Sayın Avukat arkadaşlar ,

Menba holding hissesini satın aldım. Daha sonra hisse tahtası kapatıldı. Şu an serbest müzayedede açık ama alan yok.
Hissenin bir önceki yönetim kurulu üyeleri diğer ortak bulundukları şirketleri holding içerisine almış. Şirketler birleştirilip
bir bankadan 16,5 milyonluk teminat ile kredi çekilmiş. Holding sermayesi 4,6 milyon bedelli sermaye artırımı yapılıyor ve
diğer ortak şirketlerinin ortaklık hisse paraları verilerek çıkartılıyor. Daha sonra hızlı bir şekilde şirketteki paylarını borsada ve
anlaşmış oldukları kişilere devrediyorlar. Devralan kişinin para verdiği meçhul çünkü daha sonra şirket sermayesinin içinin
boşaltığı ve bağımsız denetimci tarafından yazılıyor. ( https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/596361 ).
Hisseyi alan kişide kendi elindeki payları borsaya satışa sunuyor ve borsadan para alıyor. Ayrıca şu an şirketten kimseye
ulaşılamıyor. Burada spk tedbir koymadığı için suçlu olabilir mi ? Yoksa yatırımcının dava açmasını mı bekliyor.

Ben ne kadar kötü bir yatırımcıda olsam. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim.

- - - Updated - - -

Sayin Avukat arkadaslar ,

Menba holding hissesini satin aldim. Daha sonra hisse tahtasi kapatildi. Sžu an serbest muzayedede acýk ama alan yok.
Hissenin bir onceki yonetim kurulu uyeleri, diger ortak olduklari sirketleri holding icerisine almislar. Sžirketler birlestirilip
bir bankadan 16,5 milyonluk teminat ile kredi cekilmis. Holding sermayesi 4,6 milyon bedelli sermaye artirim yapiliyor ve
diger ortak sirketlerinin ortaklik hisse paralari verilerek cikartiliyor. Daha sonra hizli bir sekilde sirketteki paylarini borsada ve
anlasmis olduklari kisilere devrediyorlar. Devralan kisinin para verdigi mechul cunku daha sonra sirket sermayesinin icinin
bosaltildigi ve bagimsiz denetci tarafindan yaziliyor. ( https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/596361 ).
Hisseyi alan kiside kendi elindeki paylari borsaya satisa sunuyor ve borsadan para aliyor. Ayrica su an sirketten kimseye
ulasilamiyor. Burada spk tedbir koymadigi icin suclu olabilir mi ? Yoksa yatirimcinin dava acmasini mi bekliyor.
Bu internet sayfalarinda bir onceki yonetim uyelerinin feto uyesi oldugu bazi kisiler tarafindan kacmaya calistiklari beyan ediliyor.

Ben ne kadar kotu bir yatirimcida olsam. Bu konuda nasil bir yol izlemeliyim.