Merhaba öncelikle, bir konu hakkında bilgi almak istiyorum sizlerden .
İphone 5/s model ve marka telefonumun ekranı kırıldıgı gerekcesı ile , telefonumu tamirciye verdim. Tamir bedeli olarak 300 türk lirası istendi ve onay verdim.Telefonun tamiri tamamlandıktan sonra , home tusunun calısmadıgını ve takılan camın orjinal olmadıgını ve gerekli performansı alamadıgımı , home tusunun tamır sırasında koparıldıgını , yerıne tarafımın bılgısı dısında sahte bır tuş takılarak yanıltılmaya calısıldıgımı farketmem uzere işyerıne gıttım . Ekran degısımı sırasında tuşun kopmasının normal oldugunu dıle getırdı . Tuketıcı hakem heyetıne gıdecegımı dıle getırmem uzerıne , dukkandan ayrıldım .
Tuketıcı hakem heyetıne basvurum sonucunda , bilirkişi tarafından yapılan incelemede tarafım haklı bulunmus ve servis hatası oldugu kaleme alınmış olup iş yerinin telefon bedeli olan 2,149 turk lırası ve tamir ucretı olarak alınan 300 lıranın tarafıma ıadesıne karar verılmıstır .
Kararın elıme gecmesının ardından iş yerıne gıderek ne yapacagımızı sordugumda '' elınden ne gelıyorsa yap '' denılmıstır . Bunun uzerıne ıcra kanalı ıle ilamlı takip başlatmış oldugumu dıle getırmek ısterım . Bu gecen sure zarfı ıcınde karşı taraf tuketıcı hakem heyetı kararına itiraz ıcın avukat tutarak mahkemeye ıtıraz etmıstır . Bugun elıme gecen evrakta , davalu durumunda oluşum ve karsı tarafın suclu oldugunu bıldıgı halde neden işi bu raddeye getırdıgını merak etmekteyım.. Elıme gecen evrakta tarafıma alakasız onlarca suclama yapılmıs , ve kendılerı tarafından boyle bır ıslem olmadıgı dıle getırılmıstır. Sucu ustlerıne atmak ıstedıgım dıle getırılmıstır. Ekleyecegım fotografa goz atarsanız sevınıırm ..
Karşı tarafın aleyhime actıgı bu davaya verdiğim cevap şu şekilde olacaktır ,yeterli midir , avukat tutmama gerek varmıdır ?

Şikayetim yersiz , buna konu olan beyanlar soyut ve gerçek dışı olsa , neden şikayetimi hakem heyetine iletme ve geregının yapılması uzere işleme koyayım.
İş yerine gittiğimizde herhangi bir tehtid ve hakarette bulunmadığımı , aksine iyi niyetli davranarak hatasını gidermesini istedim. Bahsettikleri gibi eğer tehtid ve hakarette bulunduysam , 24 saat canlı olarak izlenen ve kamera kaydı yapılan işyerinin görüntülerinin tarafınıza teslim edilmesini ve delil olarak sunulmasını istiyorum.Karşı taraf benım olumlu yaklaşımıma rağmen ‘’ ne ıstıyorsan yap , nereye gıdıyorsan git ‘’ diyerek benı ve babamı , diğer musterılerın onunde kucuk duruma düşürerek dukkandan çıkartmıştır ,şayet kamere kayıtlarını tarafınıza verirlerse, kayıtlarda mevcuttur ve bariz bir şekilde görülebilecektir .
Camın tamiri sırasında , Bilgim olmadan , tarafımdan onay alınmadan ve herhangi bir ödeme talebi beklemeden , kırdığı tuşun yerine sahte bir tuş takarak , hatasını ortadan kaldırma amaçlı tarafımı yanıltmaya çalışmıştır.Benım hatalı olduğum iddaa edılıyor , bu durumda benden ekstra tuş parası neden istememiştir .Sonuc olarak aramızda ticari ılıskıden başka bır ılıskı sozkonusu degıldır.Hatasının farkında olduğu ıcın böyle bır yol ızlemıstır.Tuketıcı hakem heyetine başvurum esnasında Telefon bedelının tamamını ve tamır ucretını ıstememın sebebi , Telefon kullanılamaz durumda oluşudur , var olan bır sorunun sorumluluğunun karşı tarafa yüklenmekle bir alakası yoktur.
Telefonu kendısıne teslım ettıgımde tuşun calıstıgını kendısıde bilmektedir .Yapılan tamir esnasında hata yaptığını kabul ederek tarafımı telefon ıle arayarak orta yol bulmak ıstemıstır.
İslem tamamen servis hatası olup ,Takılan camın orjınal ucretı alındığı halde orjınal olmadığı japon malı imütasyon ve degerı 300 lıra olmayan bir cam takıldıgı, telefonda çizikler olduğu, Orta tuşun sökülerek yerine işlevsel olmayan bir tuş takılmış oluşu, Tuketıcı hakem heyetının gonderdıgı bılırkısı tarafından da ıspatlanmıstır.
Şikayet Dilekçem de sunduğum kredi kartı dökümünde üzerini çizdiğim işlemde , açık olarak telefon tamiri yazamayacağı için alışveriş yazması normaldir.
Şikayet dilekçesi ekinde kart ekstresi incelendiğinde , alışverişin 09,08,2016 tarihinde yapıldığı fakat hakem heyetine sunduğum şikayetin 19,10,2016 da oluş sebebi , Yuksek lısans egıtımımın yurtdışında olmasıdır ve belırtılen tarıhler arasında sınavlarımın olmuş olmasıdır . Bu nedenle davayı bizzat takip edemeyecegımden ötürü şikayetimde gecıkme olmuştur.
Bunda hayatın akışına aykırı bir iddaa ve haksız itham söz konusu değildir.

Bunun uzerıne eklemem gereken bırsey var mıdır , varsa avukat tutmalımıyım . Sizce zaman neyi gösterir .. İlgilenen arkadaslara sımdıden tesekkur ederım .

- - - Updated - - -

Tarafıma tebliği bugün yapılan mahkeme kararını jpeg formatında olmasına ragmen buraya eklemeyedım . Karsı taraf , benı dukkana gırerek tehtid etmekle suclamıs ve telefonda kı problemın kendılerınden kaynaklanmadıgını dıle getırmıstır davalı pozisyonundayken. ve belırtılen tarıhler arasında neden şikayetcı olmadıgımı , neden daha geç hareket ettıgımı ve kredı kartı ekstresınde sadece alışveriş yapıldıgını savunarak delil yaratmaya calısmıstır . Tesekkur ederım . İlginize.