Öncelikli 4 Yıldır aynı Bilişim firmasında çalışıyorum. En son maaşımı Ocak ayında aldım. Ocak ayından bu yana maaş alamıyorum.
Tek Ben değil şirketteki diğer personellerde alamıyor. Önceden Düzenli olarak akbank'a yatıyordu.
E-devlet üzerinden SSK takip ediyorum. SSK'da normal yatıyor. Tanıdık Muhasebeciye sordum. İhtarname çekmem gerekiyormuş.
fakat tam olarak nasıl yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor beni aydınlatırsanız sevinirim.
Şirket ile işe girerken Sözleşme v.s imzalamadım. Şuanda Teknik servis sorumlusu olarak işe devam ediyorum. Nisan 2017'dede maaşı alamaz isem hukuki olarak diyeceklerinizi yapacağım.
Ücretinizin ödeme gününden 20 gün geçmiş olmasına rağmen hala ödenmemişse, işyerinde hazır bulunup ücretiniz ödeninceye kadar işgörmekten kaçınma hakkınız var.
Yada hala ücret alacağınız varken, noter kanalıyla ücretlerinizin zamanında ödenmemesi nedeniyle sözlemenzi feshettiğinize dair ihbar gönderebilirsiniz.
İşverenin çalışmanız karşılığında ücretinizi ödemesi gerektiğini işverene ihtar etmenize gerek yok, zaten ödemesi gerektiğini biliyor ama ödemiyor.
Konuşarak ne zaman ödeneceğini sorabilir, ödenmesini talep edebilirsiniz, ödenmiyorsa, sözleşmenizi feshedip iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz .
Ücretinizin ödeme gününden 20 gün geçmiş olmasına rağmen hala ödenmemişse, işyerinde hazır bulunup ücretiniz ödeninceye kadar işgörmekten kaçınma hakkınız var.
Yada hala ücret alacağınız varken, noter kanalıyla ücretlerinizin zamanında ödenmemesi nedeniyle sözlemenzi feshettiğinize dair ihbar gönderebilirsiniz.
İşverenin çalışmanız karşılığında ücretinizi ödemesi gerektiğini işverene ihtar etmenize gerek yok, zaten ödemesi gerektiğini biliyor ama ödemiyor.
Konuşarak ne zaman ödeneceğini sorabilir, ödenmesini talep edebilirsiniz, ödenmiyorsa, sözleşmenizi feshedip iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz .
Merhaba
Tazminatımı alıp ayrılmak istiyorum ne yapmalıyım ?
Şirketim Çok çakalmış en son Nisan ayında 1000 TL ödeme yaptı bekle artık 2-3 ay 4 bin TL için
21 inci gün itibariyle İş Kanununun 26. maddesine göre 6 günlük (hak düşürücü) süre içinde 4857 sayılı iş kanunun 24. maddesi /II e bendinde tanımlanan “ İşveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse” maddesini gerekçe göstererek sözleşmeyi tazminatını almak kaydı (eski 1475 s. İş K. md.24) ile fesih edebilirsiniz.
Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 2008 yılı Esas 2008/ 25967 Kararı ücret nedeniyle haklı fesihe yöneliktir.Yargıtay kararından hareketle
fesih için ücretin zamanına rağmen ödenmemiş olması,,iş görme borcunu yerine getirmese bile her zamanki işleri yapmalı,sözleşmesini feshetmeden önce işverene ücret ödemesi için 20 günlük süre verilmeli, süre sonunda da ücretinin ödenmemesi durumunda işverene ihtarname çekerek mevcut durumu bildirip iş sözleşmesini feshetmelidir.
Maaş ödemelerinizdeki gecikmelerin süreklilik arz ediyor olması nedeniyle, hala geçmişe dönük hak kazanmış olmanıza rağmen ödenmemiş ücret alacağınız varsa, sözleşmenizi bu sebeple derhal feshedip kıdem tazminatı ve diğer ücretlerinizin ödenmesini talep edeilirsiniz. Ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.
Maaş ödemelerinizdeki gecikmelerin süreklilik arz ediyor olması nedeniyle, hala geçmişe dönük hak kazanmış olmanıza rağmen ödenmemiş ücret alacağınız varsa, sözleşmenizi bu sebeple derhal feshedip kıdem tazminatı ve diğer ücretlerinizin ödenmesini talep edeilirsiniz. Ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.
Bugün itibari ile noter aracılığı İhtarname çektim 7 günde süre verdim başka yapmam gereken birşey var mı ?
Ödeme yapmazlar ise Çalışma bakanlığı yada Avukat tutmam söylendi.
Sayın İşveren;
.......... tarihinden itibaren firmanızda çalışmaktayım. Çalışmamı sürdürmekte iken 2017 yılına ait maaşlarımın düzensiz, eksik ve geç yatmasından dolayı 4857 sayılı iş kanunun 24/II (e) maddesi gereğince iş aktimi 22.05.2017 tarihi itibariyle fesh ediyorum.
(Bu Kısma alacaklarımı sırasıyla sıraladım ve Diğer tüm alacaklarım yazdım )
Yukarıda bahsettiğim nedenlerle, çalışmış olduğum süre boyunca hak etmiş olduğum ama tarafıma ödenmeyen fazla çalışma ücreti, genel tatil ücreti, hafta tatili ücreti, yıllık izin ücreti gibi bütün alacaklarımın ile kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı başta olmak üzere tüm diğer alacaklarımın ve ödenmemiş ücret alacaklarımın tarafıma 7 (yedi) gün içinde ödenmesi,
Ödenmemesi halinde yasal yollara başvuracağımı ve maruz kalınacak yargılama giderleri vb. tüm giderlerin de tarafınızdan ayrıca tahsil edileceğini her türlü yasal haklarım ve tüm alacak haklarım saklı kalmak kaydıyla ihtaren bildiririm.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku