Merhabalar
Miras hukuku konusunda bence #8220;özellikli#8221; bir konu hakkında değerli avukat arkadaşlarımdan bilgi almak istiyorum.
Olay biraz karışık... Anneannem annemi evlatlık almış.aynı zamanda anneannem annemin teyzesi.Gerçek Anneannem (annemin annesi) ölünce anneannemin kızkardeşi annemi evlatlık almış 2 yaşında.Fakat zamanla araları bozuluyor.Şu anda anneannemle beraber yaşamaktayız .ben siyasalda okuyorum bir yandan çalışıyorum.ama ben çalışmazken anneannem(annemi evlatlık alan ) bana bir miktar para vererek bir araba ve bir ev almamı sağladı.bir de dükkanını verdi.ilk ikisinin bana vererek benim almamla .dükkanı ise direk kendi üzerinden tanıdıgımız bir abiye muvafakat vererek ve muvafakat sonucu benım o abı ıle tapudakı devır yoluyla bana ıntıkal etti.
Benim soruyu sormamdaki neden ise bana anneannemin el altından vererek(o tarihte çalışmıyorum) benim almış oldugum bir ev bir araba bir dükkan ın benim tasarrufumda kalıp kalmama durumu . zira annem ve anneannemin erkek kardeşleri bir şekilde bu durumu öğrenmişler ve iyi niyetli olmadıklarından hem anneannem hem ben bu tasarrufun ve iktisapların allah gecınden versın ölümden sonraki durumlarını merak edıyoruz.

Bu durumu borçlar hukukunda üstad denilen bir hocaya yakınımız vasıtasıyla goturmustuk.ama gotururken de anneannem evlatlık davası acıp benı evlatlık alsa ve o sekılde hukuken sağlamlaşır mı dıye sormustuk.ama boyle bır davayı acamayacagını ogrendık. Ben ve anneannem bu uc tasarrufun gercek nıyete uygun bır sekılde bende ılerısı ıcın kalıp kalmayacagını merak edıyoruz veya bu saatten sonra neler yapabılırızı araştırıyoruz.anneannem 80yasında ben ise 26 yasındayım.Bu durumu araştıracagım birkaç avukat düzeyinde .ama tezcanlılığımdan ve buradaki paylaşım kültürünün olgunlugundan sizlerle de paylaşmak istedim.cevap yazacak avukat arkadaşlarıma teşekkür ederim.