Kolay gelsin herkese.
Benim bir sorum olacaktı.
Annemin annesinden veya babasından tam emin değilim ama yani dedemden ya da anneannemden kalan ev kısa bir zaman öncesine kadar annem ve iki dayıma miras idi. Bu işleri pek bilmiyorum ama anneannem yıllar önce vefat etti bu durumda annem ve iki dayıma miras kalmış olması lazım diye düşünüyorum.
Sorum şu olacak.
Annem kısa bir zaman öncesine kadar vefat etti ve iki dayımdan birisi yurtdışında biri de Türkiyede kalıyor. Bu bahsettiğim evde kalıyor. Ancak ben bu bahsettiğim evde kalamıyorum. İzin yok yani izin vermiyorlar kalmama. Şimdi ben kendi payım ve hakkıma nasıl sahip olabilirim onu merak ediyorum. Ortada bir ev var ve bu evin annemin üzerine olan hakkı bana miras kalmış oldu. Ama ben bu evden nasıl kendi hakkımı alacağım. Kira falan da ödenmiyor bu evden en son dayım kalıyordu bir kaç haftasına kadar önce yani. Durum bundan ibaret. Vakit geçiyor ancak bu geçen vakitte bana miras kalan paydan nasıl faydalanacağım ben bunu merak ediyorum. Satış mı yapılması lazım böldürülmesi mi lazım bu evin ki öyle bir durum olursa sadece benim rızam yeterli midir bunları öğrenmek istiyorum. Saygılarımla sağolun.