Selamünaleyküm
Değerli site arkadaşlarım.
bugün bir iş yeri sahibi ile biraz tartışmamız oldu. fotoğrafta belirtilen yere yakındaki halk pazarından alışveriş yapmak için park ettim. ancak döndüğümüzde adam karşıma çıkıp bana aynen şunu söyledi ' bir daha burada park edersen arabanın lastiğini patlatacağım' ! bende tam hak ve hukuk anlamında yanlış mı park ettim doğru mu park ettim açıkçası bilmediğim için ..böyle bir şeye hakkın yok dedim ve olayı büyütmedim. Ancak daha sonradan çok zoruma gitti .
siz değerli hukuki.net kullanıcılarına sormak istedim. özetle şu sorular aklıma geliyor :
1. Fotoğraftaki kaldırımda park etmek trafik kurallarına ve ilgili kanuna aykırı mı (ki her zaman orada mutlaka duran arabalar olur)
2. Yasal olarak bir iş yerinin önü o iş yerine mı ait oluyor ? yoksa belediyenin mi oluyor ve adam bana kendisininmiş gibi davranabilir mi?
3. Adam bu benim tapulu kaldırımımdır diyebilir mi ?yani diğer bir değişle bu kaldırımın bir kısmı binaya ait olabilir mi?
4. Adam bana tehdit edercesine ' birdaha burada park edersen arabana zarar vereceğim' demesi manevi tazminat veya tehdit davası açılma sebebi olabilir mi ?
Aslında bu konuyla alakalı olaylarla belki birçoğumuz günlük hayatımızda karşılaşıyoruz acaba
5. Bu konu ile ilgili herhangi bir yönetmelik var mıdır ??
Lütfen bu konuda bizi aydınlatan abilerimiz kardeşlerimiz olursa şimdiden teşekkür ederiz.
https://www.yogile.com/7rf85dq0/41m/share/?vsc=08a016e3