Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Ben, mezun grubunda bir öğrenciyim. İsmi gereksiz bir dershaneyle ağustos ayında 4 bin TL'ye anlaştım, kayda dayımla beraber gittik, sözleşmeyi ve senedi dayım imzaladı ayrıca ilk taksit olan 400TL'yi teslim aldılar, senede de toplam 3600 tl olarak yazıldı. 3 ay devam ettim, 3 ay boyunca her ayın 20. gününde taksitlerimi elden makbuz karşılığı yatırdım. Ancak sonradan gelişen bir takım sebeplerden ötürü 18 kasımda dershaneyi bırakma kararı aldım, yönetimle konuyla alakalı olarak görüştüğümde benden 250 TL kitap parası, ayrıca 20 Kasım - 20 Aralık tarihleri arasındaki gitmeyeceğim sürenin ücreti olan 400 tlyi de benden aldı, ayrılma talebime yönelik bir dilekçe imzalatmadı, ücreti tahsil edip sadece senedi ve 650 TL'lik makbuzu teslim etti.
Araştırmalarım sonucunda, dershane tarafından bana verilen kitapların değerinin 140 tl olduğunu öğrendim. Kitap ücretinin benden haksız olarak tahsil edilen 110 TL'lik kısmını ve gitmediğim sürenin taksidi olan 400 TL'yi geri almak için tüketici hakem heyetine başvurmayı düşünüyorum. Konu hakkında görüşleriniz nelerdir? Teşekkür ederim
Dershane sahipleri bir arkadaşıma ücretin tamamı için bana dava açtıklarını söylemişler. Lütfen yardımcı olun bu konuyla alakalı hangi kanunları yönetmelikleri tüzükleri kullanabilirim?
Ayrima karari almaniza neden olan " bir takim sebepler: dershanenin kusurlariyla ilgili degilse, sizi kurtarabilecek bir yasal duzenlem bulma sansiniz yok.
Ameliyat olma gibi bir durumum var, bunu daha önceden zaten rehberlik hocasına da ifade etmiştim. İşe girdiğim için ayrıldım. İkincisi, şahıslar benden hakları olmayan, karşılığında hizmet almadığım parayı tahsil ettiler. Hukuğu geçtim mantığa bile aykırı, siz yemediğiniz yemeğin parasını öder misiniz? Sözleşme şu an onlarda, davayı sözleşme hükümlerine istinaden açacaklarını var sayarsak tüketici hakları kanunu 5. maddeye binaen o hükümler haksız şart olarak değerlendirilmelidir diye düşünüyorum çünkü sözleşme benle müzakere edilmedi ve benim aleyhime dengesizliğe sebep olmakta.
Ameliyat olma gibi bir durumum var, bunu daha önceden zaten rehberlik hocasına da ifade etmiştim. İşe girdiğim için ayrıldım. İkincisi, şahıslar benden hakları olmayan, karşılığında hizmet almadığım parayı tahsil ettiler. Hukuğu geçtim mantığa bile aykırı, siz yemediğiniz yemeğin parasını öder misiniz? Sözleşme şu an onlarda, davayı sözleşme hükümlerine istinaden açacaklarını var sayarsak tüketici hakları kanunu 5. maddeye binaen o hükümler haksız şart olarak değerlendirilmelidir diye düşünüyorum çünkü sözleşme benle müzakere edilmedi ve benim aleyhime dengesizliğe sebep olmakta.
Geçen kahvaltı için bir işyerine gittim, peynirli omlet siparişi verdim, tam getirdiler önüme koyacaklar ki telefon geldi ve benim çıkmam gerekti. Yemediğim yemeğin parasını ödeyerek çıktım.
Sizin bir kurumunuz olsa, müşterinizle 1 senelik sözleşme yapsanız.O sözleşmeye güvenerek hoca tutup maaş verseniz, size kayıt için gelen başka müşterileri/öğrencileri geri gönderseniz sonra size 1 yıllık sözleme yapan kişi pat diye ben gelmiyorum parada vermiyorum dese eminim bu nasıl hukuk bu nasıl mantık gelmese dahi sözleşme gereği ücreti ödemeli derdiniz.Olaya kendi pencerenizden baktığınız sürece daima ve istisnasız haklı olmanız normal.Durumu sanki hiç bir alakanız olmayan hiç gidip görmediğiniz bir yere niye para ödeyim ki gibi bir noktadan bakıyorsunuz.Ellerinde senet varsa icraya verip masraf ve faiziyle karşınıza çıkarırlar.Gidip kurumla uzlaşmak mantıklı olur düşüncesindeyim.
Sayın ünalmış yanıtınız için teşekkürler. Bir de şu açıdan anlatayım. Bize kayıtlar kapandı dendikten sonra sınıfımıza bir arkadaş daha katıldı, sınıflar en fazla 15 kişi olacak dendi ancak yan sınıflar yirmişer kişilikti. kayıt olurken bize ygs ve lys dahil tüm kitaplarınızı ilk gün alacaksınız dendi ancak sadece ygs kitaplarını alabilmiştik, hem de kitapların gelmesine rağmen. Senet şu anda bende, yönetimde ise sözleşme var.
Peki benim durumumda olsaydınız ne yapardınız? ne düşünürdünüz? gitmediğim 1 aylık ücret benden tahsil ediliyor ve daha fazlası için de dava açılıyor.
Ben arada fark göremiyorum. Sonuçta gitmemek sizinle ilgili bir şey. Bunda dersanenin bir kusuru yok. Dersane sizin gelmeniz için koltuğunuzu hazır tuttu ve hoca orada sizin de dinlemeniz gereken dersi anlattı. Görevini yerine getirdi. Siz orada olmadığınız için dersanenin masrafı hiç bir şekilde azalmadı. Orada olmamanızda dersanenin bir kusuru olmadığına göre maliyeti de ona yüklemeniz hakkaniyete uymaz görüşündeyim.
Bundan sonrası için gidemeyeceğinizi bildirip dersane ile anlaşabilirsiniz. Ancak siz gitmediğinizde dersanenin masrafları kurs sonuna kadar azalmayacağına göre, bunu yapmak zorunda olmadığını; yaparsa da ancak müşteri memnuiyeti için yapacağını bilerek davranmalısınız.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku