iyi günler
Ben 2003 yılında tck 491/1(hırsızlık) sucundan hukum giydim bu suc once para cezasına cevrildi daha sonrada tecil edildi.Sucu işledigimde 18 yaşından buyuktum.
1.sorum;Benim adli sicil kaydım 10 yıl sonra mı silinir? yoksa tecilden dolayı 5 yılda silinme olasılıgı var mıdır?
2.sorum;kpss sınavı genel başvuru şartlarında şu ifade kullanılmış:
Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında [?]tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere[?], ağır hapis
veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla,
zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas
gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç
kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sılarını açığa vurma suçlarından
dolayı hükümlü bulunmamak.
Bu bilgiler dorultusunda benim anlayamadıgım şey şu yukarıdaki ifade de:tecil edilmiş hukumler hariç diyor bu durmda ben devlet memuru olabiliyormuyum yani işledigim suç hırsızlık fakat cecam tecil edilmiş eğer yanlış anlamıyorsam olabiliyorum gozukuyor.
Bir avukat arkadaşımız konuyu yorumlar ve bilgilendirirse sevinirim.

YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN COK TEŞEKKURLER