Arkadaşlar merhaba,

2010 yılında isim benzerliği yüzünden evimde arama yapıldı ve evimde bir bayi bana yanlışlıkla gönderdiği kimlik fotokopileri vardı. Gelip alacaktı ama almamıştı. O Aradada arama yapıldığı için evde yaklaşık 80 tane kimlik fotokopisi ele geçirildi. Aynı zamanda cdlerim vardı onlarda ele geçirilmişti. 2011 Yılında 3 ayrı dosya açıldı ve 3 dosyamdada cezanın ertelenmesine karar verildi.
2 dosya cdlerden açılmıştı.

1 dosyamda kimlik bilgilerini ele geçirme saklama için açılmıştı. hakim kimlik sahiplerini çağırmış hiç biri şikayetçi olmayınca 3. mahkemede ertelemişti dosyayı. Geçen sene bu kimlik sahiplerinden biri mahkemeye başvurmuş ve adına hat açıldığını şikayetçi olduğunu söylemiş.

Beni çağırdı savcılık kimliklerin bana kargo ile geldiğini ben kimsenin adına hat açtırmadığımı, herhangi bir sözleşmeye sahte imza atmadığımı ve bir gsm bayisi olmadığım içinde böyle bir şey yapmaya yetkimde olmadığını söyledim. Benim imza örneklerim alındı. Ama savcı kriminal rapor almadan beni mahkemeye sevk etmiş. Mahkemeye bu kimliklerin geldiği kargo fişini teslim ettim. Turkcell den sözleşmeleri istedik. En son mahkememe hastalığımdan ötürü katılamadım. Hakim bana sözleşmedeki imzaları karşılaştırmadan 10 ay hapis cezası vermiş ve hükmün ertelenmemesine, para cezasına çevrilmemesine karar vermiş. Şimdi dosyamı temyize taşıyorum. Sizce temyiz bu kararı bozar mı? Bozmazsa 10 aylık hapis cezası paraya çevrilir mi? Ne yapmam gerekiyor?