+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: domain ucreti haksiz yere kat ve kat fazla alindi

domain ucreti haksiz yere kat ve kat fazla alindi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    izmir
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı domain ucreti haksiz yere kat ve kat fazla alindi

isimtescil.net firmasindan xyz uzantili domain almistim 27 eylulde son odeme gununde odemesini yapmak ve uzatmak istedim 12,99 dolar karsiliginda fakat domain suresinin bittigini ve yenilemek icinde 60 dolar odemem gerektigini soylediler ayni gun olmasina ragmen saat farki ile suresi dolmus.sitenin kapanmamasi icin mecburen odemeyi yaptim fakat sitelerini inceledigimde xyz uzantili domainin 60 dolar karsiliginda geri ainabilecegine dair herhangi bir yazi veya aciklama goremedim.aciklamalarinda com org net uzantili domainlerin toplam 38 gunun sonunda ceza ucreti olmadan odenebilecegi yaziyorhttp://www.isimtescil.net/domain/dom...eri.aspx.bunun bunun uzerine neden bu rakamin tahsil edildigine dair aciklama veya belge istedim fakat bu konu ile ilgili herhangi bir yazi veya belge sunmayacaklarini istedigim yere sikayet edebilecegimi soylediler.
    fakat natro.com sirketinden aldigim bilgi neticesinde https://www.natro.com/domain-sorgulama/xyz-domain-kayit buradada ayrintili aciklama var,40 gun icinde herhangi bir ceza ucreti olmadan 12,99 dolay yenileme bedeli karsiliginda uzatilacagi soylendi.
    3 gunluk yazismadan sonra isimtescil.neti telefon ile aradim kendini yonetici diye tanitan kadriye islemeci ile telefon gorusmemde herhangi bir belge sunmak zorunda olmadiklarini herhangi bir aciklama yapmak zorunda olmadiklarini herseyin mevzata uygun oldugunu icann kurallarina uyduklarini ucretin 40 dolar ceza ucreti 7 dolar operasyon ucreti 13 dolar domain uzatma ucreti olan toplam 60 dolar a xyz uzantili domainlerinin bitisinin hemen ardindan bu ucret karsiliginda uzatilabilecegiini soylediler.natrodan aldigim bilgileri ilettigimde ve neden onlar ise her sirketin kendine ozel anlasma olabilecegini soyledi.benim anladigim icann domain bitiminin hemen ardindan degil 38 40 gun sonra ceza ucreti talep ediyor fakat isimtescil sirketi bunu icann talep ettigini söyleyerek 40 dolar ceza ucreti +7 dolar operasyon adi altında ucret tahsil edildi haksiz yere kendilerinden sikayetciyim ve siddetle kiniyorum.yaptiklari gercek manada dolandiricilik.onlardan tek istedigim yazili bir belge yazili bir aciklama sozlesmeden varsa bir alinti ama israrla boyle bir belge gondermeyeceklerini soylediler .olmayan bir yazili veya belge tabi ki gonderilemez.

bu konuda bana yardimci olabilirmisiniz. kendileri hakkında yasal islem baslatmak istiyorum cunku dolandirildigimi 47 dolarin haksÄiz yere alindigini dusunuyorum.bu konuda yasal prosedur nedir neler yapmam gerekir yardimci olursanız sevinirim tesekkurler.

Hukuki NET Güncel Haber

domain ucreti haksiz yere kat ve kat fazla alindi konulu yargıtay kararı ara
    domain ucreti haksiz yere kat ve kat fazla alindi konulu hukuk haber
    Konu srebro tarafından (30-09-2017 Saat 22:37:23 ) de değiştirilmiştir. Sebep: türkçe karakterler bozuk çıkıyor

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: domain ucreti haksiz yere kat ve kat fazla alindi

Bir kere olayla dolandırıcılığın ilgisi yok.
    Siz, Natro'nun ya da Atak Tekonoloji'nin kurallarına bakıp isimtescil'in de aynı kurallara uymasını bekleyemezsiniz. Her kurum, kendi kurallarını koyar. Siz de hangi kurumun kuralları size uygun ise, ona gidersiniz.
    Olayı şikayet edeceğiniz yer bana kalırsa Türk makamları değil, ICANN olmalıdır. Tabii bunun için, davranışın ICANN kurallarına aykırı olmnası gerek. Önce bunu belirleyin isterseniz. Zira siz ödediğiniz para karşılığında, belirttiğiniz zaman sonuna kadar alan adının sahibisiniz. Bu süre dolduktan sonra sizin bir sözleşmeniz kalmıyor. Ne yapacağına karar vermek, tamamen kurumun kendi inisiyatifinde.

Nerede
    izmir
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sayın editör benim ücretle ilgili herhangi bir itirazım yok.olay şu ki bu ücretin normal şartlarda domain süresi bitiminin 38 günün ardından talep edilebilir ve ayrıca operasyon adı altında bir ücret alınamaz.bu ücretlerin alınabilmesi içinde sizde taktir ederseniz ki önceden bildirilmek zorundadır.ücret alınıyorsa bu ücretin neden neye istinaden önceden açıkça bildirilmesi gerekir.yanılıyorsam beni düzeltin.benim itirazım burda devreye giriyor bu ücretlerin neden alındığına dair herhangi bir bildirim açıklama yok org com net için açıklama var ve ceza durumuna düşmeden periyotlar belirtilmiş ama diğerlerinde değişebilir denmiş değişme kısmıda ceza ücretleri ile ilgili periyotlarla ilgili değil.elektrik faturanızı ödemeseniz aynı gün veya ertesi gün gelip elektriğinizi kesiyorlar mı.icann da bunu düşünmüş ve 5(extra ücret yok) 30(güne kadar yine extra ücret yok) 40(gün sonrası ceza ücreti uygulanır) gün gibi periyotlar oluşturmuş ben xyz domain ceza ücretinin operasyon ücretinin olmadığı gibide açıklama yapmak zorunda değiliz deniyor bende haklı olarak bu ücretlerin neden alındığına dair bildirim istiyorum.kanunen alınacak ücretlerin önceden açıkça yayınlanması bldirilmesi gerekmez mi.dolandırıcılık olayının burdan kaynaklandığını söylüyorum.yoksa sitede açıkça domain süre bitiminin hemen ardından 40 dolar ceza ücreti 7 dolar operasyon ücreti 13 dolar domain uzatma ücreti 60 dolar toplam ücret alınır dese sizce itiraz edermiyim.bunlar bildirilmediği için ve defalarca hem yazılı hem telefonla bu talepte bulunmama rağmen bu bilgilerin sunulması reddedildi.natro örneğinide isimtescil şirketinin icann kurallarına uyuyoruz onlar böyle istiyor dendiği için verdim natro örneğinde böyle bir kural yok ceza ücreti alınıcaya kadar geçen zaman periyotları zaten belli.icann kurallarına uyuyoruz deyipte uymamaktır.ve eğer hadi diyelim ki sözleşmede xyz domainler için süre bitimini hemen ardından 40 dolar ceza ücreti (ki yönetici olduğunu iddia eden hanımefendi dalga geçer gibi 13 dolat uzatma 7 dolar operasyon ceza ücreti 50 dolar sizden az almışızda dedi fiyat listesi gönderdi) yazıyor operasyon parası adı altındada şirket istediğini alıyor keyfi olarak bunu sözleşmeden alıntı yaparak bildirilmesi gerekmez mi eğer varsa.benim tek istediğim bu zaten ama ısrarla gönderemeyiz dendi çünkü öyle bir madde yok icann kurallarında.şimdi daha dikkatli okuyup cevap verirseniz sevinirim.

- - - Updated - - -

ayrıca bana ait olan domain üzerinde hakkımın kaybolması 75 80 gün sonunda gerçekleşiyor bu süre dolmadan herhangi bir kişinin domain üzerinde hakkı olmaz bu da icann kuralıdır.bunuda hatırlatmak istedim.kanuna aykırı olay açıklama bildirim yapılmadan alınan keyfi ücret ve vakti gelmeden alınan ceza ücretidir.suç bana göre burdadır onun dışında tabi ki her şirketin kendi kuralı olabilir ama bana biz icann kuralarına uyuoruz deyipte aykırı davranmakta tezat oluşturmaktadır ayrıca sitede açıkça belirtilmesi gereken açıklama yok icann isimtescil arasındaki sözleşmede varmış sitede yayınlanmamış ama ücret ödeyip hizmet alan benim ve hizmeti alırken neden ne için neye istinaden ücret ödediğimi bilmek benim kanuni hakkım değilmi.yoksa sitede açıkça domain süre bitimi hemen 40 dolar ceza 7 dolar operasyon parası 13 dolar süre uzatma toplam 60 dolara geri alınabilir dese kim itiraz edebilir.ticari bir şirket ücret alıpta neden ne için ne zaman hangi kural veya sebebe göre alındığını açıklamak zorunda değiliz demek kanunen suç değilmidir.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.862
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ticari bir şirket ücret alıpta neden ne için ne zaman hangi kural veya sebebe göre alındığını açıklamak zorunda değiliz demek kanunen suç değilmidir.
    Suç değildir.

Nerede
    izmir
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

https://www.sikayetvar.com/sikayet/d...laint-11249529
    şikayetvar a cevap veren arkadaş gerçekten dalga geçmiş sanki ödeme yapılmamışta geri almak için neden 60 dolar olduğunu soruyormuşum gibi cevap verilmiş sitedeki son 4 5 güne ait mesajlar silinmiş son mesajlarıma cevap dahi verilmeden facebook cevap yazılmamış telefonda belge göndermek veya açıklama yapmak zorunda değiliz diyen sözde yöneticimiz başka bişey söylenmedi tek istediğim o ücretin neye göre alındığı ama hala 6 gün oldu ortada belge yok

sizde belgeye gerek yok anlaşmamız böyle deyip bunu önceden ilan etmeden istediği ücreti alması suç değil diyorsunuz doğru mu anladım sayın yönetici 500 adet domain varmış hepsinin ücreti farklıymış hangi biri için sözleşme hazırlayalım dedi sayın yönetici bayan onlar icann kurallarına uyuyorlarmış anlaşmaları öyleymiş hatta bana ilgili madde yerine fiyat listesi gönderdi 50 dolar ceza ücreti benden 40 almışlar beni çok sevdiklerinden sanırım 10 dolarda ceplerinden verecekler herhalde az almışlar ama orada 7 dolar operasyon ücreti yok onu kendileri uydurdu ve sitedede herhangi bir açıklama yok hiçbir sitedede böyle açıklama olmazmış ama natro da ayrıntılı açıklanmış tüm ücret evreler yani isteyince yapılabiliniyor demek ki

Nerede
    izmir
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kadriye İŞLEMECİ
    3.10.2017 10:34:30
    Merhaba Sevgin Bey,
    4 günlük yazışma ve 45 dk. lık telefon görüşmemiz sonucunda size anlattıklarımızı
    anlamıyor oluşunuzdan dolayı son kez size cevap veriyoruz. Firmamızın ana kayıt
    firması ile yaptığı anlaşma doğrultusunda .xyz ve bu firmadan aldığımız
    tüm uzantılar süre bitimi itibari ile silinir ve redemption periyota düşer.
    Toplam 30 gün geri alımhakkınız vardır bu sürede de geri alım ücreti 60 USD.
    Bu tutarı beğenmez ve geri almak istemezsenizde 30 gün sonunda takip edip boşa
    düştüğünde farklı firmadan tekrar satın alabilirsiniz..
    Yenileme ve silinme prosedürümüzü de incelerseniz "On-Hold Status (Beklemede)"
    bölümünde "(Bu ücret, diğer uzantılar için farklılık gösterebilir) " açıklaması
    mevcuttur,ayrıca prosedürlerin bitiminde de bir not bulunmaktadır "*Domain yenileme
    ve silinme prosedürü özel ülke uzantıları (ccTLD) ve yeni uzantılarda (New gTLD)
    farklı uygulanmaktadır.Süreçler hakkında daha detaylı bilgi almak için,
    http://www.icann.org/en/registrars/eddp.htm adresini inceleyebilirsiniz. " şeklinde.
    Sizin için yapabileceğimiz başka bir açıklama bulunmuyor. Ayrıca bu kural ICANN kuralı
    değildir bunu size ICANN kuralı olmadığını belirttiğimiz halde hala ICANN kuralı diye
    bahsediyorsunuz.Bu fiyatlandırma ve silinme süreci bizim kayıt firması ile yaptığımız
    sözleşme doğrultusunda oluşmaktadır. Her domain uzantısının kuralı farklıdır.

icann uymuyoruz ana kayıt firması ile sözlemede böyle denmesine rağmen icann prosedürü
    ile ilgili link gönderilmiş sözleşmedeki ilgili madde hala gönderilmedi sadece söz.
    hukukçu ve domain firması sahibi kişiler yorum yaparlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim
    sayın editör şenol eker ayrıca ilgilendiği için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum

Nerede
    Washington Amerika
    İletiler
    2.849
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bir domain redemtion perioda girmeden aynı fiyatla yenilenir. Ancak bu döneme girdiyse fark alınır. Güvenilir Türk firmalarından netdirekt sayfasında da bu açıklama mevcut...örnek olarak: https://www.netdirekt.com.tr/yardim-...ayarticle&id=7

Şuraya şikayet etmenizi öneririm: https://forms.icann.org/en/resources...s/renewal/form

Nerede
    izmir
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Süresi Dolan Alan Adları

Alan adınızı süre bitiminden itibaren 30 gün içerisinde yenilemezseniz, alan adı üzerindeki haklarınızı kaybetmiş olursunuz.

Bu problemin meydana gelmemesi için alan adı süre bitiminden 30 gün önce sistemimiz hatırlatma mesajları göndermeye başlayacaktır.

Alan adınızı bu süre içerisinde yenilemediyseniz "REDEMPTIONPERIOD" denilen bir sürece girecektir. Bu süreçten çıkmak ve alan adınızı yeniden almak için 200$ + KDV ödemeniz gerekmektedir.

netdirekte çok güzel açıklanmış -Alan adınızı süre bitiminden itibaren 30 gün içerisinde yenilemezseniz- 30 gün süre verilmiş süre bitişinden itibaren bittiği andan itibaren değil.demek ki herkes isimtescil gibi kötüniyetli değil.insanın başına binbintürlü şey gelebilir bunlar düşünülerek zaten 30-40 gün süre bitiminden itibaren yenileme hakkı verilmiş o süreden sonra ceza ücreti öngörülmüş.

ödeyemediğim diğer domain için isimtescil 120 dolar istemiş arkadaşlar kayıt süresi biteli 7 gün oldu 30 gün sonrada 500 dolar ister sanırım.işin ilginç yanı ücret gittikçe artıyor ama şikayetvar daki mesajlarındada var 30 gün sonunda domain tekrar istenilen firmadan kayıt edilebiliyormuş kendine yönetici diyen hanımefendi 40 dolar ceza 7 dolar operasyon 13 dolar uzatma ücretinden bahsetti ama 30 günün sonunda düşen domain için 120 dolardan bahsetmedi.gayet güzel eğleniyorlar onları tebrik ediyorum.0,88 dolar alırken neden ucuz diye sormuyorsunu dedi sayın yönetici sanırım bedavadan biraz pahalıya verdikleri için burnumuzdan getirmeye yeminliler.

ayrıca sayın avukat basri güngören ticari şirketler talep ettikleri ücretleri önceden yayınlamak bildirmek zorunda değillermi.herhangi bir bildirim açıklama olmadan sürpriz olarak hiç bir yerde yazmayan bir ücret isteme hakları var mı ayrıca hiçbir yerde ne gördüğüm ne duyduğum operasyon adı altında 7 dolar almaları...bu konuda bilgi isteyincede ücret budur herhangi bir belge sunmak açıklama yapmak zorunda değiliz demeleri bunlar suç değilmi . ayrıca bu kadar para içerisinde kdv ücretide yok .vergide vermiyorlar.

gönderdiğiniz icann linkinede şikayetimi ilettim umarım google ile yaptığım çeviriyi okuyunca ne demek istediğimi anlarlar.

sayın avukat ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.
    Konu srebro tarafından (04-10-2017 Saat 19:20:00 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ilave

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: