Merhabalar, stresli iş hayatında belki bu yazım biraz eğlenceli gelir size bu vesile ile de sorumu sormak istiyorum.

Geçen ay ustabaşı geldi ve dedi ki, Yıllık izne gidiyorsun. Gitmiyorum dedim ve direttim. Yönetim ile konuştum gitmek istemiyorsan gitme dediler. Usta başı buna çok bozuldu ve beni kafaya taktı. Kendince bir iki bahane bularak beni çalışmakta olduğum makinadan alıp başka bir makinaya, yani acemilerin çalıştırabildiği bir makinaya verdi. Gittim yönetime şikayet ettim usta başını, o buna da bozulmuş.

Yönetime şikayet etmiş beni bir kaç tane de yalan ekleyerek. Yönetime kamera kayıtlarını açın dedim,kameraya inanmayız dediler. Velhasıl bu sıkıntılarla bir ay uğraştım.

Dün gece beni çağırdılar, tutanak tutacaklarmış. Suçum ise fabrikada tespih kullanmak. Suçlamayı kabul ettim ama bunun için "Tesbihi kıstlayan özel bir yasa " var mi dedim? yok dediler.

iyi gidin siz imzalayın ben imzalamak, komiksiniz dedim. Bir saat kadar tartıştık baktılar dilimle baş edemiyorlar bir diğer karşılaşmaya kadar TAMAm dediler.

Velhasıl kelam, Fabrika içerisinde usta başı müdürü arkasına almış ve bir yıldırma politikası güdüyorlar, Patronlar ise Tazminattan dolayı biz kimseyi işten çıkarmayız kendi imkanlarınızla çıkarabiliyorsanız çıkarın demişler.

Görünen o ki bir şekilde bir yol bulacaklardır, bu süreçte izlemem gereken yol nedir?
Saygılarımla