Merhabalar

2015 Aralık ayında yaşadığım yerde birisi tarafından saldırıya ve hakarete uğradım. O zaman şikayetçi olmuştum neredeyse 1.5 yıl sonra evime tebligat geldi. Basit yaralama ve hakaret suçlamasının olduğu bir davada müşteki olarak çağrılıyorum. Açıkçası yoğun iş programımdan dolayı davaya katılacak vaktim yok. Tebligatta CMK 233 ile zorunlu olarak katılmam gerektiği yazıyor. Yaklaşık 1 ay sonra mahkeme var.

Şikayetimi geri çekebilir miyim, çekersem mahkemeye gitmesem olur mu? (Davacı olarak K.H. yani sanırım Kamu Hukuku yazıyor)
Şikayetimi geri çektiğim için mahkeme giderlerinin ödemem gibi bir durum oluşur mu? Aynı zamanda ben şikayetimi geri çektiğim için dava düşer mi yoksa sanık yargılanmaya devam mı eder?

Şikayetimi geri alabiliyorsam dilekçeyi nereye teslim etmem gerekiyor? Daha yakında bir mahkemeye ya da karakol, noter gibi yerler de olur mu? Eğer mümkünse dilekçe örneği de yazabilir misiniz? Çok teşekkür ederim, saygılarımla.

Not: Gerekli olabilir diye sevk maddelerini de yazacağım; TCK 125/1, 86/2, 3-e, 53 maddeleri