OSYM kurumuna 2 kere dilekçe yazmama ve sorunu çok detaylıca anlatmama rağmen sorunum ile alakalı olan cevabı alamıyorum. Sıkıntımı bir de size anlatayım.
ÖSYM ve YÖK verileri birbirini tutmuyor hocam yardımınıza ihtiyacım var elimden gelen her şeyi yaptım Ankara'ya bile gittim ama anlatamıyorum derdimi ne kadar sorumsuz bilgisiz bir kurumlar bunlar anlatmaya başlıyorum hocam.
Hocam 2015 senesi meslek lisesi mezunuyum 2015'de yani geçen sene sınava girdim fakat puanım pek iyi değildi bende sınavsız geçiş tercihinde bulundum tercih sonuçlarında Sakarya Üniversitesi Karasu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığına YGS-1 puanı ile YGS kontenjanına girdiğim yazıyordu,daha sonra Yükseköğretim Kurumu,YÖK ATLAS diye bir site açtı ve bunda yerleşenler hakkında bir çok veriyi görebiliyoruz.
Bende kendi yerleştiğim önlisans bölümünü inceledim oraya 60 kişinin sınavsız olarak,1 kişinin ygs puanı ile yerleştiği gözüküyordu ve o toplam yerleşen 61 kişinin 60'ı meslek lisesi bilişim teknolojileri mezunu ygs ile yerleşen 1 kişide imam hatip mezunu zaten gayet normal oraya ygs ile girmiş olması sınavsız geçiş hakkı yok çünkü sonra yerleşenlerin mezun olduğu liseler kısmındanda kontrol ettim lisemi buldum oradan 1 kişi yerleşmiş yani benim ve sınavsız olarak yazıyordu başka bir incelediğim noktada şu ben 15.tercihten yerleştim sonuç belgemdede yazıyor zaten YÖK ATLAS'tan onuda kontrol ettim 15.tercihten yerleşen kişi sınavsız olarak girmiş oraya size bunların resimlerini yazının en altında verdim hocam sizde.
incelersiniz.Olay bu hocam birbirini tutmuyor ve ben Ankara'ya gidip anlattım ÖSYM'ye gidip adamlar bana dediki YÖK'ü biz napalım dedi ÖSYM dururken YÖK ÖSYM'nin üstü değil mi nasıl böyle bir şey olabiliyor ve nasıl birbiriyle zıt veriler ortaya koyabiliyorlar YÖK doğru ise bu sene puan kırılması yaşamamam gerekti 100 bin kişi geri attı sıralamamı ve sonuçlar ilk açıklandığında puanımda kırılma yaşamamıştım 3 gün sonra kırıldı puanım.
Hocam bu sorun hakkında fikrim şu :
2015 yılında sınavsız geçiş kontenjanlarını ikiye böldüler ygs ve sınavsız olarak bunun sebebide şu ygs ilede o bölümlere girilmesinin önünü açtılar çünkü o kontenjanın tamamına sınavsız olarak meslek liseliler yerleşiyordu işte sıkıntı tam olarak burda kılavuzda iki tane madde var 2015 kılavuzunda birincisi eğer sınavsız geçiş önceliğin yetersiz ise ygs puuanın tutarsa oraya puanınla girebiliyorsun , birde eğer ygs kontenjanına talep olmaz ise ve sınavsız geçiş talebi fazla gelirse ygs kontenjanına sınavsız olarak girebiliyorsun ama bu sene kalktı o geçen sene vardı bu sene ygs kontenjanına sınavsız girilmiyor kontenjan aktarılmıyo olay tam burda kopuyor hocam işte ÖSYM ' nin sistemi ygs kontenjanına sınavsız olarak girilebildiğini atlıyor ve ygs kontenjanına girenlerin puanlarını kırıyor bunu anlatamıyorum ben ÖSYM ' ye kanıt olarak neyi gösteriyorsun diceksiniz YÖK ATLAS verilerini gösterdim dedim birde eğer ÖYK ATLAS hatalıysa hatalı deyin dedim Yöke gidip admalar hatalı değil dediler direk ÖSYM'den alıyoruz dediler bende dedim o zaman ben haklıyım ÖSYM ile çöz sorununu diyorlar şaka gibi bir ülkeyiz aşağıda kanıtlarımın resmini verdim ve siteyi birazda inceledim hatalar var ÖSYM mi haksız yoksa YÖK mü araştırmak lazım 2 kurumda kendisine suç attırmıyor.
Şimdi hocam 2016 kılavuzunda puanlar yayınlandı İstanbul ve Marmara Üni Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar programcılgıı ygs kontenjanına yerleşen son kişinin puanına kılavuzdan bakın her 2 üniversiteninde daha sonra yök atlastan kontrol edin tutmuyor birbirini sınavsız geçiş kontenjanına yerleşenlerin tutuyor bir sıkıntı yok onda sıkıntı YGS kontenjanına yerleştirmede ÖSYM o kontenjana sınavsız giren kişinin puanını yazmıs kılavuza ve OSYM sistemide yanlış kodlandığı için o kişinin diğer sene eğer sınava girmişse puanını kırdı bende aynen bu sebepten dolayı 2015'de Sakarya Üni Karasu MYO Bilgisayar Programcılığına sınavsız olarak girmeme rağmen ÖSYM'nin sistemindeki hata yüzünden puanım kırıldı halbuki kırılmaması gerek.
NOT : Yök Atlasda Sakarya Üni Karasu MYO Bilgisayar Programcılığına yukarda anlattıgım gibi 61 kişinin 60 ı zaten bilişim teknolojileri mezunu 1 i imam hatip zaten bu veri doğru ise benim oraya sınavsız girmiş oldugumun ÖSYM ' nin hatalı olduğunun kanıtıdır hocam kılavuzda yazıyor 2015 kılavuzunda ygs kontenjanı dolmazsa sınavsız talebi fazla ise sınavsız olarak girilebiliyor bu durum gerçekleşmiş zaten yök atlasda kanıtlıyor bunu yardım bekliyorum bu sene puanımın kırılmaması gerekti ve kırıldı 100 bin kişi sıralamam geriledi yök atlas hatalıysa sesimi çıkarmam ama adamlar hata yok diyorlar ve 2.kez yazdığım dilekçede YÖK ATLAS sitesini incelemelerini ÖSYS 2015 kılavuzu sayfa 6 son paragrafdaki maddeyi de düşünüerek tekrar durumumu değerlendirmelerini talep ettim hocam fakat gelen cevapta her şey kanuna uygun yapılmıştır dendi. YÖK ATLAS'tan hiç bahsetmemişler bile.
Bimere yazdıgım yukardaki yazı ve gelen cevap
Cevap: ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ÖSYM) (20.10.2016 15:35)
Konu YÖK uhdesinde olup ÖSYM 6114 sayılı Teşkilat Kanunu uyarınca özerk bir Kurumdur.
Böyle bir cevap aldım fakat ben zaten bu olay için bizzat Ankara'ya YÖK kurumuna gittim ÖSYM ile hallet işini dediler ama bana böyle cevap verildi napmam gerek bu durumda ? 2 kurumda üstüne almıyor ortada bir zıtlık var ama hangisi hatalı bilemiyoruz.Ne ÖSYM biz hatalıyız diyor ne YÖK.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku