+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 12 ileti bulundu.

Konu: Üniversite 'de haksız yere bırakmak

Üniversite 'de haksız yere bırakmak Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Üniversite 'de haksız yere bırakmak

Arkadaşlar benim aldığım dersin sene başında dağıtılan izlencesinde devamlılığın yüzde 70 altında olması durumunda Finale girilmeyeceği direk devamsız notu verilceği yazıyordu. Ders saatlerimiz pazartesi 2 cuma 4 saat. Ben pazartesilere katılmadım çok, cuma 4 saat derslere katıldım. Sene sonunda yüzde 80'e yakın devamlılık yaptım. Daha sonra mail olarak bize yüzde 55 devamlılık yapıldığı geldi. İtiraza gittiğimizde asistan hocanın değerlendirmesi pazartesi ve cuma için tek saatmiş gibi olduğunu yani pazartesi derse gitmediniz bir - alıyorsunuz cuma gitmesenizde bir - alıyorsunuz. Böyle olunca saçma bir değerlendirme çıkıyor.

Hoca kendisinin böyle değerlendirdiğini söyledi. 30 kişiden yaklaşık 10 kişi sınava giremedi. Diğer profesorlere durumu açıkladığımızda bize hak verdiklerini söyleyip yanımızda hocayı aradılar. Hatta profesorlerden biri telefonda bu olay midemi bulandırdı dedi. Ama hoca nuh dedi peygamber demedi. Bölümün en zor dersi olarak görülen dersten final sınavına bile alınmadık.

Bu bizim için önemli çünkü ders bölümde aldığımız en zor ders ve ingilizce mühendislik okuyoruz. devamsız olduğumuz için 2 . dönem bu ders açılmıyor ve hepimizin okulu mezun olacakken tek dersten 1 sene uzadı.

Bu durumda ne yapmak lazım, yasal olarak hakkımız nedir?

Hukuki NET Güncel Haber

Üniversite 'de haksız yere bırakmak konulu yargıtay kararı ara
    Üniversite 'de haksız yere bırakmak konulu hukuk haber
    Konu trablus1 tarafından (30-01-2017 Saat 12:24:26 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Üniversite 'de haksız yere bırakmak

Güncel.....

Nerede
    İzmir
    İletiler
    4.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle toplam 6 saat ders mi yoksa, 4 saat ders 2 saat laboratuvar veya uygulama olabilir mi?
    izlencede (syllabus) ders ve uygulama için ayrı ayrı devam koşulları olabilir mi?
    Mesela her ikisinden de %70 veya derse %70 laboratuvara %80 gibi?

Pazartesi günü derslerine hiç gitmeseniz, cumaların tamamına gitseniz %66,67 oluyor, devam şartı sağlanmıyor.
    Pazartesi ve cuma eşit sayılırsa, %55 devamınız varsa, ve cumalara tam gittiyseniz %100, pazartesiler %10,
    Cuma 4, pazartesi 2 saat hesaplansaydı (100*2+10)/3 =70 tam sınırda kalıyor.

Burada tabii gerçek saatlere baktığımızda %55 yerine %54,9 ise, %70 sağlanmıyor.
    Veya %55 için bir cuma günü 4 saat gitmemiş, bunun yerine 2 saat daha pazartesi gitmişseniz, yine %70 sağlanmıyor.

Her gün tek imza alındığı için, cuma günü imza attıktan sonra dersten kaçanlar olduğunu gören hoca her ikisini eşit değerlendirmiş olabilir.
    Benim düşüncem gerçek saat üzerinden yapılacak hesaplamada da en fazla %70 devamınız olduğu yönünde.
    İşi sınırda bırakmakla esas kusur size ait.

İdare mahkemesinde bunu dava edebilirsiniz. Ama dava en az 6 ay sürer, bunun sonucunda kazansanız bile yeniden final hakkı verilir mi?
    Finale girmemeniz ne şekilde telafi edilebilir bilemiyorum.

Nerede
    Kayseri
    İletiler
    1.135
    Blog yazıları
    144
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Bu ve benzeri durumlarda atılması gereken ilk adım, mağduriyeti ortaya koyarak, giderilmesi talebi ile okula başvurudur. Bu başvuru reddedilir ise dava açma hakkı doğar.
    "Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."

"Sonrakilere de fırsat vermek lazım"

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    24
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Yusuf Selçuk ATEŞKAN rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Öncelikle toplam 6 saat ders mi yoksa, 4 saat ders 2 saat laboratuvar veya uygulama olabilir mi?
    izlencede (syllabus) ders ve uygulama için ayrı ayrı devam koşulları olabilir mi?
    Mesela her ikisinden de %70 veya derse %70 laboratuvara %80 gibi?

Pazartesi günü derslerine hiç gitmeseniz, cumaların tamamına gitseniz %66,67 oluyor, devam şartı sağlanmıyor.
    Pazartesi ve cuma eşit sayılırsa, %55 devamınız varsa, ve cumalara tam gittiyseniz %100, pazartesiler %10,
    Cuma 4, pazartesi 2 saat hesaplansaydı (100*2+10)/3 =70 tam sınırda kalıyor.

Burada tabii gerçek saatlere baktığımızda %55 yerine %54,9 ise, %70 sağlanmıyor.
    Veya %55 için bir cuma günü 4 saat gitmemiş, bunun yerine 2 saat daha pazartesi gitmişseniz, yine %70 sağlanmıyor.

Her gün tek imza alındığı için, cuma günü imza attıktan sonra dersten kaçanlar olduğunu gören hoca her ikisini eşit değerlendirmiş olabilir.
    Benim düşüncem gerçek saat üzerinden yapılacak hesaplamada da en fazla %70 devamınız olduğu yönünde.
    İşi sınırda bırakmakla esas kusur size ait.

İdare mahkemesinde bunu dava edebilirsiniz. Ama dava en az 6 ay sürer, bunun sonucunda kazansanız bile yeniden final hakkı verilir mi?
    Finale girmemeniz ne şekilde telafi edilebilir bilemiyorum.
    Toplam 6 saat ve lab yok. ben pazartesilere ara ara gittim cumalara full gittim. Asistan'ın elinde devamlılık çizelgesi var teker teker hesapladık bnm yüzde 79 çıktı. Ama hoca 2 ve 4 değerlendirmek yerine ikisine de tek saatmiş gibi değerlendirmiş. Ve bu dönem başında söylenmedi, dağıtılan izlencede de yok. Diğer bir değişle yan sınıfta benle aynı dersin aynı saatine giren hocanın öğrencisi dersi geçti biz kaldık.
    Bu durumdaki yasal hakkımızı merak ediyoruz.

- - - Updated - - -

Alıntı Av.İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu ve benzeri durumlarda atılması gereken ilk adım, mağduriyeti ortaya koyarak, giderilmesi talebi ile okula başvurudur. Bu başvuru reddedilir ise dava açma hakkı doğar.
    Peki davadan sonuç alma şansımız nedir?

Nerede
    ANKARA, MERKEZ, Turkey.
    İletiler
    657
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Üniversiteye dilekçe ile başvurup dilekçenizin reddi halinde ya da (hukukçu arkdaaşlar daha iyi bilirler ama bildiğim kadarıyla) 60 gün içinde cevap verilmemesi halinde sonraki 60 gün içinde dava açma hakkınız var. YD istemli açarsanız daha hızlı sonuç alabilirsiniz.
    Ayrıca bir akademisyen olarak söylemeliyim ki Hocanızın uygulamasını hiç doğru bulmadım.

Nerede
    İzmir
    İletiler
    4.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle

1- Cuma günü %100 devam,
    2- Pazartesi cuma eşit sayıldığında %55 devam ve
    3- pazartesi 1 pay, cuma 2 pay sayıldığında %79 devam varsa
    pazartesi günü ne kadar devam edilmiştir probleminin sayısal çözümünün olmadığını düşünüyorum.
    Verilen sayılardan en az biri hatalı.

Eğer gerçekte %79 devam varsa, hocanın hesabına göre %68,5 olması gerekirdi.

Üniversitenizin eğitim öğretim yönetmeliğinizi okuyun.
    Mesela devamsızlıktan kalan öğrencilerin sınavdan beş gün önce ilan edilmesi gerekiyor ve bu ilan edilmemiş veya 3 gün önce ilan edilmişse, buna dayalı olarak itiraz edebilir(d/s)iniz.

Bu yönetmelik gereğince
    1- Final sınavına alınmadığınız veya alınmayacağınızın ilan edildiği gün bölüm başkanlığına dilekçe vererek sınava haksız yere alınmadığınızı bildirip sınava alınmanızı talep etmeniz,
    2- Yönetmelik gereği verilen süre içinde ders notunuza itiraz etmeniz
    gerekir(di).

Bu itirazlar süresi içinde yapılmamışsa idare mahkemesinden sonuç çıkmayabileceğini düşünüyorum.

Ayrıca bir akademisyen, başka bir akademisyenin uygulamasını beğenmediğini söylemeden önce bir de onu dinlemelidir.
    Konu Av.Yusuf Selçuk Ateşkan tarafından (31-01-2017 Saat 21:31:18 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    ANKARA, MERKEZ, Turkey.
    İletiler
    657
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Yusuf Selçuk ATEŞKAN rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Öncelikle

1- Cuma günü %100 devam,
    2- Pazartesi cuma eşit sayıldığında %55 devam ve
    3- pazartesi 1 pay, cuma 2 pay sayıldığında %79 devam varsa
    pazartesi günü ne kadar devam edilmiştir probleminin sayısal çözümünün olmadığını düşünüyorum.
    Verilen sayılardan en az biri hatalı.

Eğer gerçekte %79 devam varsa, hocanın hesabına göre %68,5 olması gerekirdi.

Üniversitenizin eğitim öğretim yönetmeliğinizi okuyun.
    Mesela devamsızlıktan kalan öğrencilerin sınavdan beş gün önce ilan edilmesi gerekiyor ve bu ilan edilmemiş veya 3 gün önce ilan edilmişse, buna dayalı olarak itiraz edebilir(d/s)iniz.

Bu yönetmelik gereğince
    1- Final sınavına alınmadığınız veya alınmayacağınızın ilan edildiği gün bölüm başkanlığına dilekçe vererek sınava haksız yere alınmadığınızı bildirip sınava alınmanızı talep etmeniz,
    2- Yönetmelik gereği verilen süre içinde ders notunuza itiraz etmeniz
    gerekir(di).

Bu itirazlar süresi içinde yapılmamışsa idare mahkemesinden sonuç çıkmayabileceğini düşünüyorum.

Ayrıca bir akademisyen, başka bir akademisyenin uygulamasını beğenmediğini söylemeden önce bir de onu dinlemelidir.
    1) Final sınavına alınmayacağaını idare ilan etmemişse idare kusurludur öğrenci değil , 3000 öğrencinin sınavlarını hazırlayan bir akademisyen ve sınav koordinatörü olarak kendi aleyhime de olduğu halde bunu söylüyorum. İdarenin kusuru öğrenciye yüklenemez.
    2) Yönetmelikte yazan herşey yasalara uygun olacak diye bir kural yok, yönetmelik yasaya aykırı ise o yönetmeliğe göre yapılan işlemler de iptal edilir. Fiili durumda p.tesi derse gelmeyenöğrencinini cuma günü otomatik olarak devamsız sayılması yönetmelikte geçse bile eğitim öğretim hakkını engelleyici olduğundan benim kişisel yorumuma göre iptal edilmesi gerekir (çü-nkü bu uygulama p.tesi derse gelmeyen öğrenciyi cuma günü derse almama sonucunu ya da sınava girememe sonucunu ya da ikisini birden doğuracaktır ki bu da eğitim hakkının engellenmesi anlamına gelir, bir anlamda suç olarak bile sayılabilir) bu da devamsızlıktan liste asılsa öğrenci itiraz etmese bile öğrenciyi haklı kılar.
    3)Ders notuna itiraz için sınava girmesi gerekirdi giremedğii sınavın notuna itiraz etme olanağı yoktur
    derhal idareye dilekçe verip dilekçenin zımmen ya da doğrudan reddi halinde süresi içinde dava açabilir düşüncesindeyim ben hala.
    Konu borsaci_b tarafından (31-01-2017 Saat 23:49:57 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sene başındaki izlence de %70 devam hakkı yazıyor öğrencilere bu şekilde bildiriliyor, sen kabaca bir hesaplar derslerin 3/4 üne katılmış oluyorsun (pazartesi hiç gitmediğini varsayarsak-zaten minimum %75 devam sağlamış kaldıki hesaplandıgında %79 imzalarla belirlenmiş -Yusuf Bey yorumcunun mesajını tekrar okursanız 4lere hep gittigini 2 lerin bazısına gittiğini ifade etmiş yani matematiksel bir sıkıntı yok,her neyse-

Ders,imza sisteminde hakkaniyete uygun olan 1 ders 1 imza şeklinde yoklama alınmasıdır.Ek bir açıklama gelmediğinden de öğrencilerin düşünmesi gereken budur.Aksine bir yöntem izlenecekse Açıklanan izlencede DÜRÜSTLÜK KURALI gereğince bunun bildirilmesi gerekirdi.Hocanın İyi niyet ve Dürüstlük kurallarını suistimal ettiğini Eksik Bilgilendirmeden sorumlu olacağını düşünüyorum.
    Okul dilekçesine cevap verilmezse,dava açılmalı ilk olarak da yürütmeyi durdurma kararı alınmalıdır diye düşünüyorum.

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.998
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı jeneffer rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sene başındaki izlence de %70 devam hakkı yazıyor öğrencilere bu şekilde bildiriliyor, sen kabaca bir hesaplar derslerin 3/4 üne katılmış oluyorsun (pazartesi hiç gitmediğini varsayarsak-zaten minimum %75 devam sağlamış kaldıki hesaplandıgında %79 imzalarla belirlenmiş -Yusuf Bey yorumcunun mesajını tekrar okursanız 4lere hep gittigini 2 lerin bazısına gittiğini ifade etmiş yani matematiksel bir sıkıntı yok,her neyse-

Ders,imza sisteminde hakkaniyete uygun olan 1 ders 1 imza şeklinde yoklama alınmasıdır.Ek bir açıklama gelmediğinden de öğrencilerin düşünmesi gereken budur.Aksine bir yöntem izlenecekse Açıklanan izlencede DÜRÜSTLÜK KURALI gereğince bunun bildirilmesi gerekirdi.Hocanın İyi niyet ve Dürüstlük kurallarını suistimal ettiğini Eksik Bilgilendirmeden sorumlu olacağını düşünüyorum.
    Okul dilekçesine cevap verilmezse,dava açılmalı ilk olarak da yürütmeyi durdurma kararı alınmalıdır diye düşünüyorum.
    %55 ve %79 sayıları tek bir şekilde sağlanır:
    %24 Cuma, %31 pazartesi gidilmş olmalı.
    Cumaları birer sayarsak: %24+%31=%55
    Cumaları iki sayarsak: %24+%24+%31=%79
    Bu durumda Pazartesiler Cumalardan fazla oluyor.
    Dolayısı ile sayın Ateşkan'ın söylediği doğru.
    Rakamlarda bir hata var

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

https:www.hukuki.netshowthread.php133685-universite-de-haksiz-yere-birakmak

Forum