+ Konuyu Yanıtla
1 den 4´e kadar toplam 4 ileti bulundu.
    Nerede
    Muğla
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Başkasının Kredi Kartından Adıma Yapılan Alışveriş

Merhaba.
    Bir konu hakkında danışmak istiyorum. Mümkün oldukça firma, kişi, bilgilerini gizlemeye çalışarak yazdım. 13.07.2015 tarihinde iş yerimde değilken iş yeri adresime xxxxx sitesinden gelen bir paket teslim edilmiş. Benim o tarihlerde adı geçen siteden bir siparişim olmadığı için site ile iletişime geçtim ve bu siparişin bana ait olmadığını ifade ettim. Gelen paket kapalı kutu olmadığından ne olduğunu görebiliyordum ve ilgili site ile yaptığımız görüşmeler neticesinde paketi kabul ettim ve ürünü de kullandım. Üzerinden uzun süre geçtikten sonra 28.09.2016 tarihinde bulunduğum şehrin polis merkezinden aranarak bu alışverişle ilgili şikayet olduğu ve ifade vermem gerektiği söylendi. Polis Merkezine giderek aşağıya birazdan olduğu gibi aktaracağım ifademi verdim ve ayrıldım. Bugün eve İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nden dava açıldığına dair zarf gelmiş. Davada sanık olarak gösterilmişim. Benden başka 2 sanık daha ve 1 müşteki var. Gelen zarfa göre;
    Dosya Durumu : İddianamenin Değerlendirilmesi Sonrası Açılış
    09.05.2017 saat 09:40 tarihine Duruşma Günü Verildi.

bilgileri var.

Polis Merkezi'nde vermiş olduğum ifadeyi aynen aşağıya aktarıyorum. ( Evrakta ismi geçen müştekinin adını ilgili kişinin gizliliği için aaaaa olarak, soruşturma evrak sayısını da ..../..... olarak, ifademde geçen şahsıma air mail adresimi de a@b.com olarak yazdım. Ayrıca ifadenin alındığı yer, tarih, ifade numarası vb. baştaki bilgileri, ifadenin girişinde yer alan tarafıma kanuni haklarımın hatırlatıldığına dair ifadeyi alanın bildirimi şeklindeki paragrafı yazmadım.)

İfadem şu şekilde;

" Yukarıdaki bilgiler bana aittir ve doğrudur. Tarafıma isnat edilen suç anlatıldı ve 5271 sayılı CMK'da belirlenen yasal haklarımı okudum, anladım ve bana sorulan sorular ile ilgili hür olarak ifademi vermek istiyorum" dedi ve ifadesinin alınmasına geçildi. Muğla C. Başsavcılığının evrakı ekinde gönderilen İstanbul C. Başsavcılığının 06.09.2016 gün ve ..../..... soruşturma sayılı evrak ve eklerini okuyarak bilgi sahibi oldum.
    Ben yukarıda verdiğim adreste ikamet ederim. Evrakta ismi geçen aaaaa isimli şahsı tanımam. Tarihten yaklaşık bir buçuk yıl önce çocuğum oldu. Çocuğum olduktan bir müddet sonra yukarıda verdiğim adresime kargo ile xxxxx isimli alışveriş sitesinden prima marka çocuk bezi bırakılmış. Ben kargoyu görünce xxxx müşteri hizmetlerine mesaj attım, müşteri hizmetleri de şu an hatırlamadığım bir numaradan beni aradıdılar. Ben kendilerine bu siparişin bana ait olmadığını söyledim. Onlar da bana xxxxx adresinde kendi adıma olan a@b.com hesabım ile bu siparişlerin verildiğini söylediler. Ben de kendilerine yineleyerek bu siparişi vermediğimi ve ayrıntı söylemelerini istedim, onlar da sadece işlemin .... Bankası kredi kartından olduğunu söylediler, kart sahibinin ismini istedim fakat vermediler. Siparişin nereden verildiğini sordum onlar da bana İzmir-Bornova olduğunu söylediler, başkaca bir bilgi vermediler ve telefonu kapattık. Ben Muğla'dan önce İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde 14 yıl çalışmıştım, Muğla Sıtkı Koçman Ün. Eğ. Araş. Hastanesine 2010 yılında geldim. Ben verilen siparişin 14 yıl çalıştığım iş arkadaşlarımdan hediye olabileceğini düşündüğümden kabul ettim. Bu konuda kusurum olduğunu düşünmüyorum, güvenliği sağlayamayan xxxxx isimli sitenin suçu olduğunu düşünüyorum. Bana gelen ürünlerin parasını ödemeyeceğim. Kimseden davacı ve şikayetçi değilim. Benim söyleyeceklerim bundan ibarettir. dedi
    CMK'nın 147 maddesinde yazılı hususların yerine getirilmesinden sonra alınan ifade, ifade verene okunup okutturulduktan ve doğruluğu anlaşıldıktan sonra, tarafımızdan düzenlenerek ifade verene verilmek üzere hazır bulunanlar tarafından imza altına alındı.

İfademi bu şekilde verdim ama iadem sırasında belirttiğim bazı şeyler eksik yazılmış. Bunu sonraki günlerde farkettim. İmzalarken başıma ilk defa böyle bir şeyin gelmiş olmasının heyecanı ile olsa gerek eksikleri farketmemişim. Eksik olanlardan biri ben bu konuda kusurlu olanın güvenliklerini sağlayamayan xxxxx sitesi ve .... Bank olduğunu ifade etmniştim, sadece xxxxx sitesi yazılmış ifademde. xxxxx sitesi ile yaptığım görüşmede bunun arkadaşlarımdan bir hediye olabileceği konusunu site yetkilisi ile dile getirdiğimizi ve bunun her görüşmede görüşmenin kayıt altına alındığını söyleyen xxxxx sitesi kayıtlarından anlaşılabileceğini söylemiştim, o da yazılmamış.

Ayrıca ifade metni ile birlikte bazı ek evraklar da imzalattılar ve bu evraklarda bir sayfada ismim "Yakalanıp ifadesi alınan kişi" olarak geçtiğinden ifadeyi alan polis memuruna benim yakalanmadığımı kendimin geldiğini söylediğimde o kısım matbu evrak olduğu için öyle önemli olmadığı cevabını aldım ve imzaladım.

İfadeyi alan polis memuruna sorarak öğrendiğim kişinin kredi kartından 800 küsur liralık alışveriş yapılmış. Anladığım kadarı ile kredi kartı sahibi olan şahsı tanımayan 3 kişiye gönderim yapılmış. Kredi kartı sahibi de durumu farkedince itiraz etmiş ve konu mahkemeye yansımış. Sanırım en küçük meblağlı alışveriş de benimki.

Polis memuruna peri bu ifadeyi verdikten sonra ne olacak, benim yapmam gereken birşey var mı başka diye sorduğumda polis memuru bu ifade sonrası büyük ihtimalle hakim sizi dosyadan ayıklayacaktır dedi.

Sonuç olarak bu kadar ayrıntıdan sonra sormak istediğim şudur;

Mahkemeye gitmesem ne olur? Buradan İstanbul'a git. Sabah erken mahkeme. O nedenle bir gün önceden git, otel masrafı falan derken zorlar. Ve bu davanın sonucu sizce ne olur.

Hukuki NET Güncel Haber

Başkasının Kredi Kartından Adıma Yapılan Alışveriş konulu yargıtay kararı ara
    Başkasının Kredi Kartından Adıma Yapılan Alışveriş konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İzmir
    İletiler
    4.498
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Başkasının Kredi Kartından Adıma Yapılan Alışveriş

Siz sanıksınız ve başkası tarafından ödendiğini bildiğiniz halde bir ürünü alarak fayda sağlamışsınız.
    Büyük ihtimalle Asliye Ceza Mahkemesi olayın niteliğine göre görevsizlik kararı verip davayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne de gönderebilir.

Duruşmaya katılmamak gibi bir yolu seçerseniz zorla getirme kararı çıkar.
    Önceden oturduğunuz yerde adliyeye gidip SEGBİS yoluyla ifade vermek istediğinizi bildirin.
    Ayrıca gelen ürünlerin parasını müştekiye ödemenizde fayda var. Bu hakkınızda olumlu olur.

Bunun dışında davada avukat ile temsil edilmenizde fayda var. Çünkü bu iş sandığınızdan daha ciddi.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    845
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben ürünlerin parasını ödemek zorunda olmadığınızı düşünüyorum. Sipariş edilmediği halde verilen malı kullanmakta serbestsiniz. Sorun bu ürünün sizin elinize dolandırıcılık ile geçmiş olabileceği.

Nerede
    Muğla
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Yusuf Selçuk ATEŞKAN rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Siz sanıksınız ve başkası tarafından ödendiğini bildiğiniz halde bir ürünü alarak fayda sağlamışsınız.
    Büyük ihtimalle Asliye Ceza Mahkemesi olayın niteliğine göre görevsizlik kararı verip davayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne de gönderebilir.

Duruşmaya katılmamak gibi bir yolu seçerseniz zorla getirme kararı çıkar.
    Önceden oturduğunuz yerde adliyeye gidip SEGBİS yoluyla ifade vermek istediğinizi bildirin.
    Ayrıca gelen ürünlerin parasını müştekiye ödemenizde fayda var. Bu hakkınızda olumlu olur.

Bunun dışında davada avukat ile temsil edilmenizde fayda var. Çünkü bu iş sandığınızdan daha ciddi.
    İlginiz için teşekkür ederim Yusuf Bey. Eve gidince gelen çağrı kağıdına baktım. İddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine ait. Ama çağrı İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nden. İzmir'in verdiği dosya numarası İstanbul'dan farklı ve sonunda "Talimat" yazıyor. İddianamede adresim 2009 yılına kadar ikamet ettiğim İzmir adresim. Sanırım İstanbul bu adrese dayanarak ifademin İzmir'de alınması (ikamet ettiğim yerde) talimatını vermiş. Doğru mu anlamışım? İzmir'e çağırıldığım tarih mart ayı sonu, İstanbul'daki duruşma tarihi mayıs başı. Ben şu anda İzmir'e Muğla'da ikamet etmem ve devlet memuru olmam nedeniyle mesaim olduğundan belirtilen tarihte duruşmaya gelemeyeceğimi belirterek ifademin Muğla Asliye Ceza Mahkemesi'nde alınmasını arz ettiğim bir İstinabe dilekçesi yazdım. Bugün göndereceğim. İstinabe dilekçesine İzmir'in dosya numarasını yazdım. Doğru mu yapmışım? Yoksa iddianamedeki numarayı mı yazmalıydım? Ya da iddianamedeki numarayı yazarak ve İzmir numarasını da içinde belirterek İstanbula'da mı dilekçe göndermeliyim?
    Not: İzmir'e yazdığım dilekçede adresimi yazdıktan sonra parantez içinde iddianamede yazılı adresimin yanlış olduğunu, o adreste 2009 yılına kadar ikamet ettiğimi belirttim.
    İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

- - - Updated - - -

Alıntı CanCi rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben ürünlerin parasını ödemek zorunda olmadığınızı düşünüyorum. Sipariş edilmediği halde verilen malı kullanmakta serbestsiniz. Sorun bu ürünün sizin elinize dolandırıcılık ile geçmiş olabileceği.
    Sayın CanCi ürünlerin parasını ödemek benim için bir sorun değil aslında. Ancak ürünler geldiğinde özellikle bu siparişin benim olmadığını belirtmeme rağmen ilgili firmanın bunu ciddiye almaması ve bankanın güvenliği sağlayamaması nedeniyle bu sorunun bedelini onların ödemesi gerektiğini düşündüğümden ödemeyeceğim dedim ifademde. Yoksa ödemek sıkıntı değil. Benim anladığım dolandırıcılık ihtimal değil gerçek. Kart sahibi bu harcamalar benim değil diyerek bankaya itiraz edip süreci başlatıyor. Ama bu tip dolandırıcılığın amacı nedir onu anlamadım? Benim ilgim yok ama bana ürün geliyor. Dolandırıcı her kimse kendine değil başkalarına gönderiyor. Ha bu arada Yusuf beye yazdığım mesajda da yazmayı unutmuşum. Alışveriş sitesi kayıtlarına baktığımda alışveriş sonrası verilen onayın verildiği bilgisayarın İP numarası görünüyor ve bu numarayı sorgulattığımda sanıklardan birinin ikamet ettiği ile ait görünüyor. Kart sahibi İstanbul'da,sanıklardan biri ben Muğla'da, biri Ankara'da, biri Gaziantep'te. İP numarası Gaziantep'e ait. Alışveriş sitesi de İstanbul firması.
    Alışveriş firması benim attığım mesajı kaldırmış. GSM operatörümle görüştüm. Savcılık emri durumunda tüm kayıtlarınızı veririz dediler. Yani mesajı kaldırsalar da beni o tarihte aradıkları savcılığın istemesi durumunda görülecek. Sanırım görüşme kaydını da isteyecektir savcılık.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

baskasinin krexi karti ile alisveris yaapmak

Forum