Selamlar,
Öncelikler konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim ve site yönetiminden uygun yere taşınmasını rica ederim.
13 Mart 2016 tarihinde evlendim ve 2 aylık evliyim. Eşim Salı günü öğlen işinden ayrılıp, evden bir kaç eşya alıp, evden ayrıldı. Eşimin bu 2. evliliği ve ilk evliliğinden 7 yaşında bir oğlu var. Çocuk beni oldukça seviyor ve hafta sonları bizde kalıyordu. Evlilik öncesi olan ilişkimizden de aramız çok iyi olduğundan bize geldiğinde kucağımdan inmez benimle yatmak isterdi. Çocukla ilgili bir problemimiz hiç olmadı.
Durumu açıklayacak olursam kesinlikle dayak ve şiddet bu güne kadar aramızda yaşanmadı. Tartışmalarımız oldu, olmadı değil ancak bunlar çok basit olaylardı. Yemekten niye erken kalktın, telefonla çok oynuyorsun, kıyafetler yıkanmamış vs vb basitçe tartışmalardı. Belki evliliğinizin ilk aylarında çoğunuzun başından geçmiş olan olaylardır. Ortada aldatma yok, kumarım, karı kız alışkanlığım, evime sadakatsizliğim, evimi boşlamam, asgari ihtiyaçları karşılayamam gibi bir durum söz konusu değildir. Eşim evliliğimizin 1. haftasınıdan sonra yatak odası hayatımızda sorunlar çıkartmaya başladı. Yaklaşık 1 aydırda hiç ilişkimiz olmadı. Başlarda buna tepki göstersemde son 1 haftadır hiç üstelemedim, imada dahi bulunmadım. Hal böyleyken daha önce yaşadığı başarısız evliliği baz alıp evliliğimizin yürümeyeceğini, kendine güvenmediğini yapamayacağını belirtip bir kaç eşyasını alıp evden ayrıldı. Abisinin yanına gitti. Ailemle ilk akşam görüşmeye gittik benden yana bir problem olmadığını dönmeyeceğini bana ve kendine bu evlilikte güvenmediğini belirtti. Aradan geçen 5 günde her gün aradım, mesaj gönderdim, diller döktüm ama nafile nuh diyor peygamber demiyor. Her gün bir eksiği sıkınıtısı yada ihtiyacının olup olmadığını soruyorum. Boşanmak istediğini belirtiyor ısrarla.
İnanın çok zor durumdayım. Karımı çok seviyorum ve kaybetmek istemiyorum. Ortada kaldım. Ailem benden şüphe eder oldu. 2 aylık hiç bir derdi olmayan gelin evden niye ayrıldı diyorlar. Abisi biz karışmayız gitmek istmezse kalır burada diyor. Annem diyaliz hastası üzüntüden bu olaylardan yolda 2 defa baygınlık geçirdi. Keza babamın tansiyonu hiç düşmüyor. Kendimden çok onları teselli etmeye çalışıyorum. Psikolojim oldukça bozuldu.
Forumları vs yerleri biraz araştırdım, kesinlikle adli yollardan şu anda eve döndürme şansım yokmuş. Zor kullanıp kendimi olmadık şeylere sokmak istemiyorum. Sanırım 4. ayda ihtar yazısı gidiyormuş. Canım çok yanıyor. Elim kolum bağlı hiç bir şey yapamıyorum. Şu anda çok sağlıklı düşündüğümüde sanmıyorum ve yanlış kararlar verip çok sevdiğim karımı ilelebet kaybetmekte istemiyorum. Kimi zamana bırak diyor kimi bırak gitsin diyor. Her kafadan bir ses çıkıyor.
En kötüsünü düşünüyorum ve eşimi ikna edemediğimi varsayarak neler yapabileceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz? İnanın çok zor durumdayım ve canım çok yanıyor. Eğerki beni bu şekilde bırakıp giderse onunda canının yanmasını istiyorum. Kanun dışı bir olayada girmek istemiyorum. Yarın tekrar bir araya geleceğiz. Hukuki olarak yapmam gerekenler nelerdir? Eşim böyle canım istemiyor boşanıyorum diyerek elini kolunu sallayarak boşanabilir mi? Benim haklarım var mıdır?
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Anlattıklarının doğru olduğunu varsayarak cevap veriyorum.Belki bunu söylemenin bir manası yok ama sen hiç evlenmemiş biri olarak neden daha önce evlenmiş ve 7 yaşında çocuğuyla evlendin bu bir hata bence.Bu işin olmayacağı baştan belliymiş zaten.Ayrıca siz besbelli sırılsıklam aşıksınız ve muhtemelen eşiniz sizin kadar aşık değildiki bu kadar kısa sürede olmayan şeyler yüzünden evi terketmiş gitmiş.Buda bir sorun bazı kadınlar böyle üstüne düştünmü karşıdaki insana değer vermeden gayet kolay çekip gidebiliyor.Yani nabza göre şerbet verememişsin ve eşini tam olarak tanımadan evlenmeye karar vermişsin.Bunlar geride kaldı artık ama hayat tecrübesi olması açısından bunlarıda konuşmak lazım.Şimdi yapacağın şey bu sırılsıklam moddan çıkıp tamamen realist mantıklı ve net düşünmek.Kendini hem psikolojik hemde manevi olarak en az zararla bu işten kurtarmaya bakacaksın.Peki ne yapacaksın? Asla ve asla hukuki bir sonuçla karşılaşacağın bir girişimde bulunmayacaksın.Bir süre bekle hergün sormak yerine 2 günde bir sormaya başla.Bir müddet sonra 3 günde bir sonrada haftada bir.Bu arada kendini ve aileni psikolojik olarak toparlamaya çalış.Kendini ve aileni tatmin edecek süre boyunca bu yaklaşımına devam et.Bu sureçte karşı tarafıda gözlemle.Sana karşı nasıl davranıyor ne yapıyor duygusal olarak bir değişim varmı bunu görmeye çalış.Duygusal olarak bir değişim yoksa yani senin hissettiklerin benzer şeyler hissetmiyorsa ve bir değişim yoksa bu iş asla ve asla olmaz.2.durumda şudur çaresizlikten,çevresinden ve ailesinden gördüğü tepkiler yüzünden geri dönme girişiminde bulunursa buda senin için büyük bir handikap.Çünkü bu durum seni sevdiği için değil mevcut şartlarından mevcudiyetinden olacağı için yine ortada bir kazanım olmayacaktır.Açıkcası kandırmacadan başka birşey olmayacaktır.Dediğim gibi modunu baştan aşağı değiştireceksin afedersin aptal aşık modundan duygusuz ve tamamen mantıkla hareket eden moda geçmen lazım yoksa canın yanmaya devam edecek.Çabala,mücadele et,vicdanen kendi rahat hissedecek kadar uğraş olmuyorsada bunun dünyanın sonunun olmadığını kabullen.Kendini tanıyorsan biliyorsan kaybedenin kendin olmadığını bileceksin göreceksin.Hukuken yorum yapmak haddime düşmez ama bir insan olarak söyleyebileceğim budur.Gelişmeleri paylaşırsan yardımcı olmaya devam ederiz.Selamlar...
Yakubi merhaba;
Değerli yorumun için teşekkür ederim. Anlattıklarımın tamamı doğrudur. Gönül ferman dinlemiyor lafını aynen yaşıyorum.
Hukuki olarakta yorum gelirse sevinirim. Fikir vermek amaçlı yorumlarada ihtiyacım var.
Herkese merhaba,
Bu gün abisinin evinde tekrar görüştük ve fikrinde hiç bir değişme olmadığını boşanmada ısrarcı olduğunu söyledi. Kesinlikle boşanmak istemediğini isterse süre verebileceğimi, kafasını toplayıp tekrar konuşmayı istediğimi belirttim. Kararının dönüşü olmadığını söyleyince bende ben boşanmak istemiyorum çok istiyorsan git hemen mahkemeye başvur dedim. Benim kararım değişmeyecek dedim.
Şimdi sizin değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
1- Evden kıyafetlerini almak istedi. 1-2 güne gelirim dedi. Kıyafetleri vereyim mi yoksa zorluk mu çıkarayım?
2- Eve dön ihtarı 4 ay geçince gönderiliyormuş. Bu 4 ayı nasıl kanıtlıyoruz?
Sayın arkadaşım erkek sever kadın sevmez ise orada hayır bulamazsın. Sen oymapınar diyorsun ama saffet kazanacak maalesef.. Eşin eve dönmeyecek zaten sevmiyormuş boşanma davası açacak, tanık bulup tek celsede yolunu ayıracaksın. Bunun haricindeki yollar sadece oyalanma olacak. 2 gönül bir olmadıktan sonra, olanların hepsi yalandır.. Geçmiş olsun.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku