+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Yasal mıdır Değil midir yardımcı olur musunuz?

Yasal mıdır Değil midir yardımcı olur musunuz? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Tekirdağ
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Question Yasal mıdır Değil midir yardımcı olur musunuz?

Meraba arkadaşlar, kısaca kendimden bahsedip konuya gireyim. Üniversite öğrencisiyim. Bu güne kadar ne siyasi ne şiddet vs hiç bir olaya karışmışlığım yok, sabıka kaydım bulunmamaktadır.

Merak ettiğim ve internetten sipariş etmek istediğim bir "bitki tohumu" var. Satın alıp "kesinlikle ticari amaçla olmamakla" yetiştirmek istiyorum. Ama atasözlerimizde olduğu gibi insanın başına ne gelir ise meraktan gelebilir.

Bitkinin adı "Psychotria Viridis", "Chacruna" adı ile de bilinir. Shamanizm dininde, shamanlar bu bitkiyi başka bitkiler ile karıştırarak Ayahuasca adı verilen bir "Çay" yapıyorlar. Bu çay Psychotria Viridis bitkisinden gelen DMT ve diğer bitkilerden gelen MAOI maddelerini içermektedir. İnsanlar bu çayı içerek karanlık sessiz bir yerde bir nevi uyuyakalarak bilinç altının kapısını açtıklarını ve kendileri ile ilgili bir çok şeyin farkına vardıklarını söylemektedirler. Sıradan insanlardan tutun hollywood ünlülerine kadar bu çayın turzmini yapan brezilya ya gidip gelenler çok övmektedirler. Ülkemizdende gidip bu çayı içip psikolojik etkisini merak eden psikologlardan birinin bu çayın 1 bardağı 10yıllık psikoterapiye bedeldir yazısını hürriyet.com da paylaşılan linkini size göstermek istiyorum. http://www.hurriyet.com.tr/10-yillik...emoni-23566077

Gelelim soruma, dünya gelelince Ayahuasca nın kişisel olarak malzemelerinin satın alınıp hazırlanması Dini Özgürlük kapsamına girdiği için "Yasal" dır. Türkiye Laik bir ülke olduğu için herkesin kendi inanç ve hürriyetini özgürce yaşabilir olduğu söylendiğine göre mantıken yasal olmalıdır kişsel kullanımı. Dünya da Ticaretinin yapılması Brezilya-Colombia-Hollanda da yasaldır. Ben kesinlikle yasal olan kişisel kullanım alanı ile ilgilenmekteyim.

Ayrıca Avrupa İnsan Hakları mahkemeside kişisel kullanım olduğu ve kişinin Shamanizm dinini merak edip tanımak için bunu yaptığı gerekçesiyle kesinlikle yasal olduğunu desteklemektedir.

Ancak ülkemizde polisimiz savcımız yeterli bilgiye sahip olmayıp, ney içinde bu mu varmış? bu işe mi yarıyormuş? Al bunu içeri al al al diyip beni dinlemeden etmeden beni İçeri alırlar ve bu merakım benim hayatımı maffeder mi?

Ayrıca bu konu ile ilgilenme sebebim antioksidanlara olan merakım ile ilgilidir. 1912 yılında Nobel ödülü almış Alexis Carrel isimli Fransız Cerrahın çalışmalarından birinde şunu okudum. Tavukların ortalama ömrü 11 yıldır, ancak tavuklardan alınan bir doku, labratuvar ortamında gerekli oksiyen ve besinler verilerek, hücrelerin ürettiği toksit maddelerde ortamdan uzaklaştırılarak 34 Yıl yaşatılmış, halen yaşamakta olan hücreler deney başarılı olduğu varsayılarak deney bitirilmiştir. Bilim der ki yaşlanma: DNA uçlarında ki bazı maddelerin bitmesi ve kendini eşleyemeyen DNA lar sonucu hücre yenilenmesinin bitmesi yaşlılık ve ölüme neden olur. Ama görüyoruz ki hücreler güzel beslenip yarattığı toksit maddeler ortamdan uzaklaştırılınca bu DNA uçlarında ki maddeler bitmiyor...

Bu araştırmayı temel alarak güçlü bir antioksidan araştırmasına başladım. Ayahuasca ile de böyle tanıştım. Doğu-Batı tıbbı, Doğu-Batı felsefeleri ne de ilgi duymaktayım. Ayahuasca nında Epifiz bezini aşırı derecede temizleyen yani güçlü bir antioksidan yapısı bulunmaktaymış. (Ki günümüzde bir çok dişmacunu yiycek içicekte hiç bir hücre yapısına katılmayan fazlası kesin beyin hasarı veren ve çok önemli kanseri engelleyen hormonları salgılayan epifiz bezini bloke edici florür içermekte nedense...)

Bu sebeplerle Ayahuasca nın araştırılmaya deneyimlenmeye deyicek bir şey olduğunu düşünmekteyim.

Tüm bunların dışında Shamanizm kültürünün başka bir üyesi "Peyote ve SanPedros" isimli kaktüsler Meslaklin denilen bir madde içerdeiği için Avrupa ve Amerikanın bir çok eyaletinde Yasa Dışıdır. Ancak ülkemizde Gittigidiyor-N11 de dahil tohum ve yetiştirilmiş hali satılmaktaydı geçenlerde. Şu an da nedense bulunmamakta. Ancak şu sitede hala daha mevcut linki şudur: http://www.bitkicicek.com/p-4263-Lop...te-Kaktus.html

Sanırım bilgisizlik ve nadir kullanım sebebi ile ya da yasa açığı gereği sorunsuzca üretilip satılabilmekte ülkemizde.

Tüm bunları göz önüne alır isek Ayahuasca yapabilmek için gerekli bitki tohumu "Psychotria Viridis" tohumunu internetten sipariş etmek Hem Yasaldır. Hemde Peyote satılan ülkede Psychotria Viridis in satılmaması mantıksızdır.

Siz değerli hukukçularımızın yorumunu beklemekteyim.

Burda değilde başka bir resmi kuruma soru sorup öğrenebilme imkanım var ise yönlendirmenizi rica etmekteyim.

Dediğim gibi sabıkasız, meraklı bir üniversite öğrencisiyim, bu merakım başıma iş açar mı açmaz mı öğrenmeden eyleme geçip yanlış bir şey yapmak istemeyen sorumlu bir vatandaşım.

Hukuki NET Güncel Haber

Yasal mıdır Değil midir yardımcı olur musunuz? konulu yargıtay kararı ara
    Yasal mıdır Değil midir yardımcı olur musunuz? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Yasal mıdır Değil midir yardımcı olur musunuz?

Aşırı derecede halüsinasyona soktuğunu , yüksek derecede ölümcül olduğunu öğrendikleri anda o dediklerinizin başınıza gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Nerede
    Tekirdağ
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Burada hukukçu görüşü almak için bu soruyu sormuştum. Öncelikle hukukçu musunuz yoksa normal vatandaş mı öğrenebilir miyim? Çünkü mantıksız yerine oturmayan şeyler var cevabınızda. O da şunlardır:
    1.si Dünyada 2 Milyar kadar Müslüman, 2 milyar kadar Hiristiyan, 650miyon kadar shaman dini mensubu vardır. Bir müslmanın camiye gitmesi, bir hiristiyanın klisede şarap içmesi kadar doğaldır Shamanizm dininde ayahuasca içmek. Madem Türkiye Laik, yani dinlerin özgürce yaşandığı bir ülke ise, Avrupma insan hakları mahkemesinin kararlarınıda tanıyor ise, Tüm dünya ülkelerinin, Amerikanın, Avrupa insan hakları mahkemesinin yasal dediği bir şeye nasıl yasa dışı diyebilir?

2.si Shamanizm dinine göre kalp gözünün açılması için 7 yaşında çocuklara bizde sünnet olmak adeti gibi kalp gözünün açılması için Peyote kaktüsü yedirilir örneğin Meksikada. Amerika birleşik devletlerinin bazı eyaletleri ve hollanda dışında Yasa Dışı dır. Ama ülkemizde Yasal olduğu için İnternet üzerinden satın alınabilmektedir. http://www.bitkicicek.com/p-4263-Lop...te-Kaktus.html . Aynı din kültürünün parçası olan bu madde yasa dışı ise bizde nasıl yasaldır? Ve bu peyote yasal ise psychotria viridis nasıl yasa dışı olabilir?

3.sü Anladığım kadarıyla bunu yani ayahuasca yı uyuşturucu zannetmişsiniz. Uyuşturucu: Bağımlılık yapan, keyif veren, sağlığa zararlı olan, insanın sağlığını ve maddiyatını bitiren zararlı bir madde olduğu için yasa dışıdır. Ayahuasca keyif vermez. Psikolojik tedavi ve bilinç keşfi amaçlı kullanılır. Etkisi ıstıraplıdır. İçip diskoya gidip dans edemezsin, Aklını yitirebilirsin diye bahsedilir. İçip uyunur, keşif ve tedavi sağlanır. Ve ölümcül değildir. Ölümcül olan MAOI kimyasalıdır ki benim satın almak istediğim bitkide bulunmamaktadır. Aktardan 50 kuruşa alınabilir o kadar ölümcül olmasına rağmen...

İsviçrede yaşasam korkusca söylerdim Ancak ülkemizde yetersiz bilgi ve uyuşturucu sanılıp al bunu içeri al al al tabiri ile başımın belaya girme tehlikesi beni çok ürküttü.

Ve siz bir hukukçu olarak yazımı iyice okumadan ya da internetten kafanıza takılan kısımları iyice araştırmadan kesin yasadışıdır başın belaya girer diyorsanız endişemde oldukça haklıymışım derim

- - - Updated - - -

Keyif vermediğini, bağımlılık yapmadığını, sağlığa zararsız olduğunu, antioksidan etkisi ile sağlığa yararlı olduğunu ve EBAY gibi dünya çapında satış yapan bir amerikan eticaret sitesinde amerika,brezilya, ingiltere vs dünyanın her yerinden pazara konulup satılmasına ve yukarda saydığım 3 sebebe rağmen bir hukukçu olarak yasa dışı olucağını mı söylemektesiniz ülkemizde?

örnek ebay linki Tohum: http://www.ebay.com/itm/Chacruna-Berries-Psychotria-Viridis-available-in-packs-of-5-10-20-Berries-/172116038891?var=&hash=item2812ea54eb:m:mzubUxW8gB 5ML4Nqt0PbOdQ

Yetişririlip yaprağının satılması: http://www.ebay.com/itm/Premium-Organic-ShadeDried-Ecuadorian-Chacruna-Leaves-NON-GMO-psychotria-viridis-/162018119055?var=&hash=item25b9084d8f:m:mzqT50LlPt T4EIuvDdbnBew

Ve uyuşturuca dair dünyanın en sert yasalarının olduğu İNGİLTERE de yapılıyor bunlar?

- - - Updated - - -

Tüm Yasal Kanunlar ve Mantık yasaldır diyor ve en katı ve modern ülkelerde yasal ama ülkemizde kesin yasadışıdır diyorsunuz?

Nerede
    Istanbul
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Selam treyracer, bahsettigin konular ve bitkiler ile ilgileniyorum bende bir suredir. Bilgi alisverisinde bulunabilecegimizi dusundum. (Avukat degilim)

Nerede
    ANKARA
    İletiler
    487
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı treyracer rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Burada hukukçu görüşü almak için bu soruyu sormuştum. Öncelikle hukukçu musunuz yoksa normal vatandaş mı öğrenebilir miyim? Çünkü mantıksız yerine oturmayan şeyler var cevabınızda. O da şunlardır:
    1.si Dünyada 2 Milyar kadar Müslüman, 2 milyar kadar Hiristiyan, 650miyon kadar shaman dini mensubu vardır. Bir müslmanın camiye gitmesi, bir hiristiyanın klisede şarap içmesi kadar doğaldır Shamanizm dininde ayahuasca içmek. Madem Türkiye Laik, yani dinlerin özgürce yaşandığı bir ülke ise, Avrupma insan hakları mahkemesinin kararlarınıda tanıyor ise, Tüm dünya ülkelerinin, Amerikanın, Avrupa insan hakları mahkemesinin yasal dediği bir şeye nasıl yasa dışı diyebilir?

2.si Shamanizm dinine göre kalp gözünün açılması için 7 yaşında çocuklara bizde sünnet olmak adeti gibi kalp gözünün açılması için Peyote kaktüsü yedirilir örneğin Meksikada. Amerika birleşik devletlerinin bazı eyaletleri ve hollanda dışında Yasa Dışı dır. Ama ülkemizde Yasal olduğu için İnternet üzerinden satın alınabilmektedir. http://www.bitkicicek.com/p-4263-Lop...te-Kaktus.html . Aynı din kültürünün parçası olan bu madde yasa dışı ise bizde nasıl yasaldır? Ve bu peyote yasal ise psychotria viridis nasıl yasa dışı olabilir?

3.sü Anladığım kadarıyla bunu yani ayahuasca yı uyuşturucu zannetmişsiniz. Uyuşturucu: Bağımlılık yapan, keyif veren, sağlığa zararlı olan, insanın sağlığını ve maddiyatını bitiren zararlı bir madde olduğu için yasa dışıdır. Ayahuasca keyif vermez. Psikolojik tedavi ve bilinç keşfi amaçlı kullanılır. Etkisi ıstıraplıdır. İçip diskoya gidip dans edemezsin, Aklını yitirebilirsin diye bahsedilir. İçip uyunur, keşif ve tedavi sağlanır. Ve ölümcül değildir. Ölümcül olan MAOI kimyasalıdır ki benim satın almak istediğim bitkide bulunmamaktadır. Aktardan 50 kuruşa alınabilir o kadar ölümcül olmasına rağmen...

İsviçrede yaşasam korkusca söylerdim Ancak ülkemizde yetersiz bilgi ve uyuşturucu sanılıp al bunu içeri al al al tabiri ile başımın belaya girme tehlikesi beni çok ürküttü.

Ve siz bir hukukçu olarak yazımı iyice okumadan ya da internetten kafanıza takılan kısımları iyice araştırmadan kesin yasadışıdır başın belaya girer diyorsanız endişemde oldukça haklıymışım derim

- - - Updated - - -

Keyif vermediğini, bağımlılık yapmadığını, sağlığa zararsız olduğunu, antioksidan etkisi ile sağlığa yararlı olduğunu ve EBAY gibi dünya çapında satış yapan bir amerikan eticaret sitesinde amerika,brezilya, ingiltere vs dünyanın her yerinden pazara konulup satılmasına ve yukarda saydığım 3 sebebe rağmen bir hukukçu olarak yasa dışı olucağını mı söylemektesiniz ülkemizde?

örnek ebay linki Tohum: http://www.ebay.com/itm/Chacruna-Ber...B5ML4Nqt0PbOdQ

Yetişririlip yaprağının satılması: http://www.ebay.com/itm/Premium-Orga...tT4EIuvDdbnBew

Ve uyuşturuca dair dünyanın en sert yasalarının olduğu İNGİLTERE de yapılıyor bunlar?

- - - Updated - - -

Tüm Yasal Kanunlar ve Mantık yasaldır diyor ve en katı ve modern ülkelerde yasal ama ülkemizde kesin yasadışıdır diyorsunuz?
    senin gözüne gözlük lazım bikere hukukçumusun diye sorduğun kişi tabikide hukukçu ve sitenin kurucularından birisidir.

ayrıca kardeşim birşey soruyorsun cevabını söylüyor cevabı beğenmediğin için türlü taklalar atıyorsun.
    kardeş illaki bu illeti yapıcaksan git amerikaya kiliselerde tam senlik , git brezilyaya ordada bi tadına bak belki seni uçurur keyiflendirir belkide çok istediğin birşey olur.

yahu ne kadar cahil insansınız artık yuh yani batıl inançlardan kurtulamıyorsunuz....
    avukatlık mesleğine mensup olmadığımı, sitede yapmış olduğum cevap niteliğindeki yorumlar şahsi araştırmalar sonucunda elde edilmiş bilgiler olduğunu ilanen belirtmek isterim.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    845
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hukukçu desteği istiyorsanız parasını verip avukata gidebilirsiniz. Gönüllülük esasına dayalı bir sitede "sen hukukçu musun?" diye sormanın ne kadar alakasız bir davranış olduğunu geçiyorum, Wikipedia makalesi gibi yazı yazmışsınız. İnsanlar okuyup cevap vermişler bir de beğenmiyorsunuz. Gerçekten küstahlık...

Nerede
    İzmir
    İletiler
    4.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Medeni Kanunun 2. madde, 2. fıkrası "Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz." der.
    Laiklik veya din ve vicdan hürriyetinin suistimalini hiçbir hukuk düzeni korumaz.
    İbadet suç olmadığı gibi, suç sayılan şey de ibadet olamaz.

Bir gün satanist olduğunu söyleyen kişiler çıkıp bizim dini inancımız gereği bakire kız kurban etmemiz gerekiyor deseler, buna izin mi verilecek?

Türk insanı cin fikirli olduğu için kanunun etrafından dönmeyi pek sever. Mesela Adana'da, sırf genel merkezinde kumar oynatmak için kurulan siyasi parti olduğunu biliyor musunuz? (Kapatıldı)

Din hürriyetini, uyuşturucu imal ve kullanımını maskelemek için kullanmayı hukuk düzeni korumaz.
    Hollanda gibi bazı ülkelerin uyuşturucu rejimleri bizimkinden farklıdır, Türkiye için emsal değildir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    66
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öncelikle sizin MAOi olarak belirttiğiniz maddeler grubu (mono amin oksidaz inhibitörü) depresyon tedavisinde kullanılan selektivitesi olmayan bir ilaç ailesini temsil eder. Antioxidan bir özellik ile bunu nasıl bağdaştırdınız? Ayrıca geçmişteki tıp teknolojisinde depresyon tedavisinde MAO inhibitörleri sıkça kullanılmaktayken şuan hemen hemen terkedilmiş bir gruptur.

"İnsanlar bu çayı içerek karanlık sessiz bir yerde bir nevi uyuyakalarak bilinç altının kapısını açtıklarını ve kendileri ile ilgili bir çok şeyin farkına vardıklarını söylemektedirler." ifadesinde ise benim tıbben yada farmasötik olarak anladığım MAO inhibitörü özelliği bulunan bir maddenin ( çay, çorba, içerisinde olması mistik bir hava verse de) fizyolojik etkileri ile alakalıdır yani bitkiye yada bitki içerisinde bulunan herhangi bir etkili maddenin efsanevi özelliği ile alakalı değildir. Tarih boyunca dini ayinlerde insanoğlu kendisine hep bir efsane aramış, bu efsane olarak nitelendirdiği şeylere efsunlu anlamlar ve dini ritüeller yükleyerek onu kullanmıştır. Aslında sonuç MAO inhibitörü özelliği bulunan bir maddenin sinir uçlarındaki nörotransmitterlerin geri alımını engellemesidir. Bu durumda vücutta geçici bir öfori, haz duygusu, mutluluk gibi etkiler oluşturmaktadır. Ancak yapay ve geçici bir şekilde.

Özellikle şaman dininde ve diğer benzer semavi olmayan dinlerdeki tütsü geleneğinde kullanılan maddeler haz verici, öföri sağlayıcı yani deyim yerinde ise sizi biraz uçuran maddelerin kullanılması bir ritüeldir.

Gelelim soruma, dünya gelelince Ayahuasca nın kişisel olarak malzemelerinin satın alınıp hazırlanması Dini Özgürlük kapsamına girdiği için "Yasal" dır. Türkiye Laik bir ülke olduğu için herkesin kendi inanç ve hürriyetini özgürce yaşabilir olduğu söylendiğine göre mantıken yasal olmalıdır kişsel kullanımı. Dünya da Ticaretinin yapılması Brezilya-Colombia-Hollanda da yasaldır. Ben kesinlikle yasal olan kişisel kullanım alanı ile ilgilenmekteyim.

bu cümlenizden herhangi birşey gerçekten anlamadım.

Suç olup olmadığı hakkında kesin bir bilgim yok. ancak ve ancak aklın, bilimin, tıbbın çeşitli efsanelerden yada ritüellerden ayrılan bazı noktaları vardır. Mesela morfin süper bir ağrı kesicidir, öfori hissi de verir. Hatta bitkisel kökenlidir. Buraya kadar herşey normal ama belli bir süre sonra solunumu baskılar, ani ölüme yol açar. Tıp dünyasında kullanımı bu sebeple sınırlıdır. Ayrıca piyasadaki normal ağrı kesicilere ne gerek var? Daha ucuz olan süper ağrı kesici morfinle işlerimizi halledebilelecekken hemen hemen hiç kullanmayız.

Ancak ülkemizde polisimiz savcımız yeterli bilgiye sahip olmayıp, ney içinde bu mu varmış? bu işe mi yarıyormuş? Al bunu içeri al al al diyip beni dinlemeden etmeden beni İçeri alırlar ve bu merakım benim hayatımı maffeder mi?
    Aslında sorunuzdaki can alıcı özet burası. Savcının hakimin yeterli bilgiye sahip olması yada olmaması durumunda bilirkişi tayin edilir. Bir farmakognozi uzmanı ve yine uzman bir hekim konu hakkında görüşünü belirtir.

Sonuç olarak dini temeller arkasında halüsinojen ve öföri hissi veren vb. madde üretmek, kullanmak, kanuni değildir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

peyote tohumu

peyode kaktus siparid

peyote kaktusu n11

mimosa hostilis yasak mi

ayahusca yasakmi turkiyede

turkiyede ayahuasca cayi yasakmi

penyote sanal aktar

peyote kaktus satilik

ayahuasca ingilterede yasalmi

https:www.hukuki.netshowthread.php130008-Yasal-midir-Degil-midir-yardimci-olur-musunuz

Forum