İyi Akşamlar Arkadaşlar;
Kısaca özetlersem:
Dedem 94 yaşında iki yıl önce vefat etti. Vefatından 1,5 yıl önce iki amca elindeki en değerli tarlayı dedemi kandırıp büyük amcamın oğlunun üzerine yaptılar oradan kızına oradan da amcama geçmiş. Lakin dedem durumdan rahatsız olup rahmetlik babamdan yardım istedi. Bu duruma istinaden babamda savcılığa şikayetini sağladı şikayetinde iki oğlunun kendisini kandırıp daha sonra mirasa pay olunur sadece işletmek için istiyoruz deyip kandırdıklarını ifade etti savcılıkta kendilerinin konusu olmadığını mahkeme açılması gerektiğini ifade etti. Durum böyle iken Dedem kalp yetmezliğinden ardından 6 ay sonrada babam karaciğer yetmezliğinden vefat etti. Geçtiğimiz aylarda halam dava açıp mahkemeye verdi mahkeme sonucuna göre tapunun iptaline ve halamın hissesinin kendi üzerine geçmesine karar kılındı. Lakin şimdi bizlerde dava açacak olsak amcam açmayın ben vereceğim diyor. Kendi üzerinde kalan kısımları vermek için satışını yapmaya tapuya gidelim diyor. Fakat gel gelelim mahkeme konusu olduğu için satış yapamıyormuş, dedem vefat ettiği için dedemin üzerine geri veremiyormuş. En iyisi diyor ben size paranızı vereyim diyor ama kendisi verirken 5000 veriyor her kardeşi için öderim diyor. Bizde dedik o kadar ucuz ise biz alırız o zamanda her hissedar için 30000 lira istiyor. yani sürüncemede bırakıyor. Bu konuyu çözmek için mahkemeye versek mahkeme masraflarının tamamını kendisi ödemek zorunda değil mi neyine güveniyor anlamış değilim.

Bu konu sizce nasıl çözümlenir? Bilgileriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Saygılarımla