Facebook hesabı çalınarak cinsel içerikli mesajlar atmak
Merhaba arkadaşlar
Facebook hesabım çalındı. Hesabın maili değiştirilmemiş farklı şekilde giriş yapılıp Arkadaşlara ve duvarıma cinsel içerikli mesajlar atılmış. Hemen savcılığa gidip dilekçe yazdım ve hesap bilgilerimi komple sııdırladım. Hesap 6yıldir bendeydi ancak soyisim farklıydı. Şimdi hesabımdaki bir arkadaş profilin resmini çekip ifşa etmiş. Savcılığa suç duyurusunda bulundum dedi bana.
Hesabımın şifresi oldukça basit guvenlik onlemide pek yoktu. Bu kişi haklı çıkarsa nasıl bir ceza yerim en önemlisi paraya çevrilir mi? Sabıkam yok. Lütfen rica ediyorum bilgi verir misiniz çok sağolun
Öncelikle bekleyin. Gerçekten savcılığa şikayet edip etmediği bir ortaya çıksın. Eğer bu eylemleri yaptıysanız kesin olarak dava açılır. Duruma göre 243 ve 244. maddelerden yargılanırsınız ki, sonuçları ağır olabilir. Dava açılırsa bir avukatla görüşmenizde yarar vardır.
Hocam ben çalmadım çalındı. Bir arkadaşa sordum bende. ip bilgisi verilmez ve kesin senin olduğunun kanaatine varırlar deyince cidden korktum. İp verilmediğinden hesap senin sorumluluğundadır ve dava açılırsa uğraşırsın deyince ürktüm. Hiç bir şekilde ilgim bilgim yoktur. Hatta bir arkadaşım eğer bu kişi sensen camera aç demiş çalan kişi açmamış
Bilgili birini bulduk ve Girilen hesap ip adreslerini kontrol ettirdik vpn kullanılmış. Suudi gibi ülkeler görünüyor. Hesaba muhtemelen gelen bir link vardı onu tıkladım ve gece hesabım ele geçirildi. Çok aşırı huzursuzum arkadaşlar.
Konu Mydream tarafından (26-08-2017 Saat 19:54:17 ) de değiştirilmiştir.
Hesabın ele geçirilmesi, burdan saçma sapan mesajlar atılması, cinsel içerik paylaşılması vs çok sık görülen bir durum maalesef. Benim listemde 400 kişi var 15 inin başına gelmiştir. Bu tip bir olay için illa hesabın çalınmasına da gerek yok, hesabın bir kopyasını oluşturuyorlar (sizin isim soyisminiz ve profil fotoğraflarınız ile) ve daha sonra da listenizdeki kişilere istek gönderip kabul edenlere yine cinsel içerikli mesajlar atıyorlar veya paylaşıyorlar. Siz zaten savcılığa dilekçe vererek resmi olarak belgelemişsiniz, o dilekçeler uzun süre saklanır. Peki sizin hesabınızın çalınması sonucu oluşan durumdan sizin sorumluluğunuz nedir? Bir kere, 243-244 gibi ciddi suçların söz konusu olması için paylaşılan içeriklerde çocuk istismarı gibi çok ağır suç unsurları gerekir veya hayvanlar ile cinsel ilişki gibi yani anormal dışı müstehçen içerikler. Paylaşılan içeriklerde bunlar yoksa hiçbir şekilde başınız ağrımaz çünki bu tip içerik paylaşımı yapılan bir sürü hesap var ve sizi şikayet etmiş olsalar bile savcılık o hesapta dediğim gibi anormal müstehçen içerik arar böyle bir şey yoksa uğraşmaz zaten hesabın çalındığı belli. Sağa sola atılan mesajlardan şikayetçi olanlar olabilir, bunun da yaptırımı 243 244 kadar değildir yine hesap çalınma ortada olduğundan bir sonuç çıkmaz.
Arkadaşa sormuşsunuz, evet facebook IP vermez ama hangi durumlarda vermez? Biri size hakaret ederse tehdit ederse siz Türkiye de birçok resmi makama başvursanız polis savcılık emniyet bilişim suçları vs evet bir sonuç alamasınız doğru facebook bu durumlarda yardımcı olmuyor, çok yakın bir arkadaşım bu şekilde haftalar boyunca cinsel içerikli taciz de içeren ölüm tehditleri aldı, araya hatırı sayılı resmi kurumlar da soktu ama facebook bu durumlarda yardımcı olmuyor.
Ama, diyelim ki, sizin hesaptan çocuklara yönelik müstehçen içerikler paylaşıldı. İşte o zaman tüm durum değişir işin içine FBI, Interpol gibi üst düzey birimler girer, bu konuda hem Türkiye hem dünya çok hassas. Sırf bu konuda çalışan NCMEC denen uluslararası bir kuruluş var ülkeler ile koordineli çalışan. Böyle bir durum varsa facebook en en ince ayrıntısına kadar verir, işin içinde VPN varsa, o VPN den gider gerçek adresi de bulur ve hiç merak etmeyin sizle alakası olmadığı kesinlikle çıkar. IP verilmez hesabın senin olduğu kanaatine varırlar lafı burda geçmez her türlü detay bulunur.
Sonuçta her durumda sizin bu kadar huzursuzlanmanızı gerektirecek bir durum yok, özellikle çocuk istismarı gibi ağır suçlama gerektirecek bir paylaşım yoksa zaten olayı unutun gitsin. Öyle bir durum varsa da ciddi kurumlar işin içine girer, facebook o durumda zaten her türlü detayı sunmak zorunda, o zaman da sizle alakası olmadığı çok net bir şekilde açığa çıkar.
bir önceki cevapta sözü geçen tck 243 244 bilişim sistemlerine izinsiz girme suçudur fakat ben bunu cinsel içeriğe yönelik suçların maddesi ile karıştırmışım. cevabımda 243 ları 226 ile değiştirmek lazım.
soruyu soranın 243,244 (bilişim sistemlerine izinsiz girme) ile suçlanması imkansızdır zaten kendi hesabı çalınmış ve bildirmiş. evi soyulan adamın hırsızlıktan suçlanmasına benzer.
hesabı çalınan kişi açısından sadece yapılan paylaşımların içeriğinden (cinsel olması) ve cinsel mesajlardan (taciz) suçlanma tehlikesi olabilir, ama bu da kendi fiili olmadığından suçlanma gerektirecek bir durum yoktur.
bu arada arkadaşınız neye dayanarak suçlamış? yapılan paylaşım içeriğinden dolayı mı mesajlardan dolayı mı?
Konu cemalgurler tarafından (27-08-2017 Saat 03:17:20 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Facebook hesabı çalınarak cinsel içerikli mesajlar atmak
Hesabımızda sonuçta 200 300 kişi var. Kişiyi çoook çook iyi tanımıyorum. Son konuşmada kendisi olduğundan cinsel içerik (internetten alınan bir penis fotoğrafi bu fotoğrafıda google görsellerden arattık) bulunup gönderilmiş. Kişide engellenmiş. Bir arkadaşın araması üzerine duvarında cinsel içerikli paylaşım var demesi üzerine hemen avukatı aradım. Sonrasında savcılığa gittim. Kişi proflimin resmini kendi sayfasında paylaymış. Bu sapık bana foto atti demiş.
Savcı cok iyi bir insandi. Ben çok üzgündüm savcı beni dinledi. Bundan birşey çıkarsa şayet ben yapmadim alakam yoktur dersin kapatırsın dedi. Sonra kişilerle irtibata geçtim hepsiyle arkadaşlar gorunce şok olduk hatta bu sen değilsin eger sen isen camera aç demişler. Yalniz diğer arkadaş suç duyurusunda bulundum dedi.
Kariyerli bir işim var. 2 uni mezunuyum. Böyle birşeyin olması bile uykularımı kaçırdı canımı sıktı. Gazeteye ilan bile veresim var. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
- - - Updated - - -
Facebook sadece çocuklara yapılan cinsel istismar ve terör olaylarına karşı ip veriyorsa hesabımı çalan kişinin mesaj attığı kişiyle konuşmasında yer alan ip noyu vermezler mi?
Cevap: Facebook hesabı çalınarak cinsel içerikli mesajlar atmak
Bu arada benim mail gmail.com du. Savcılığa dilekçe verirken yazmayı unuttum. Karşı taraf benim mail adresi de bilmiyor. Stres yapa yapa çok iyice eridim
Bundan 10 sene evvel ben yurtdışından bir film getirtmiş, ancak film cinsel içerikli olduğu için postane tarafından el konulmuştu(halbuki daha önceki...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
çàáëîêèğîâàòü êàíàë òåëåãğàì
03-09-2025, 18:10:45 in Askerlik Hukuku