Öncelikle herkese selamlar,
Tam bir yıl önce zorlu bir dönemden geçerek 51 kişi bir anda işsiz kaldık. İflas değil faaliyet durduruyoruz dediler, içerideki senelik izinlerinizi zorunlu kullandırıcaz dediler ve maaşlar yatamıyor dediler vs. vs. En son içeride kalan maaşlarımızı elden vererek iş akitlerimiz fesh edildi. Özeti kısa keserek asıl meseleye geleceğim. 12.02.2016 tarihinde 50 kişiye kıdem, ihbar tazminatları ve diğer senelik izin, mesai gibi alacakları karşılığında 3 parça halinde senet vermeyi teklif ettiler. Herkesi örgütleyip mahkemeye vermeye çalıştık fakat başarılı olamadık. Senetlere patronun şahsi kefaleti ve imzasını alarak kabul ettik.(ne kadar işe yarar bilmiyorum) Aldığımız senetlerin ilk vadesi 12.02.2017 idi yani tam bir sene sonra ve tam da geçtiğimiz pazar günüydü. Ve beklenen oldu patronumuz herkese mesaj atarak piyasa şartlarının kötü olduğunu ve senetlerin ilk vadesini ödemeyeceğini bildirdi. Kendisini mahkemeye verenlere hiç ödeme yapmayacağını, bekleyenlere ise senet miktarının %20 sini ödemeye çalışacağını söylüyor. Fakat biz bunun bir oyalama taktiği olduğunu düşünüyoruz. Çünki bizden önce davranıp malvarlıklarına ipotek koyduranların ödemelerini yaptığını biliyoruz. Sormak istediğim şu; bu aldığımız şahsi kefaletli senet hukuki açıdan beni bir sonuca ulaştırır mı yoksa patronla uzlaşma yoluna gidip böyle senelerce bekleyerek hakkımız olan parayı almaya uğraşmaşmam mı daha mantıklı. Anlatımımda eksiklikler olabilir, eksik kısımları tamamlamaya çalışacağım. Şimdiden teşekkürker.
Turgay bey, bir kaç avukat ile görüştük ve alacaklısı olduğumuz şirketin içi boşaltıldığı için mahkemeyi kazansak dahi bir sonuç elde edemeyebileciğimizi söylediler.
Turgay bey, bir kaç avukat ile görüştük ve alacaklısı olduğumuz şirketin içi boşaltıldığı için mahkemeyi kazansak dahi bir sonuç elde edemeyebileciğimizi söylediler.
Bunu söyleyenlere senetlerde patronun şahsi kefaletinin olduğunu söylemiş miydiniz?
Evet söyledik. Bu noktada da aklımıza şu hususlar takılıyor. Örneğin bu gibi kefaletlerde eş rızası gibi durumlar öne çıkıyormuş. Duyumlarımıza göre de zaten şahıs üstündeki tüm malvarlıklarını kendi üzerinden devretmiş. Mahkemeye verip masraflarıda kendimize yıkacakmışız gibi bir hissiyata kapıldık.
Senedin ödenme yükümlülüğü şirket tüzel kişiliğine aittir , şirketin sahibi olan gerçek kişiye değil.
O nedenle, mahkemeyi kazanmış ta olsanız, eğer işveren ödeme gücü olmadığını bildiriyorsa veya işyerine haciz yoluyla alacak tahsile kalkıldığında şirket tüzel kişiliğine ait herhangi bir mal varlığı bulunmuyorsa, hakkınız olmasına rağmen o hakkınızı alabilme şansınız da kalmıyor doğal olarak.
Mahkeme masrafları da size kalacak durumu değil ama, yargılama için yaptığınız masraflar da davayı kazandığınızda işverenden alınıp size ödenmesine şeklinde karara bağlandığından, karşılayacak nakit veya varlığı bulunmayan işverenden bu masraflrı da tahsil edebilme imkanınız kalmıyor.
Senedin ödenme yükümlülüğü şirket tüzel kişiliğine aittir , şirketin sahibi olan gerçek kişiye değil.
O nedenle, mahkemeyi kazanmış ta olsanız, eğer işveren ödeme gücü olmadığını bildiriyorsa veya işyerine haciz yoluyla alacak tahsile kalkıldığında şirket tüzel kişiliğine ait herhangi bir mal varlığı bulunmuyorsa, hakkınız olmasına rağmen o hakkınızı alabilme şansınız da kalmıyor doğal olarak.
Mahkeme masrafları da size kalacak durumu değil ama, yargılama için yaptığınız masraflar da davayı kazandığınızda işverenden alınıp size ödenmesine şeklinde karara bağlandığından, karşılayacak nakit veya varlığı bulunmayan işverenden bu masraflrı da tahsil edebilme imkanınız kalmıyor.
Şirket sahibinin kişisel kefilliği olması durumunda da mı şirket sahibine gidilemiyor?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku