Merhaba, ben bir üniversite öğrencisiyim. Geçen hafta bir internet sitesi üzerinden dolandırıldım, bir gün sonra da cumhuriyet başsavcılığına dilekçemi verdim. Şüpheli, ilanı parayı gönderdikten sonra kaldırdı ve bir daha ulaşamadım. Bir gün arayla aynı cümleleri kullanarak aynı ürüne ait yeni bir üyelik ile yeni bir ilan verilmiş, aynı kişi olduğunu düşünerek arkadaşıma ilan sahibiyle görüşmesini rica ettim ve adam kendini aynı şekilde tanıttı, fakat alışverişin gerçekleşeceği sırada adam iban numarasını vermedi ve arkadaşımla iletişimi kesti, aynı gün ilanı kaldırdı. Bu gün gördüm ki yine aynı cümleler kullanılarak yeni bir üyelikle ilan açılmış. Bu ilanın da aynı insan tarafından açıldığına eminim. Ve havale gönderirken açıklama kısmına ilan numarasını yazmıştım fakat bunu savcıya verdiğim dilekçede belirtmeyi unutmuşum. Bu konuda ne yapabilirim, bu davalar ne kadar sürebilir, paramı geri alabilir miyim? Lütfen bana yardım edin. Teşekkürler.
Dolandırıcılık soruşturmaları duruma göre 3 ayda sürebilir 2 yılda.Bu tamamen savcının yoğunluğuna bağlı. Miktara bağlı olarak soruşturmada yeterli delil çıkmazsa(şahsın belirlenmesi , belirlense bile onun yapıp yapmadığının belirlenmesi vs..) savcılar genelde takipsizlik veriyor. Soruşturma sonunda şahıs yaptığını kabul edip , pişman olduğunu belirtirse de bu suçlar uzlaştırma kapsamına alındı ve uzlaşma bürosuna sevk edebiliyorlar dosyayı. Paranızı bu şekilde de alabilirsiniz ya da uzlaşmayı kabul etmeyip davaya gidebilirsiniz.
Açıklama kısmına keşke ad soyad parayı neden yatırdığınıza dair açıklama yazsaydınız. Sadece ilan numarası yeterli olmaz. Ayrıca şahısla whatsapp ya da herhangi bir mesajlaşma olduysa onları da dosyaya ekleyiniz. Bundan sonra tek yapacağınız şey beklemek olur.
Ayrıca konu hakkında daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olurlar sitede. Mesela ne kadar dolandırıldınız ? Hangi platformda oldu ? Şahısın iban numarası ve telefon numarası elinizde sanırım. Bunları daha detaylı açıklarsanız sizin için de daha iyi cevaplar gelir.
Evet şüpheli kendini polis olarak tanıtıyor, aramızdaki whatsapp konuşmaları, ilanın ekran görüntüsü, dekont fotokopisi, bana verdiği numara (fakat hiçbir şekilde ulaşılamıyor). whatsapp üzerinden bana attığı fotoğraflar(polis rozeti dahil). Bunlar savcılığa verirken onaylandı ama dosyada dolandırıcının bir sonra açtığı ilana dair de arkadaşımla olan konuşmaları da var.
Bunların hepsini özellikle belirttim dava dosyasında bir tek havale sırasında ATM'de açıklama kısmına yazdıgım ilan numarası ve ilgili ürünün model numarasını, dilekçede belirtmeyi unutmuşum.
Çok büyük ihtimal şahıs polis değildir ve size attığı polis kimliği de internete düşmüş bir polisin kimliğidir. Aksi halde arkadaş hem polis ve dolandırıcılık yapıyorsa zaten vay haline.
Polis kimliğinde adı soyadı tc si falan yazıyordur zaten. Madem elinizde de para yatırmış olduğunuz bir iban numarası var. O iban numarasının kime ait olduğunu öğrenin ve attığı kimlikteki ad soyad ile uyuyor mu bakın. Büyük ihtimal uymayacaktır. Telefon numarasının da sahte olma ihtimali de oldukça yüksek. Zaten tüm verdiği bilgiler tutuyor ve böyle bir şey yaptıysa çok salak bir dolandırıcıya denk gelmişsiniz demektir Ama nerdeyse eminim ki numara sahte çıkacaktır , polis falan değildir, attığı kimlikler başkalarına aittir ve elinizde kalan tek şey IBAN no oluyor.
O bile onun olmayabilir. Dolandırıcılar bazen atm önünde bekleyip o sırada para çeken bir vatandaşın yanına gidip '' abi babam-amcam-dedem vs. para gönderecek benim de kartım yok size yollasa çeker verir misiniz '' diyor ve olay bitiyor. Umarım sonuç alırsınız ama işiniz zor.
Merhaba konu ile ilgili daha önce bir kullanıcı bana yardım etmişti bundan dolayı çok memnunum.
ATM'de para yatırırken delil niteliği kazanması için açıklamaya ad soyad yazmam gerektiğini söylemişti, şimdi hatırlıyorum ki atmde para yatırırken tc kimlik numaramı girmiştim dekontta da yazıyor. Bu parayı geri almamın herhangi bir yolu var mıdır?
Saklı hak sitede bazı soru cevaplarda resmi gazetede kanunda değişiklige ugradıgını anlıyorum beni bu konuda aydınlatırmısınız. Bir annenin evladına...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku