+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: İki Taraflı Hakaret Mesajları ve Tehditler.

İki Taraflı Hakaret Mesajları ve Tehditler. Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Denizli
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı İki Taraflı Hakaret Mesajları ve Tehditler.

Merhaba İyi günler.
    Benim 3 Yıllık Bir sevgilim vardı.
    2 yıl önce hem benimle hem başkası ile ilişki içinde olduğunu öğrendim ve sorunlu bir şekilde ayrıldık.
    aradan 5 ay gibi bir süreden sonra tekrar benimle irtibat kurarak tekrar birlikte olmak istediğini söyledi bende tamam deyip bir şans daha verdim.
    1 sene daha böyle idare ettikten sonra 2 ay önce benim maddi sıkıntı içinde olmamdan dolayı görüşmekte sıkıntı cektik. tabi bu 3 yıl süre içinde ben ona sürekli maddi destek sağladım.( ev kirası, fatura, harçlık) 2 ay öncede yan yana gelememe sorunumuz ise kısıtlı maddi imkansızlıklarımdan dolayı yan yana gelemedik ama ben ona 2 günde bir destek yapmaya devam ettim o yüzden yanına gidemedim.
    ancak daha 3 hafta önce ayrılmak istediğini söyledi bende uzun uzun mesajlar ile ikna etme yollarına gittim cünkü 3 yıldır belki 20 kere ayrılma aşamasına geldik ve ben onu ikna mesajları ile ikna ettim cünkü çok seviyorum onu, ben 10 mesaj atsam o anca 1 mesaj atardı. 2 hafta önce buluşmaya ikna ettim ve akşam yemek yedik. o sürede sorunlardan bahsettik ve yeniden görüşmek isteyip istemediğini sordum oda tabiki görüşcez dedi. ertesi sabah tekrar bir pastanede buluştuk ve kahvaltı yapıp ayrıldık ayrılırkende bana hiçbir sorun cıkarmadan benim onu dudaktan öpmeme izin verdi.ama meğer o süreden önce 3 haftadır başka bir adamla birlikte olduğunu 1 hafta önce onun o adamla kızı ve kızının erkek arkadaşı ile tatile gittiğinde öğrendim. ve kızgınlıkla hakaret mesajları attım cevap vermedi daha sonra pişman olup özür mesaj attım. aradan 2 gün geçti rahatsız etmedim hiç. daha sonra abisi bir gece kardeşine attığım mesajlardan ötürü tehdit içeren mesajlar atmış ve sakın kalarak 1 saat mesajlaştım abisi kız kardeşimi tecavüz etip sağa sola anlatarak beni ve ailemi zarar vermek istediğini söyledi ben yine sakın kalarak sustum. aradan 2 saat geçmeden bu sefer eski sevgilim yazmaya başladı oda benim abisi ile mesajlarını okuduğunu söyleyip hakaret ediyordu.( kız kardeşim üzerinden kocasına kardeşimin ona aldattığını cocuklarına dna testi yaptırması gerektiği gibi hakaret mesajları attı) bende dayanamadım bende hakaret ettim. daha sonra pişman oldum altdan alarak aradaki kızgınlığın giderdim. ve birdaha mesaj atmadım.
    yine 2 gün sonra onun bulunduğu ildeki eski arkadaşımı görmeye gittim. eski arkadaşım (sevgilimin kızının eski sevgilisi onuda kızı onuda aldatıp parasını yiyip bıraktı. tabi ikimizde aynı darbeyi yediğimiz için iyi arkadaş olduk.) ve eski sevgilimin bana yaptıklarını anlattım biraz araştırma yaptım ve sevgilimin hayatı boyunca erkekleri seviyorum diye kandırıp paralarını yiyip gününü gün ediyormuş tabi kandırıldığımı ve paramı yiyip beni sürekli aldayıp yalan söylediğini geçte olsa anlamış oldum. bize yaptıklarına karşın ona bir şaka yapmaya karar verdik. (eski sevgilimin karanlık geçmişini bildiğimi biliyor ve hayatına girecek olan diğer adamlara anlatmamdan cok korkuyor. istediği gibi elinde oynayamayacağı için) o gün ona eski sevgilime mesaj atıp ona yanıma gelmek istediğini ve birşey konuşacağımı söylemesini istedim. oda mesajı attı ve hemen geri dönerek sana birşey anlatırsa hemen bana söyle diye mesaj attığını beraber gördük. aradan 1 saat geçtikten sonra arkadaşıma yine mesaj atmasını ve bana bir zarf verdiğini üzerindede bir isim yazılı olduğu( üzerindeki isim onun şuanki hayatındaki kişinin ismi) ve bunu benim bir arkadaşımın alacağını söylemesini istedim.(aslında böyle zarf yok ) tabi oda hemen korkarak zarfı kimseyi vermemesini gerekirse içeriğini değiştirerek vermesini rica etti. arkadaşım kabul edemiceni bildiren mesajlar attı. ilerleyen dakikalarda olayın kötüye gittiğini fark ettik ben arkadaşımı kısa keselim dedim ama eski sevgilim sürekli mesajlar atmaya devam etti sonunda iyi geceler mesajı ile kapattık konuyu.
    o mesajaları arkadaşımla beraber attığımı bilmeyen eski sevgilim ertesi günü bana mesajlar atarak beni dava edeceğini söyleyen mesajlar göndermiş. ben cevap olarak biraz dalga geçen mesajlar ile cevap verdim. cevap içerisinde zarfın adama gitmiceni zarfı senin arkadaşımdan alacağını düşündüğümü söyledim. ve istediği yere gitmesini söyledim. oda benim kız kardeşimin kocasının sosyal medya hesabına ait mesaj bölmesine yazılı bazı mesajlar içeren bir ekran resmi attı. mesajın içeriği tam görünmesede alt taraflarında kardeşimin kocasını aldattığını ve cocuklarına dna testi yaptırması gerekti içeri yer alıyordu. mesajları kardeşimin kocasına atacağını söyledi. ( kardeşim ile kocasının arasını bozmak istedi). ve konu burda kapandı. ve ben arkadaşıma arayarak olay kötüye gittiğini ve bir zarf hazırlayıp içine bir ömür mutlu et onu yazmasını istedim.)
    daha sonra eski sevgilim yukarda bahsettiğim arkdaşıma mesaj atarak savcılığa suc duyurusunda bulunduğunu onunda başının ağrıyacağını ve bundan dolayı üzgün olduğunu söyleyen bir mesaj atmış. ve zarfın resmini istemiş. bizim arkadaşda hazırladığı zarfı ona mesaj olarak göndermiş.
    bu olay dün (31/06/2017 cuma günü) gerçekleşiyor. şimdiye kadar da hiç mesaj atmadım sadece bekliyorum. kendim 11 yıllık devlet memuruyum. 29 yaşındayım ve bekarım o ise 38 yaşında ( şimdiye kadar 3 resmi evlilik ve 1 kere imam nikahlı ve sayısını bilmediğim sevgilileri olmuş) ve 18 yaşında bir kızı var. ( kızının şuanda hayatında olan sevgilisinin annesi ise beni 2 hafta önce sosyal medya üzerinden ulaşarak telefon numaramı istedi ve beni aradı oğlunun cok değiştiğini ve benim onların hayatında cok durduğumu ve onlardan nasıl kurtarabiliriz aile huzurumuz kalmadı sürekli bize yalanlar attığını onların ailesini araştırdıklarını ve iyi bir insan olmadıklarını bize yardım etmem için benden ricada bulundu, ve hala da telefon ile konuşuruz ) ve yukarda anlatmaya çalışıtığım konuyu ne kadar anladınız bilmiyorum ama galiba bir yardıma ihtiyacım var. eğer savcılığa suc duyurusunda bulunduysa bana ne olur memuriyetim gidermi benim ne yapmam lazım bu konuda bana yardım edermisini lütfen.

Hukuki NET Güncel Haber

İki Taraflı Hakaret Mesajları ve Tehditler. konulu yargıtay kararı ara
    İki Taraflı Hakaret Mesajları ve Tehditler. konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Denizli
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: İki Taraflı Hakaret Mesajları ve Tehditler.

Hukuksal Bir Açıklama Yapabilecek Yok mu ?

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle yazıyı satır başı, paragraf, imla kurallarına uyma, büyük, harf küçük harf kullanımı gibi noktalara dikkat ederek yazmalısınız.Ben yazıya başladım lakin bunlar olmadığı için hem okunması hem anlanması çok zor.Bu yazıyı gönüllü insanların okuduğunu zahmet ederek cevap yazacaklarını unutmayın.Soruyu soran bunlara dikkat etme zahmetine girmedikten sonra okuyan da elbette başkasının derdi için buna girmeyecektir.

- - - Updated - - -

Yazıyı sabırla okumaya çalıştım.Anlaşılabilen tek yer 11 yıllık devlet memuriyeti.Ben bu yazıyı okudum anladım şu cevabı vereyim diyen çıkması imkansız(zatende çıkmamış).Yani bu memleketin devletinin memuru olduğunu söyleyen biri derdini anlatacak kadar kendi dilini yazamıyor.Hem üzgün hem sitemizde böyle anlamsız yazılar olduğu için kızgınım.Yazıyı en kısa sürede olay hakkında hiç bir bilgisi olmayan birinin en azından az buçuk anlayabileceği hale getirmelisiniz yoksa bu yan yana gelmiş bir anlam bütünlüğü taşımayan sadece Türkçe dilinde yazıldığı görülebilen yazıyı sitemizde yer işgal etmemesi için üzülerek kaldırmak zorunda kalacağım.

Nerede
    Denizli
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle Uyarınız İçin Teşekkür Ederim.
    Ancak Sitenize Üye Olma Hızım, O yazıyı Hemen Sitenize Ekleyip Cevap Arayışım 11 Yıllık Devlet Memuru Sıfatında değil, Normal Bir İnsanın Başı Sıkıştığı Anda Ne Yapacağını Bilmeden Hakaret Ederek Bir İşe Kalkışmasıydı. Toplasan Hepsi 3 dk bulmadı.

Yukarıdaki Yazısı Özet Geçmek Gerekirse;
    3 Yıllık Sevgilim, 2 Kere Beni Aldattı. En Son Aldatıldığımı Öğrendiğimde Sinirlenerek Hakaret Mesajları Attım.
    Çok Geçmeden de Pişman Olup Özür Mesajı Gönderdim ve Bir Daha Rahatsız Etmedim.
    Ancak 2 Gün Sonrada Abisi ve Kendisi Ailemi Tehdit Eden Mesajlar Gönderdiler. Bende Dayanamadım ve Kendisine Hakaret eden mesajlarına Hakaret ile Cevap verdim. Yine Çok Geçmeden Pişman Olup Altan Alıp Konunun Kapanmasını Sağladım.
    Yine 2 Gün Sonra, Arkadaşım ve Ben, Bu Kadının Gerçekten Kötü Bir İnsan Olup Olmadığını Anlamak için Sınamaya Karar Verdik. Ve Şuan Hayatında Olan Adama Geçmişi İle İlgili Bilgilerin Yer Aldığı Bir Zarfın Adama Verileceği Yönünde Bir Mesaj Gönderdik.
    Oda Bu Mesajlar Doğrultusunda Beni Savcılığa Şikayette Bulunmuş.

Aradan Geçen 3 Yılda Bu Kadın Benim Çocuğumu Taşıdı, Sizin Çocuğunuzu Taşıyan, İlk Kez Baba Olacaksın Haberini veren Bir Kadının Dokunulmazlığını Baba Olan Herkes Bilir ve Bende Ona Hiç Kimseye Muhtaç Etmeden 3 Yıl Boyunca Maddi ve Manevi Desteklerde Bulundum.
    Ancak Yanlış İnsan Olduğunu Çok Geç Anladım. Hayatı Boyunca 3 Resmi Evlilik, 1 İmam Nikahı ve Sayısız Erkeklerle Birlikte Olan Bir Kadınmış.
    Olayın Özeti Bu Kadar. Umarım Bu Sefer Ellerimin Hala Titremesi ve Hala Ne Yapacağımı Bilmeme Rağmen Biraz Daha Anlayışlı Yazmışımdır.
    Şimdiden Teşekkür Ederim.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    845
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle şunu belirtelim: Ceza davalarının sonuçlarının öngörülmesi zordur. Çünkü burada sayılan olgulardan hangilerinin dosyaya gireceği, hangilerinin kanıtlanacağı, hakimin kanaati gibi pek çok değişken vardır. Bu yüzden bu konuda bilgili üyelerimizden gördüğüm kadarıyla her zaman iyi bir ceza avukatı tutmak gerekir. Çünkü sonuçlar çok vahim olabilir.

Ben yine de gördüğüm, bildiğim ve araştırdığım kadarıyla size fikirlerimi paylaşayım.

3 Yıllık Sevgilim, 2 Kere Beni Aldattı. En Son Aldatıldığımı Öğrendiğimde Sinirlenerek Hakaret Mesajları Attım.
    Burada işlediğiniz suç TCK 125'de belirtilen Hakaret suçu. 125/1'de bu cezanın üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası olduğu belirtilir. Normalde kişinin yüzüne karşı söverseniz suç oluşması için şahitler olması gerekir ancak 125/2'de belirtildiği gibi mesajlaşma ile yapılan eylemlerde bu şart aranmaz. Tabi kim nasıl başlattı, hakaretler neler, olaylar nasıl gelişti tam detayıyla bilmek mümkün değil ama TCK 129/3 uyarınca karşılıklı edilen hakaretlerde taraflara hiç ceza verilmemesi de söz konusu olabilir.

Gelelim sizin esas kısmınıza. Şimdi öncelikle siz bu kadının geçmişini nereden, nasıl öğrendiniz? Bu bilgileri gönderdiniz mi?

Şu an ki görüntüsü itibariyle bence TCK 106'de belirtilen Tehdit suçunu işlemiş bulunuyorsunuz. Üstelik maddenin 2/c bendine göre bu suçu bir arkadaşınızla beraber işlediğiniz için iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına mahkum olmanız söz konusu.

Nerede
    Denizli
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Geçmişini Bazen Çok İçtiğinde Kendisi yada Kızı Anlatırdı. Kendine Geldiğinde ise yalanlamaya başlardı. Belli Kısmını Etrafındaki Arkadaşları Anlattı. Sonuç İtibariyle Ona Sorsam da Hep Yalanladı.
    Tabi Nüfus Bilgilerinde Kaç Evlilik Yaptığı Acıkça Görülmekte. Ancak o bunu bile yalanladı.

Bilgileri Karşı Tarafa Göndermedim. Herhangi bir İletişim Kurmadım.
    Olaylar ise: Aramızda 2 aydır sorunlarımız vardı bana hayatında kimsenin olmadığını ve aşmamız gereken sorunlar olduğunu söyleyerek belli bir zamana kadar benden para almaya devam etti.
    Ben de Onun Sözüne istinaden barışmak için mesajlar attım. Ve buluşmaya ikna ettim. Bir Cumartesi Günü Beraber akşam yemek yedik, Sabahında kahvaltı yaptık ve öperek ayrıldık. Ancak Bu olaylar olmasına rağmen hayatında 3 haftadır başka bir adam varmış ve bana söylemedi. Şuan Edindiğim bilgiye göre de Pazar günü benimle kahvaltı yaptığından 3 saat sonra birde o adamla kahvaltıya gitmiş. Bunu Kızının Sevgilisinin Ailesi bana söylüyor.

Hayatında gerçekten biri olduğunu onunla tatile gittiğini ve resimleri paylaşmasıyla öğrendim. Ve o resimleri gördüğümde hakaret mesajları attım ve sonra özür diledim. Bir daha rahatsız etmedim.
    Ancak 2 gün sonra abisi ve kendisi aileme yönelik Hakaret mesajları attılar. Bende dayanamadım bende attım. Ancak Pişman olup alt dan alarak olayı soğuttum.
    O zaman ki Bilgilerin karşı tarafı vermek istediğimi söylemem ise; Sadece Geçmişi Konusunda ki Bana verilen uyarı niteliğindeki bilgilerin doğruluğunu tespiti içinde. Gerçekten şuan hayatında olan kişiye yalan mı söyledi yoksa gerçek mi öğrenmek istedim. Eğer bunu ben mesaj atıp sorsaydım doğruyu bana söylemezdi ve sürekli aklımda kalırdı. Arkadaşa attırma sebebim ise bizim ortak arkadaşımız daha önce oda onların hayatında kandırılarak ve kullanılarak kenara atmışlardı. Sonuç olarak Onunda attığı mesajlardan yalan söylediği ve bilgilerin karşı tarafa iletilmemesi için arkadaşa ricada bulunduğu mesajları mevcut. Tabi biz olayın o zaman ki mesajlarından kötüye gittiğini anladığımızdan fazla üstüne gitmeden bıraktık.

- - - Updated - - -

Diğer Forumlar da Okuduğum bazı bilgilerde, daha önce sabıka kaydım olmadığı ve ilk defa böyle bir suç işlediğimden dolayı ceza alsam bile cezanın ertelenmesi gibi bir durumda varmış. Tabi ne kadar doğru bilmiyorum.

Birde Oda yalan değilse Abisinin Denetimli Serbestlikten yararlanarak hapisten çıktığını biliyorum. Şimdi Abisiyle Hiçbir Muhabbetim yokken abisinin bana aileme yönelik hakaret etmesi de suç teşkil ediyor mu ? Bir de ben ona hakaret ederken bile sadece şahsına ettim. Ama o ve abisi hem bana hemde aileme yönelik hakaretleri var.
    Konu Mhmt020 tarafından (03-07-2017 Saat 09:34:28 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: