Hepinize hayırlı günler arkadaşlar. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum forumda yeniyim umarım doğru yere açmışımdır.
Soruma gelecek olursak;
2 Hafta falan önce savcılıktan arama kararıyla eve polisler geldi evi aradılar bizim arkadaşlar 3 ay önce 1 kök hint keneviri ekmiş polisler onu buldu balkondaydı zaten. Ekildiğinde ben evde değildim. Evimizde çok çiçek türü olduğundan ben de hiç sormadım bu ne diye. Doğrusunu söylemek gerekirse bu konuda cahilim daha önce ne kenevir gördüm ne de içtim. O yüzden "bu çiçek nedir" diye sormadım arkadaşlara. Kenevir 55 cm imiş fakat sonradan 3 tohum daha atmışlar onlar da 3-4 cm falan olmuş. Arkadaş "ben içiyorum" diyerek üstlendi. Ama aslında o da kullanmıyor. Heves olarak ekilmiş bi arkadaşlarından tohum bulmuşlar merak, ekmişler. Karakola götürüldük ifade verdik. Daha sonra idrar testi için idrar verdik ve serbest bırakıldık. Benim merak ettiğim konu şu ; mahkemeye çıkar mıyım? ne olduğu konusunda fikrim dahi yokken bu bitki yüzünden ceza alır mıyım. Üstlenen arkadaşın cezası ne olur. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.