Ben devlet memuru olarak görev yapmaktayım
Bankadan arkadasımla tüketici kredisi çektik ben borcul o kefil oldu daha sonra kefil olan arkadasım kendine düsen kredi borcunu ikar etti banka yasal takibat baslattı bizde bankaya giderek tekrar bankayla anlastık borç yinden taksitlendirdi bankaya borcu ödeyeceğimize dair tahaütte bulunduk sözlesmeye kefilde imza attı.Böyle bir durum olunca bende mal bildirimde bulunmadım.Fakat yine ben kendime düsen payı düzgün ödememe rağmen kefil olan arkadas borcu yine ödemedi bankada tekrar yasal takip baslattı evime haciz geldi maasımda haciz olduğundan maasıma haciz koyamadılar.Kefil arkadasla tekrar görüstüm bana ödeme yapacağını söyledi bende buna dayanarak avukata tahaütte bulundum arkadas tekrar ödemeyeceğini söyleyincede avukata giderek bu parayı ödeyemeyeceğimi haczedilen malları satmasını baskaca ödeme gücümün olmadığını söyledim avukatta tamam dedi mal bildirimle ilgili icra ceza davasını konusmustuk o konuyu sorun etme dedi fakat daha sonra mal bildirimi ve tahaütü yerine getirmemmekten 10 gün hapis cezası na çarptırıldığım yazısı geldi bu ceza karsısında ne yapmayım ayrıca avukat asıl borçlu kefil olmasına rağmen onun hakkında hiçi bir islem yapmıyor bu doğrumu acil bilgi verirseniz sevinirim