hakkımda ip tespiti yapılmadan hakaret suçundan dava açıldı
Arkadaşlar biri beni cepten tehdit etmeye başladı.
Ben doğal olarak savcılıga verdim
O da beni şikayet etmiş ben ona farklı yerden internetten hakaret etmişim diye
Fakat iddia edilen hakaretli içeriyi ben yapmadım
Savcılık ip tespiti yapmadan cep telefonu bilgisayarlarıma el koymadan hakkımda hakaret davası açıldı
Korkuyorum bu ülkede adalet yok
Ceza almaktan korkuyorum
Ben ve karsı taraf musteki sanık durumunda
Ben hakaretten karsı taraf ise tehditten sanık durumunda
Yalvarıyorum Bi yol gösterin ceza alıcam yoksa
Barodan avukat istedim
Başka napmam lazım
Cevap: hakkımda ip tespiti yapılmadan hakaret suçundan dava açıldı
Savcı, (ya da polis) sizin ifadenizi almadı mı? Orada "Onları ben yazmadım" demediniz mi?
Siz, hakaret olduğu söylenen şeyleri yazmadığınızı söyleyeceksiniz.
Eğer siz yazmadı iseniz, korkacak bir şey yok. Siz yazdı iseniz, zaten çıkar. IP ya da bilgisayar bir şey ama, çok önemli değil.
kesinlikle ben yapmadım.
savcı kafasına göre davayı açtı.
ip tespiti olmadan dava açılmaz gorusundeyım.
ben yapmadım diyorum.
dava dosyasını inceleyemedim
mağdur durumdayım.
ben ifade de yapmadığımı söyledim.ip tespiti yapılsın dedim. yapılmadan hakkımda dava acıldı
Kararı verecek olan savcı değil, hakimdir. Gerekirse bilirkişi de devreye girecektir.
Savcı teknik konuları bilmediğinden emin olmamış olabilir. Sonuçta dava açılması demek, sizin hüküm giymeniz demek değil.
yardım ederseniz sevinirim.
bugun gittim ıfademı önceden vermek ıcın hakim kabul etmedi.,
ben olayı tekrar anlatim
eksi sözlükte bellı bır grup benım adıma konular açmış hakaret edıyordu
bir cok kişi küfürler etmeye başladı
facebook um cep telefonum küfürlerle doldu
facebook'tan a.a diye o kiÅŸi mi emin deyilim.
bana cok agır küfürler ettı
ben o kişinin telefonunu sordum. bana yıllar once kufur ettin. dedim simdiki aklım olsa sikayet ederdim dedim.
daha sonra bana tehdit ve hakaret icerkli kelimeler göndermeye başladı,
sikayet ettim.
dava açıldı.
o da beni sikayet etmiÅŸ. benim mesaj icerklerimi kullanarak bana bu sekilde hakaret etti diye.
dosyaya baktım dosya'da ip tespiti yapılmadan hakkımda dava açılmış.
mağdur durumdayım.ben mesaj attığım ıcın mesajlarda hakaret tehdit yok.
ben yapmışım varsayımıyla dava açılmış.
varsayımla dava açılmaz ki
ip tespiti olmadan suc sabit değildir diyee Yargıtay kararları var
bana bi yol gösterirseniz sevinirim.
ilk defa böyle seyle karsilasiyorum.
başka kişiler de bu olaydan ornek alsın.
varsayımla teknik delil olmadan dava açılmaz ki?
- - - Updated - - -
yardim ederseniz sevinirim.
bugun gittim ifademi önceden vermek icin hakim kabul etmedi.,
ben olayi tekrar anlatim
eksi sözlükte belli bir grup benim adimaa konular acmis hakaret ediyordu
bir cok kişi küfürler etmeye basladi
facebook um cep telefonum kufurlerle doldu
facebook'tan a.a diye o kisi mi emin deyilim.
bana cok agir küfürler etmeye basladi
ben o kişiyi telefonunu sordum. bana yillar once kufur ettin. dedim simdiki aklim olsa sikayet ederdim dedim.
daha sonra bana tehdit ve hakaret icerkli kelimeler göndermeye basladi
sikayet ettim.
dava acildi
o da beni sikayet etms. benim mesaj icerklerimi kullanarak bana bu sekilde hakaret etti diye.
dosyaya baktim ip tespiti yapılmadan hakkımda dava acilmis
magdur durumdayim.attigim mesajlarda hakaret tehdit yok.
ben yapmadigim bilgisayarımdan cikmayan hakaretten sorumlu tutuluyorum
varsayimla hakkımda dava acildi.
ip tespiti olmadan suc sabit degildir diyee yargtay kararlari var
gerçekten ben hakaret etmedim.
perişan durumdayim geceleri uyuyamiyorum.
mahkemede gerekirse bilgisayarlarmdan kopya alinsin diyicem.
bana bi yol gosterirseniz sevinirim.
ilk defa boyle seyle karsilasiyorum.
- - - Updated - - -
kendimi iyi hissetmiyorum. hakaretten varsayimla hakkımda dava acildi
kendimi sanki idam edilecek gibi kotu hissediyorum.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku