11 yaşındaki kızım; 07 Ağustos 2006 tarihinde, Balıkesir'de ana caddede( şehir içi yol), yaya geçidinden karşıdan karşıya geçmek istemiştir.
Kızım trafik lambasının yeşil ışığını beklemiş ve yeşil ışık yanınca geçmeye başlamıştır. Ancak muhtemelen şehirlerarası yolculuk yapmakta olan Bursa plakalı bir araç kırmızı ışıkta durmadığı ve yavaşlamadığı için kızıma çarpmıştır. Çarpmanın etkisiyle Renault Flash marka (1990 model) aracın ön kaputunun zarar görmesi, ön camının patlaması ve çocuğu 10 metre ileriye fırlatması aracın hızının 50 km/saat'ten yüksek olduğunu düşündürmektedir.
Trafik Kaza Tutanağı'nda "Araç 2918 sayılı K.T.K. 47/1B maddesi -Kırmızı ışıklı trafik işaretide geçmek- kuralını ihlal etmiştir ve asli kusurlu bulunarak 47/1B uyarınca para cezası uygulanmıştır, Yayanın ise herhangi birkural ihlali görülmemiştir." yazmakta ve Araç % 100 hatalı görünmektedir.
Kızım ambulans ile Devlet Hastanesine götürülmüş ve 24 saat yatırılarak müşahade altında tutulduktan sonra eve gönderilmiştir. Hastane'den verilen Adli Rapor Formunda " 1.Yaralanma kişinin yaşamını tehlikeye sokmamıştır. 2.Basit tıbbi müdahaleyle iyileşir." yazmaktadır. Ancak ayrıca aynı hastaneden "15 günlük yatak istirahati raporu" verilmiştir.
İlgililere "Şikayetçi olduğumuz " bildirilmiş ve ifademiz alınarak dosya hazırlanmıştır. (Resmi dosya içeriğinde olmadığı halde 15 günlük istirahat raporu dosyaya ilave edilmiştir.)
Bu bilgilerin ışığında:
1. Kanuni süreç sonucunda araç sahibi ne tür ve ne kadar ceza alabilir?
2. En fazla cezayı alması için ne yapmam gerekir?
3. Yeni uygulamaya göre "uzlaşma" ne anlama gelmektedir? Kızımın ve ailemin çektiği acıları karşı tarafında yaşamasını isteyen Bizim durumumuz için faydası ne olabilir ?
4. Maddi / manevi tazminat davası açmak için ne yapmak gerekir ? Eğer sonuçta iş paraya gelip dayanırsa nekadar YTL talep edilebilir ? ( Kızımın bedeni ve manevi çektiği acıların karşılığı olarak )
Yardımlarınız için çok teşekkür eder, hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
1) Kanunda, 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilmesi öngörülmüş. bu ceza bilinçli taksir (kırmızı ışıkta geçme) nedeniyle 1/3 den 1/2 oranında arttırılır.
2) Davayı takip edin
3) Uzlaşma adı üstünde şoförle uzlaşmak, zararınıza karşılık belirli bir meblağda anlaşmak ve bunun karşılığında şikayetinizi geri almaktır. Durumunuz için faydası, mahkeme duruşma vs ile uğraşmadan zararınızı karşılatabilirsiniz (tabi anlaşabilirsiniz).
Ancak burada anlamadığım, size savcılıktan uzlaşma önerisi mi geldi yoksa siz kendiğinizden öğrenmek mi istediniz. Çünkü kırmızı ışık ihlaliyle birini yaralamak uzlaşma kapsamında olamaz. Zira bu bilinçli taksirle yaralamaya (hatta kanunun gerekçesine göre olası kastla yaralamaya girer. Bu halde de suçun takibi şikayete bağlı değildir; dolayısıyla uzlaşma kapsamına dahil değildir.
4) Tazminat için hukuk mahkemesinde dava açabileceğiniz gibi karşı tarafın sigortasından da para alabilirsiniz. Ne kadar isteyeceğiniz konusunda: gerçekleşen zararınız + gerçekleşecek zararınız diye kabaca belirtebiliriz.
oncelikle saygılarımı sunuyorum.14.03.2012 Tarihinde sağ seritten devam etmekte iken tarfik ışıklarına geldim ve ışık kırmızıya donunce durdum ancak...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku