uyuşturucu bağımlısı bi bayan tarafından iftiraya uğramak
Sevgili hukukcu dostlarım, herkese merhaba. Konuyu net olarak nereye açacağımı bilmediğim için bir bir kusurum olduysa af ola. Öncelikle ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya olduğum için işin ciddiyetinin veya rahatlığının farkında değilim, rahatım, nasılsa birşey olmaz ben ne yaptım ki zihniyetindeyim. Bir yandan da karakola tebligat vermeye çağıran memur arkadaşın dedikleri geliyor, bunlar büyük suçlamalar ciddi zan altındasın dediği.
Kısaca olayı anlatacak olursam, sosyal medyadan tanıştığım bir bayanla iyi anlaştığımı düşündüm ve görüşmek üzere evine davet aldım. Evine gittim 3-4 gece aralıksız beraber kaldık. Bu süre içerisinde yanımda sürekli metamfetamin denilen bir madde kullanıyordu, ampülleri kırıp içine koyup yakarak çekiyordu. Ben ilk başta anlamadım ne olduğunu tabiki, met diyordu. Banada içmeyi teklif etti, konsantrasyon artırıcı düşünmeye yardım edici bişey olduğunu söyledi. Kimyasal bişey olmadığını söyledi. Ayrıca evine gelen arkadaşlarına bunlardan satıyordu, birsürü hap, esrar gibi çeşit çeşit şey vardı. Bana torbacıdan yüklü miktarda aldığını, bi miktarını aldığından fazlaya sattığını bir miktarınıda kendi içtiğini söyledi. Sürekli elinde cam düzeneği ile geziyordu. 2 tane çocuğu vardı, ve bu şekilde araba sürüyordu, devamlı onların yanındada kafası iyidi anlayacağınız.
Bayana karşı olan ilgimini; cocuklarını bu halde gördükten sonra başladı. Cocuklarının bir odası yoktu, ortalık pislik içinde, cocukarının eşyalarının üzerinde haftalar öncesinden kalmış yemek artıkları. Evde çalışan ışık bulmak zordu, çünkü sürekli kırıp düzenek yapılıyordu anladığım kadarıyla. Bunu sonradan farkettim. Kızı beni çok sevdi ve dünyalar tatlısı güzel bi kızdı, böyle bir hayatı haketmiyordu. Ben böyle bi manzaradan sonra bu kadının yanında olup onu bu hayattan koparmak istedim. Fakat bunlar yetmiyor gibi dükkanlara girip kızına hırsızlık yaptırıyordu. Banada bişey olmaz yakalansakta o çocuk gibi şeyler söylüyordu.
Bu arada araştırmalarım sonucu öğrendiğim şey; metamfetaminin dünya üzerindeki en bağımlılık yapan uyuşturucu olması. Bir nefes dahi bağımlı olmaya yetiyormuş, eroinden dahi yüksek bir bağımlılığa sahip ve kokainden 9 kat daha kuvvetli. Kullanan insanların cildinde dökülmeler kasınmalar oluyormuş. Bu kızadada mevcuttu. Olmayan şeyleri oldu gibi anlatabiliyor, bir gün iyi birgün kötü olabiliyordu.
Bayan, eşinden yeni boşanmış bir bayandı ve evindeki bir çok eşyayı satmak için benden yardım istedi. Beraberce gözlükleri kamerası telefon gibi çeşitli eşyalarını satmak için ilanlar açtık. Müşteri bulunca sattık.
Bayanla yaklaşık 1 günden fazla hiç konuşmadım, konuştuğumda ise beni polise verdiğini söyledi. Sattığımız telefonun yok olduğunu ailes anlamış, ailesi senetle almış ve 4000 TL'ye mal olmuş. Bunu açıklayamayacağı için ailesine ev soyuldu demiş. Evine polisler gelmiş parmak izi almış. Nitekim karakoldan çağırıldım, ve bayana saçmaladığını söyledim. Şikayetini geri alacağını söyledi. 1 hafta hergün şikayetini geri alacağını söyledi fakat en sonunda karakola yalnız gidip ifade verdim. Karakoldaki memurlar dahi bayanın madde bağımlısı olduğunu anladıklarını söyledi, ifadesinin tutarsız olduğunu söyledi. İfadesi zaten saçmasapan yalan dolanlardan ibaretti. Bayanın satmak istediği eşyalar ayrıca bendeydi. Ben bunları zaten hali hazırda satmam için bende oldugunu beyan ettim. Ayrıca bu bayanın hala daha benimle konuştuğunu, kendi isteğiyle ben evine davet ettiğini kendi arzusuyla görüştüğümüzü beyan ettim.
Aile mahkemesinden bana 2 ay uzaklaştırma kararı geldi, şiddet, darp, hırsızlık, hakaret vs gibi şeyler içeren bir kağıt. Bayana bunun ne olduğunu sorduğumda zaten bana ben öyle bişey demedim ifademde diyor. Lakin bana sürekli o telefonun geri gelmesi lazım, ben şikayetimi geri alsamda telefonu geri alamam diyor. Ailem izin vermez şikyayetimi geri almama diyor. Benden sürekli para talep ediyor, durumu olmadığını faturalarını ödeyemediğini idda ediyor, hergün ertesi gün elektriğinin kesileceğini söyleyip para talep ediyor. Eğer ona telefon değerinde yeni bir telefon veya nakit para verirsem şikayetini geri alacağını söylüyor. Faturalarını ödemeyi teklif edincede geçiştiriyor yine nakit istiyor.
Ben ifademde telefonu bayanın isteği doğrultusunda sattığımı ve parasını kendisine verdiğimi söyledim. Fakat bayan sonradan tekrar karakola telefonun faturasıyla gidip, çalındığını idda etmiş, telefonun faturası ailesindeydi ve sattığımız zaman faturasız olarak satmak zorunda kalmıştık. Ben bu işte bi kumpas olduğu kanaatindeyim, fakat telefonunu nitekim satan kişi benim. Ben eğer başım yancak ise, bu bayanın evini narkotiğe ihbar etmek istiyorum. Çünkü elimde bu bayanın içtiğine, sattığına, mağazalardan ordan burdan hırsızlık yaptığına dair bir kanıtım yok. Sadece bana yapılan bir düzine iftira, tehdit, şantaj var.
Ayrıca eklemek istiyorum, arkadaşlarımı çalıştığı yerleri biliyordu, birgün beraber gitmiştik. Ailesine anlattığı şeylerden sonra ailesi bu insanlara benim hırsız olduğumu söylemiş, bu insanlar şuanda benimle konuşmuyor.
Hala daha aktif olarak konuşuyoruz, bigün kötü bi gün iyi olabiliyor. Bana konuşmalarında bigün aşkım bebeim derken, birgün sen insan değilsin diyor.
Siz değerli hukukcu dostlarıma içerisine bulunduğum bu karmaşık durumu anlatabildiğim kadar kısa ve detaylı anlatmaya çalıştım. Baştan sona okuyan herkese çok teşekkür ederim ve değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ben bir yönlendirme bekliyorum, yat kaptanı olmaya çalışıyorum bu meslekte herhangibir sicile yer yok. Bu sebeple siz değerli dostlarımın yönlendirmelerini bekliyorum.
Herkese Saygılar.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu alpergums tarafından (31-10-2016 Saat 16:42:50 ) de değiştirilmiştir.
Yaklaşık iki sene önce tanımadığım bir kişi beni facebookta arkadaş olarak ekledi.Ben aylar sonra eklediğimi farkedip yazışmaya başladık.Ayda bir iki...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku