18.10.2016 Salı günü modem teslimi, nakil talebi, ve tarife değişikliği için Küçükyalı Telekom müdürlüğüne gittim. Burada modemi teslim ettim ve tarife değişikliği için öncelikle nakil talebi oluşturarak yeni internetin bağlanması gerektiğini söylediler ve yeni adresimi kontrol ederek port problemi olmadığını söyleyip nakil talebi aldılar. Nakil talebi bu hafta gerçekleşir şeklinde bir bilgi verildi. Ben de 22.10.2016 Cumartesi günü artık bu işlemin akıbetini sormak için aradığımda talebin altyapı (Eski bulunduğum bölge fiber, yeni bölge ADSL) nedeniyle 19.10.2016 Çarşamba günü iptal olduğunu söylediler ve bu sefer telefonda önce tarife değişikliği, arkasından nakil talebi yapıldı. Bu seferki iptal nedeni port problemiydi ve müşteri hizmetlerini aradığımda Müdürlüğe gitmem gerektiği söylendi.
Arkasından yine müdürlüğe gittim ve talebimi oradan yeniledim. Yine bilgi verilmeden bir kere daha ret edildi ve açıklama yapılmadı.
Ben de bir umut evde bulunan ADSL modemimi kendim bağladım, ADSL kullanıcı adı ve şifremi modem arayüzünden girdim ve evet, internete bağlandım.
Müdüriyete bir kere daha gittim, kimseye derdimi anlatamadım. Baktıklarında port gözükmediğini, böyle bir durumun mümkün olamayacağını söylediler. Israrla hem müşteri hizmetlerinde hem de müdüriyette bulunduğum bölgenin teknik ekibi ile benim veya kendilerinin irtibata geçmesini talep ettim ancak mümkün olmadığını söylediler. Halbuki port var, sadece sistem üzerinden onay gerekiyor bana kalırsa ancak çözüm için yardımcı olmadılar.
Ve son olarak geçtiğimiz gün internetim kesildi. Muhtemelen bendeki var olan anlatamadığım portu başkasına aktardılar.
Türk Telekom neden kontrol etmeden port yok diyor? Bu konuyla alakalı dediğim gibi sayısız defa müdüriyete gittim, sayısız defa çağrı merkezi ile görüştüm. Hepsinin kayıtları sistemde gözüküyordur diye tahmin ediyorum. İnternete nereden bağlandığım da bellidir. Bu süreç içerisinde kullanamadığım 24 mbit faturası olan (ADSL'de 8 mbit alabiliyordum) 102 TL'yi de ödedim her ay.
Bugün kesilince ben de interneti iptal ettirdim. Bundan sonrası için internet başvurusunda da bulunamıyorum, başka şirketler de port problemi gözüktüğünü söylüyorlar ama bir kez kontrole gelseler anlayacaklar.
Bu problem, ödettiği faturalar ve çektirdiği çile için Tüketici Mahkemesine gitsem sonuç alır mıyım?
Uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Teşekkürler.