Merhaba Arkadaşlar;

Sizlere bir sorum olacak. Aracımı 12. Ay 2015 tarihinde Otomatik Şanzıman arızası sebebi ile bir tamirciye bıraktım. 3300 TL masraf tuttu işe başlaması için 1500 TL yi havale yaptım. 15 Gün sonra aracı teslim aldım ve paranın geri kalanını elden teslim aldım. Aracı dışarıda aldığım için fatura yanında olmadığından vermedi. Araç bir hafta sonra arıza yaptı bu sefer götürdüğümde başka bir arıza olduğunu söyledi ve 1000 lira masraf daha çıkardı. Faturamı isteyince ise +KDV talep etti. neticede yanımda para olmadığı için anlaşamadık ve faturayı yine alamadım. Araç bir ay sonra aynı sorunu tekrarladı ve bu sefer Şanzıman yağına su karıştığını fark ettim. Aracı tekrar servise götürdüm ve "Abi tamam ben kontrol edeceğim merak etme" dedi ve aracı bıraktım. 2 hafta sonra aracın şanzımanına suyun benim koyduğumu iddia etti. 5 Usta götürdüm adamın dükkanına hepsi adamın hatalı onarım yaptığını söyledi fakat adam suçunu kabul etmedi.

Tüketici Hakem Heyetine başvurdum fatura olmadığı için işlem yapılamayacağını vergi dairesine başvurarak fatura almamı belirttiler. Vergi dairesine başvurdum havale dekondunu sundum ve 3 ay sonra 3300 TL değerindeki faturayı teslim aldım. Fatura ile birlikte hakem heyetine tekrar başvuruda bulundum. Hakem heyeti 6 ay ile 1 sene içerisinde sonuçlanacağını söyledi.

Şimdi benim merak ettiğim konu araç zaten şuan 6 Aydır yatıyor. Sonuçlanmasıda 1 sene sürerse araç 1,5 sene yatmış olacak. O arada muayne de var ona da gidemeyecek...

Ben dışarıda arabayı yaptırayım mı yoksa sonuçlanmasını bekleyeyim mi. Bilirkişi bakmadan yaptırırsam deliller yok olmuş olacağından bilirkişi tespiti yapamayacak. Fakat öteki türlü de araç 1 sene bekleyecek.

Nasıl bir yok izleyeyim sizce?