Merhaba,
Konuyu doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama, çok kısa sürede soruma yanıt bulmak zorundayım.
İstanbul'da bir belediyede, belediye yan şirketi elemanı olarak çalışıyorum. Belediye ve ilçe halk eğitim merkezi işbirliğiyle vatandaşa ücretsiz bilgisayar eğitimi veriliyor ve bu eğitimleri veren ben ve birkaç arkadaşım. Eğitimi veriyoruz ve sınavı geçenlerin sertifikaları halk eğitim müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğü tarafından onaylanıyor. Bu durumda biz halk eğitim merkezinin ücretli öğretmeni kategorisine mi giriyoruz?
Eğitimlere ilk başlandığında ilçe halk eğitim müdürü bize verdiğimiz dersin karşılığında ücret veremeyeceğini söylemişti, daha sonra ise 120 saatlik kursun yalnızca 30 saatinin parasını alabileceğimizi söyledi, Şimdi ise bütçem yok size veremem diyor.
Oysa benim bildiğim halk eğitim merkezlerinde ya kadrolu, ya da sertifikalı ücretli öğretmen çalıştırılır. hiçbiri yoksa gönüllü bulunur. Son olarak bize bütçenin yeterli olmadığını söylediğinde bizleri gönüllü öğretmenler olarak kaydettiler.
Tesadüfen bir aile meclisinde, bir okul müdürü olan bir ahbabımız ise bunun doğru olmadığını ve bunun halk eğitim merkezinin bütcesiyle hiçbir alakası olmadığını, ilgili ücretin mal müdürlüğünden ve kaymakamlıktan verildiğini, ve bu işi araştırmamız gerekitğini söyledi.
Yani sorum şu:
- Belediyede de çalışıyor olsak, halk eğitim adına öğretmenlik yapıyor isek, ücretimizi almamız gerekmiyor mu?
- Bu ücretlerin halk eğitim merkezinin bütçesiyle bir alakası var mı? yoksa gerçekten kaymakamlıklar veya mal müdürlüğü mü veriyor?
- Eğer hakkımız olduğu halde ek ders ücretimizi alamıyor isek ne yapmamız gerekir?
Bu uzun soruyu okumak için sabır gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum..