Sitedeki butun arkadaslara Iyi selam.borclu oldugum banka hakkimda ilamsiz icra takibi acmisti.e devletten takip acildigini gorunce 1600 tl kadar odeme yaptim fakat tebligat elime ulastiginda odeme yapmis oldugum kismi borctan dusmemis..bende icramudurlugude ana paraya, faizlere filan itiraz ettigime dair dilekceyi verdim..yaklasik 25 gun oldu bankanin hukuk burosunada borca itiraz ettigimi bildirmeme ragmen bankanin hukuk burosu tacize devam ediyor.bugunde telefonuma mesaj atmislar borcuna dair gayrimenkul haczine karar verilmistir diye.bu durmda suc duyurusunda bulunmalimiyim.isleyis olarak ben borca itiraz ettim alacakli olan mahkemeye verip bu sekilde alacagini tahsil etmeye calismasi gerekmiyormu?yoksaben yanlismi biliyorum.
Ödemeyi ilgili dosyaya yapmalı avukata bilgi vermelisiniz.Ödeme icrayı durduracak miktarda değilse zaten işlem devam eder.Biri birine alacağıyla ilgili mesaj attı diye savcılığa suç duyusunda bulunan birilerini yılladır görüyoruz.Tek görmediğimiz bu savcılık şikayetinden sonuç alan bir Allah'ın kulu.Gerçekten borcunuzu ödemek istiyorsanız direk muhatabıyla görüşün.Onun dışında mesaj geldi savcılığa gideyim dediğim gibi çokça akla gelen bir yöntem ancak hiç bir işe yaramıyor.
Siz icra takibinin başladığını e devletten gördüğünüz de muhtemelen o ödeme emri size doğru yola çıkmıştı zaten. O nedenle ödeme emrinde icra takibi başladıktan sonra yaptığınız ödemenin görünmemesi normal.
İlgili icra dairesidir borcun devamının ödeneceği ve kapanacağı yer.
Engin unal mıs bey borcumu tabiki kapatmak istiyorum fakat karsi tarafin avukati isi yokusa suruyor.odemeyle ilgili yardimci olmuyor.bir gun ariyorlar 2000 tl odeyin borc kapansin diyorlar.bir hafta sonra borcunuz 3100 tl diyorlar.avukatla ilgili boylede bir durum var..ilamsiz icra takibine itiraz ettim gerek ana paraya gerekse faizlerine.buradan sonraki surec nasil olmali diye sordum.surece icra mahkemesi mi karar verecek, icra mudurumu karar verecek yoksa karsi tarafin yani alacakli bankanin avukati kafasina gore ben gayri menkul hacizine karar verdim mi diyecek...bana icra dairesindeki memur icra takibine itiraz etmek takibi durdurur demisti.karsi taraf yani banka alacagini tahsil edebilmek icin size dava acar demisti.tarafima acilan bir dava yok su ana kadar.mahkeme karar vermeden avukatin taciz etmesi(gayrumenkul haczine karar verildi seklinde sms atmasi) hukuka aykiri degilmi.neyse buraya kadarki kismi unutalim ben sms ten dolayi suc duyurusunda bulunmuyorum..gelen icra takibine gore ;
2.927, 11tl kredi karti
84, 23 tl işlemis faiz
4, 21 % 5.00 bsmv
504, 65 tl akdi faiz
6, 70 tl masraf seklinde yaziyor.ben e devletten icra takibi baslatilmis oldugunu gorunce. Toplamda 1620 tl odeme yaptim avukatin verdigi banka hesabina.odeme yaptiktan.yaklasik 15 gun sonra icra takip tebligati elime ulasti.fakat benim odedidigim 1620 tl heasap tan dusulmemis dolayisiyla faiz indirimleri filanda dusulmemis.haliyle ana parada dusmeliydi.bende buna karsilik ana paraya, faizlere tebligat masraflarida dahil herseye itiraz ettim...buraya kadar umarim anlatabilmisimdir.benim merak ettigim itirazdan sonraki surec ne olacak...benim bildigime gore karsi taraf alacak davasi acmasi gerekiyormus..dogrumu biliyorum yoksa farkli bir surecmi oluyor.konuya hakim bir arkadas bilgilendirme yaparsa surecle ilgili bilgi sahibi oluruz.saygilar.
31.03.2017 ..2.927, 11 tl ........karta ait ihtarname 1 adet 31.03.2017 504, 65 tl 1 adet akdifaiz,31.03.2017 6, 70 1adet masraf yaziyor odeme emrinde galiba siz burayi soruyorsunuz....
odeme emrinin en alt sag kosesinde icra mudurunun imza ve kasesinin oldugu yerdeki tarih 04.05.2017 zaten e devletteki icra dosyasi acilis tarihide 04.05.2017...
tebligatin elime ulasma tarihi 31.05.2017 icraya itiraz tarihim ise 01.06.2017 tarihidir.
Ödeme yaptıgim tarihler.03.05.2017 120 tl bu odemeyi bankanin ortak odeme noktasi gosterdigi bir atm den yaptım. 09.05.2017 1.000tl (bin tl), 23.05.2017 500 tl.odeme yaptım..toplami 1.500 tl olan iki odememi yani 09.05-23.05.2017 tarihindeki odemeleri icra takibi baslatildigini gorunce ilgili avukatla iletisime gecip onun bana vermis oldugu ibana yani bankanin ibanina eft yaptim..
Konu aegean35 tarafından (28-06-2017 Saat 16:36:38 ) de değiştirilmiştir.
Borcun bir kısmını takipten önce ödediğiniz anlaşılıyor. Bu durumda borca kısmi itiraz yapmış olmalısınız.
Kısmi itiraz yaptığınız zaman itiraz ettiğiniz tutar için takip durur, kalan tutar için devam eder.
Alacaklı, itiraz ettiğiniz kısım konusunda haksız olduğunu düşünüyorsa itirazın iptali davası açar. Bahsettiğiniz dava o. Yoksa itiraz edilmeyen kısım için dava açmasına gerek yok. İtiraz edilmeyen kısım için doğrudan haciz işlemi başlatabilir.
Size takibin tebliğ edilme tarihinin 31/5 olduğuna emin misiniz? İkinci ihtimal ise, 4/5'te yapılan takip önceki bir tarihte muhtara bırakılmıştır, 1/6 tarihinde itiraz için 7 günlük süre dolmuştur, bu nedenle takibin tamamı kesinleşmiştir. (Bu düşük ihtimal sanırım)
Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "hukuki bilgi"dir.
Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın. Hukuki sorununuz hakkında en doğru danışmanlığı vekalet vereceğiniz avukattan alabilirsiniz. İnternetten veya başka yerlerden öğrendikleriniz ile yürüteceğiniz hukuki işlemlerde hak kaybına uğrayabilirsiniz.
Erdogan bey, engin bey ve yusuf bey ilginiz icin cok tesekkur ederim.31.05.2017 den once muhtara baktim tebligat gitmemisti daha sonra avukatlik burosunu ben aradim tebligat gelmedigini bildirdim.ondan sonra gonderdiler ve 31.05.2017 de tebligat elime geldi.borca hem kismi hemde anapara +faiz+tebligat giderleride dahil hepsine itiraz ettim.hatta bana bilgi verdiler eger ki haksizliginiz ortaya cikarsa hem 500 tl civari vekalet ucreti hemde yersiz itiraz tazminati odemek zorunda kalabilirsiniz diye uyardilar.ben hakli oldugumu dusundugumden tum borca itiraz ettim.yusuf beyin dedigi gibi itirazin iptali davasimi acmasi gerekiyor bankanin.ortalama bu tur davalar kac ay suruyor.
Borcun tamamına haksız yere itiraz etmişseniz itirazın iptali davası ile %20 tazminat eklenerek ödersiniz.
İcra dairesine giderek 7 günlük süre içinde itiraz edip etmediğinizi, takibin durup durmadığını teyit edin.
İtirazınız süresi içinde ise, takip durur, ama sonuçta daha da zararlı çıkarsınız.
Bu yüzden bu süreçte avukatlık bürosu ararsa haksız itiraz ettiğiniz kısım için uzlaşmanızda fayda var.
Yazdıklarım "hukuki tavsiye" değil, "hukuki bilgi"dir.
Bu hukuki bilgilerin, mevzuat veya içtihat değişikliği nedeniyle zaman içinde güncelliğini yitirebileceğini, sizin hukuki probleminize bire bir uymayabileceğini unutmayın. Hukuki sorununuz hakkında en doğru danışmanlığı vekalet vereceğiniz avukattan alabilirsiniz. İnternetten veya başka yerlerden öğrendikleriniz ile yürüteceğiniz hukuki işlemlerde hak kaybına uğrayabilirsiniz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku