Yaklasik bir yil once sifir urun olarak mobilya satin aldim. Toplam degeri 11.000 tl. Faturasi var. Mobilyalarda bazi gizli ayiplari urunu aldiktan bir ay sonra tespit etmem uzerine satin aldigim bayi ile iletisime gectim. Bayi tarafima servis yonlendirilecegini soyledi. Servisi yogun aramalarimiz sonucu dort ay sonra getirtebildik. Neyse servis geldi raporunu tuttu gitti. Bazi parcalarin degisecegini soyledi. Bir kac ay gecti ama servis gelmedi yine yogun ugraslar sonucu 4-5 ay sonra servis geldi ve urunlerdeki gizli ayiplari eksper raporuna isledi. Hata nedenine bayi hatasi yazdi bir suretini aldim raporun gittiler... Bende tum bu sorumsuzluklardan skilarak tuketici mahkemesine gizli ayiplardan dolayi dava acmak zorunda kaldim. Dilekceme karsi taraf cevap verdi bende tekrar cevaba yanit verdim ilk durusmamizi yaptik kesif karari alindi. Bilirkisi ile beraber kesif yapildi. Bilirkisininde tuketici lehine rapor tuttugunu dusunuyorum. Onumuzdeki donem yine durusma var ve karar durusmask olacagini dusunmekteyim. Sorum su,
1. Davayi kazanirsam, tuketici mahkemesi kararlarina karsi itiraz yolu acik mi?
2. Davayi kazandigim takdirde kac gun icerisinde parami odemek zorundalar ?
3. Mahkeme kararina uymamalari halinde icra yolu ile almayi deneyecegim. İcra sureci kac gundur?
4. Yasal olarak urunlerin iade alinmasi ve ucretin odenmesi ayni anda yapilirmi? Sonucta mobilyami verecegim parasini alamazsam bos odada oturacak halim yok verdigim an ucretini almam gerekiyor..
5. Ben urunleri alali bir yil oldu... Urunlerin bedelini fatura tutarindaki rakam uzerindenmi alirim yoksa bir yilllik faizi ile birliktemi alirim.. Tesekkur ederim
Hukuki NET Güncel Haber
Konu yurekli_adam tarafından (22-02-2017 Saat 21:11:58 ) de değiştirilmiştir.
1- Karara karşı istinaf veya temyize başvurma hakkı olup olmadığı hükmedilen tutara göre belirlenir.
01.01.2017'den itibaren İş, Asliye Hukuk, Asliye Ticaret, Kadastro, Sulh Hukuk, Tüketici Mahkemelerinde
İstinaf sınırı 3.110 TL
Temyiz sınırı 41.530 TL
(02.12.2016-31.12.2017 arasında istinaf sınırı 3.000 TL, temyiz sınırı 40.000 TL idi.)
Ancak manevi tazminat davalarında verilen kararlara karşı, miktar veya değere bakılmaksızın istinaf yoluna başvurulabilir.
İcra Hukuk Mahkemesinde
İstinaf sınırı 7.260 TL
Temyiz sınırı 41.530 TL
(02.12.2016-31.12.2017 arasında istinaf sınırı 7.000 TL, temyiz sınırı 40.000 TL idi.)
2. Karar kesinleştikten sonra karşı taraf rızasıyla ödemezse ilamlı icra takibi yapabilirsiniz.
3. İlamlı icra takibinde, karşı tarafa tebligat yapıldıktan sonra itiraz etmesi için 7, itiraz etmediği kısmını ödemesi için 30 gün süre verilir.
4. ?
5. Dilekçenizde faiz talep etmediyseniz bundan dolayı faiz alamazsınız. Ancak icra takibinde talep ederseniz, icra takibinden itibaren faiz alabilirsiniz.
Tesekkur ederim. Birde karsi taraf istinafa giderse, istinaf sonucuna kadar icra takibi yapamiyoruz dimi? İstinaf sonucunu beklememiz gerekiyor. Ve istinafa giden davalar ortalama kac ayda sonuclanir?
Mahkeme lehime karar verir ayipli malin iadesi derse, esyalari teslim etme usulu nedir. Sonucta parami almadan teslim etmem istenemez mantik olarak?
Konu yurekli_adam tarafından (25-02-2017 Saat 15:10:50 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku