Merhaba; acil bir konuda yardýmýnýza ihtiyacým var.

Ablam 2016 yýlýnda vefat etti. 5 yaþýnda ve 13 yaþýndanda 2 kýz çocuðu bulunmakta
Baba þuan evlilik yapmak üzere. Evleneceði bayanýn da 1 erkek çocuðu var.

Dayýsý olarak ben ve ailem babasýnýn evliliðinden zarar görebilecekleri kaygýsý içindeyiz.
Bu olay meydana gelinceye kadar büyük ve küçük yeðenim yaz tatilinde bize geleceklerini özlediklerini dile getirmekteydiler.
Olayý öðrendikten sonra çocuklar bize karþý eskisi gibi sýcak davranmayýp bizimle gelmek istemediklerini söylemektedirler.
Küçük yeðenim babas± ve babannesi ile kalmaktaydý. Büyük yeðenim okul döneminde baþka þehirde halasýnda kalmaktaydý.

Çocuklarýn velayetini bu durumda alabilme ihtimalimiz var mý? Büyük yeðenimin fikirlerinin önemli olduðunu biliyorum.
Baba ve babanne baskýsý ile bizlere karþý soðuk davrandýklarýný ve bizden soðumaya çalýþýldýklarýný düþünüyorum.
Her ihtimale karþý davayý kazanma þansýmýz var mý?

Baba alkolik vs. deðildir ve sigortalý çalýþýr durumdadýr. Babanýn duyma bozukluðundan dolayý raporu olup 2-3 sene içinde emekli olma ihtimali vardýr.
Babanne 70 yaþlarýnda ve kalp-þeker vb. hastalýklarý vardýr.

En son ihtimal olarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna Çocuklarý kaydettirebilir miyiz. Böylece ikamet ettikleri kurum
çocuklarýn ruh halini ve durumlarýný kontrol edebilirler mi? Kanunen anne tarafý olarak bu hakkýmýz var mý?

BABA TARAFI ÇOCUKLAR ÜVEY ANNELERÝNE ALIÞSIN DÝYE DAR DÜÞÜNCE ÝLE ÇOCUKLARI BÝZE KARÞžI DAHA DA SOОUTACAKLARI KAYGISINDAYIZ.