Öncelikle iyi forumlar dilerim. Anlatacağım olayı yaşadığım şahıs ile aramda alacak verecek konusu var. Mahkeme bitti ve ödeme tahadütünü ihlalden 3 ay hapis cezası aldı.Ancak bu infaz gerçekleşmemesi için yargıtay veya bölgen idare mahkemesine başvurmuş. Bunu ben anlatacağım olaydan sonra öğrendim. Ben şahısın işyerini biliyordum önünden geçerken işyerinin adının değiştiğini gördüm. Acaba devir mi etti işyeri diye sormak için aracımı çalışır vaziyette bırakıp işyerine girdim. Baktım şahıs içeride bende içeri girip selam verdim. Şahıs selamlaştı ve oturmam için bana yer gösterdi. Kısaca hasbehal ettik ve bana olan borcunu ne zaman ödeyeceğini sordum. O da mahkeme devam ediyor dedi, bende 3 ay ceza aldığını avukatım iletti dedim ve polisi aradım. Bu esnada bana hakaret etti ve dışarı çıkmamı söyledi. Bende telefonu kapatıp dışarı çıkmak için ayağa kalktıpım sırada benim yüzüme yumruk attı. Ben dışarı çıkmak için kapıya yönelirken beni engelledi ve işyerindeki birine yan dükkandaki arkadaşlarını çağırmasını söyledi. Ben hemen dışarı çıktım herhangi bir şekilde kendisine vurmadım. Kendiside ifadesinde bunu belirtti. İfadesinde elimi belime attığımı söyledi. Silah olanileceğini söyledi ifadesinde. Benim üzerimde silah yoktu, polise aracımında aranmasını talep ettiğimi aracımda da üzerimde de silah olmadığı söyledim. Savcı aramaya gerek olmadığını söyledi ve bu tutanaklarada geçti. benim doktor raporumda yüzümde yumruk atılan yerde kızarma olduğunu yazdı doktor. Şahısın lehine ifade veren bir şahidi var ve herhangi bir kamera kaydı yok.

Bu kişi basit darptan ve hakaretten ne kadar ceza alabilir?

Para cezasına çevrilse ne kadar ceza öder?

Bana herhangi bir ceza verilir mi?