Merhabalar hayırlı akşamlar cümleten.

26.10.2016 tarihinde turkcell bayisine ehliyeti ile birlikte ünal ..... adında bir müşterimiz geldi kendisi 2 adet hat almak istediğini beyan ederek tarafımca kendisine 2 adet yeni faturalı hat verildi ehliyette soğuk damga ve tüm bilgiler tamdı ( turkcell ekranları mernis ekranları ile uyumludur ehliyet seri numarası / kimlik seri numarası yanlış girilirse hata verir ) hatları açarak kendisine teslim ettim resimde olan kişide kendisiydi aynı kişilerdi. aradan 6-7 ay geçti ve karakoldan çağırdılar hakkında suç duyurusu var diyerek gittim imza attım imza örneği ve ifademi aldılar ifademde günlük 200 300 kişi ile uğraştığımızı müşteriyi tanıma ve hatırlama şansım olmadığını ve suçlamaları kabul etmediğimi söyledim daha sonra bir kağıt daha geldi 1000 tl para yatırırsanız kamu davası olmuşmayacak diyerek ben 1400 tl ile çalışan 1 çocuk babası ev bakan birisiyim nasıl yatırayım bir anda 1000 tlyi yatırmadım işlemediğim bir suç için dedim çıkarım mahkemeye uyap sisteminden mobil imza ile kontrol ettiğimde kriminal rapor sonucunda ünal beyin imzası olmadığı tespit edilmiş ve benim suçu işlediğim yazıyor ama imza bana aittir yazısı da yok kağıtta daha sonra ben gerçek ünal beyi aradım ( turkcell ekranlarından numarasını buldum ) ve durumu anlatttım oda a o sen misin dedi , dedim abi evet benim ben sakaryada yaşıyorum sen izmir byle böyle bir mahkeme var sen açmışsın dedim oda dedi evet kardeşim ehliyetimin aynısı kullanılıyor vodafon ile de davalığım dedi ben tabı bunları konuşmadan konuşmaları ses kaydına aldığımı ilk olarak belirttim , kendiinden resim istedim ve ehliyette olan resim ile karşılaştırdım ikisi bambaşka olan kişiler ( ehliyet nereden buldun derseniz yaptığımız işlerimderin fotokopisini gerekli kaşeleri vurarak ( .... numaralı işlem içindir başka hiçbir işlemde kullanılamaz ) diye kimliği kaşe vuruyoruz oradan baktım kıyaladım kişiler farklı yani bu durumda ben dolandırılmış oldum hakim karşına çıktığımda ayın 2sinde ( kasım ) suçlu olma gibi bir durumum var mı ? işlemedğim bir suç için sicilim bozulur mu ve sicilim tertemiz bir sorun olur mu en kötü ihtimal para cezası alırsam işlemediğim bir suç olduğu için ödemezem başıma ne gelir ? teşekkür ederim cevaplarınız için