Iyi gunler efendim,2013 yilinda erkek kardesim taksici gasp sucundan 6 ay tutuklu olarak yargilandi.Bu zaman zarfinda aile olarak taksicinin yani davacinin maddi zararlarini karsiladik uzlasma sagladik ve davaci sikayetinden vazgectigini mahkemede bildirdi.Son mahkemede hakim kardesimin daha once suca karismadigindan,sabikasi olmadigindan,iyi halinden,davaci kisiyle uzlasmak istemesi,maddi zararinin karsilanmasindan dolayi ve de sanigin cmk 231.maddeden yargilanma talebi oldugunu belirtti ve sonra karar bu yinde cikti ve kardesim tahliye oldu.
Aradan 3.5 yil kadar zaman gecti bir suca karismadi fakat iki gun once polisler denetimli serbestlik suresince imza atmamissin diyerek alio goturduler ve adliyede savci tutuklu yargilanmasini isteyerek cezaevine gonderildi.Su an net bir bilgi elde edmiyoruz cezaevi kurallari geregi kendisiyle henuz gorusemedik keza emniyette bir bilgi vermiyor cezaevi de.2014 yilinda tahliye oldugunda bu bilgi verilmedi imza atilmasi gerekir diye ya da biz mi ekstra ogrenmemiz gereken biseyi ogrenmedik ne oldu ya da bu kadar sure zarfinda bir uyari da gelmedi boyle apar topar alikonmasi inanin cozemedik durumu.Lutfen rica ediyorum hukuki olarak beni aydinlatir misiniz.Su asamada ne yapmamiz gerekir? Ya da imza ihlali kesinse ne kadsr ceza alir.Lutfen cevaplayin saygilarimla.