Herkese iyi bayramlar,bir başlıkta görüldüğü konu üzerinde fikir yardımına ihtiyacım var.Bilgi sahibi olmadığım için yardım amaçlı bu konuyu açmış bulunmaktayım.

27/04/2015 De karara bağlanan, Polise muhavemet ve görevli memura hakaret ile ilgili davamda.

265/1 (Sanırım hakaret) Suçundan 6 Ay Hapis cezası

125/1 (Sanırım mukavvemet) Suçundan 1 YIL 5 AY 15 GÜN Hapis cezasına çarptırıldım bu cezada ertelendi.

Cezalar sabıka kaydıma geçmiştir.

Ardından;

HAKİM 6 AYLIK HAPİS CEZASINI 1 YILLIK DENETİM SÜRESİNE ÇEVİRMİŞTİR BU SÜRE 27/04/2016 TARİHİNDE BİTMİŞ BULUNMAKTADIR.

ve bu denetim kararının bittiğine dair arşiv kaydıma yazılmıştır.

ASIL SORUM,

1 YIL 5 AY 15 GÜN olan cezamın ne olduğu ne kadarlık bir erteleme süresi verildiğini bilmiyorum,e-devlette de bu konuyla ilgili bir bilgi göremedim.

1 YIL 5 AY 15 GÜN lük hapis cezasına 27/04/2015 Tarihinde çarptırıldım ve cezamın bitiş tarihi TAM OLARAK "12.09.2016"

Şuan 1 Yıl 5 ay 15 günlük cezam sabıka kaydımda böylece duruyor.

Beni korkutan,endişelendiren konuysa yarın birgün sokakta herhangi bir yerde,bir tartışma sonucu olacak bir kavga,gürültü sonucunda 2.davamda bir ceza ile karşılaşırsam bu ertelemem bozulacak mı? veya bu 6aylık cezama verilen 1 yıllık erteleme 2 cezamı birden mi kapsıyor ? 2. olan Davamda basit bir kavga yüzünden ceza alırsam bu ceza ertelenirmi ? denetimli serbestlik verilir mi ? Önce ki ceza mı etkiler mi ? Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilir mi?

Bu sorularıma detaylı bir cevap bulursam çok mutlu olurum.

Tekrar iyi bayramlar,yardımcı olan tüm kişilere gönülden teşekkürlerimi iletirim.