Merhaba saygideger hukukçu arkadaşlar. Eğer konuyu yanlis yere actiysam kusura bakmayin. Eylül ayinda trafigi işlek bir caddede sabah saatlerinde onume aniden 85 yasinda yasli bir sahsin yan seritten yola firlamasi ile sahsa çarpmak zorunda kaldim. Sahisin olay yerinde durumu iyiydi acilde tutulan raporunda genel durumu iyi yaziyordu. Kalca kirigi olusmustu.Kaldi ki yaslilar yataktan dusunce bile bi yerleri kiriliyor saglik personeli oldugim icin buna cok şahit oldum.Sahis olayin aksami 6 civarinda kirik kemiğin ana damari kesmesi sonucu iç kanamadan vefat ediyor(bu arada doktor hastaya atel aski gibi sabitleme veya ameliyat vs hic bir işlem yapmadan odaya yatirmis vefatina kadar) Olay yeri inceleniyor ve 50 mt kadar ileride yaya geçidi olduğu için yaya asli kusurlu ben de tali kusurlu bulunuyorum. Sanirim iyi hal kamu personeli olma gibi sebeplerden serbest birakiliyorum ve mahkemeye cikiyoruz. Benim hizim 40 50ydi en çok. Mahkemede tüm bunlari anlatiyorum ama 2. Mahkemeye ertelendi. Sormak istediklerim, öncelikle karsi taraf ve avukati hizli olmasaydi olmezdi diyerek asli kusuru bana vermeye calisiyor. Fakat isin kotu yani, tum esnaf kameralarini incelememize rağmen olay yerini gösteren bir tek kamera cikmadigi için hizli olmadigimi yada aniden firladigini ispat edemiyorum. Olayi gören hic kimse de cikmiyor. Bu durumda en çok korktugum asli kusuru bana verebilirler mi, hapse gitme durumum var mi mahkemeden sonra, hapse gitmessem ne kadar bir ceza alirim, yakinlarina ne kadar oderim, son sorum da su; hakim doktorun yetersiz müdahalesini mahkemede soylememe rağmen bunun bir önemi yok ölüm kazaya bagli dedi buna itiraz edemezmiyim, neticede acilde tutulan ilk raporinda genel durumu iyi hayati tehlikesi yok yaziyor ve acilde çekilen rontgeninde kirik gözüküyordu hemen ameliyat veya aski atel sabitleme yapabilirdi. Teşekkürler.