Boşanma Davam Devam Ediyor Hiç Görmediğim 7 Aylık Kızım İle Çacukla Şahsi İlişki Kararı Aldı Mavukatı Tebligatı Aldı Ama Eski Eşim Kayıplarda Eski Adresinde Oturmuyor Muhtara Gittiğimde Adresinde Pasif Olarak Görünüyor Tebligatı Yapacak Adres Yok Nasıl Bir Yol İzlemem Gerek Konu İle İlgili Cevaplar Bekliyorum Teşşekür Ederim.
Çocukla şahsi münasebet tesisine dair ilâmin icrası:
MADDE 25.a (Ek:1965-538.15)- Çocukla şahsi münasebetlerin düzenlenmesine dair ilâm hükmünün yerine getirilmesi talebi üzerine icra müdürü, küçüğün ilâm hükümleri dairesinde lehine hüküm verilen tarafla şahsi münasebette bulunmasına mani olunmamasını; aksi halde ilâm hükmünun zorla yerine getirileceğini borçluya 24 üncü maddede yazılı şekilde bir icra emri ile tebliğ eder. Bu emirde ilâm hükmüne aykırı hareketin 341 inci maddedeki cezayı müstelzim olduğu da yazılır.
Borçlu bu emri tutmazsa ilâm hükmü zorla yerine getirilir. Borçlu alacaklının şikâyeti üzerine ayrıca 341 inci maddeye göre cezalandırılır.
Çocuk teslimine ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilâmların icrasında uzman bulundurulması:
MADDE 25/b. -(EK:2003-4949/7#8221;başlık dahil#8221 Çocukların teslimine ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilâmların icrası, icra müdürü ile birlikte Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından görevlendirilen sosyal çalışmacı, pedagog, psikolog veya çocuk gelişimcisi gibi bir uzmanın, bunların bulunmadığı yerlerde bir eğitimcinin hazır bulunması suretiyle yerine getirilir.
Ayrıca
VELAYET ;
Ana ve babanın çocuğun bakım ve eğitimini sağlama menfaatini göz önüne alarak onu yetiştirmek için çocukların üzerinde kullanılan bir haktır. Çocuk hakkında gerekli kararları çocuğun menfaati doğrultusunda anne #8211; baba alır ve uygular. Onun eğitimini sağlayarak çocuğu yetiştirirler.
M.K 335. Maddeye göre; Ergin olmayan çocuk ana ve babasının velayeti altındadır. Ana ve baba evli değilse velayet anneye aittir. ( M.K 336)
Medeni kanunda evliliğin genel hükümleri evlilik birliğinde eşler çocukların bakımına , eğitimine ve gözetimine beraberce özen göstermekle yükümlüdürler. ( 185. Maddeye göre)
Çocuklar bakımından ana babanın haklarıyla ilgili şunları söyleyebiliriz; boşanma ve ayrılık sırasında ana baba dinlenildikten sonra, çocuk vesayet altında ise vasi dinlenildikten sonra tespit edilir ve ana- babanın çocukla kişisel ilişkisi hakim tarafından düzenlenir. Çocuk ile kişisel ilişkinin düzenlenmesinde çocuğun;
1- Sağlık
2- Eğitim
3- Ahlak bakımından yararları
esas tutulur. Boşanma sırasında velayetin verilmediği eş çocuğun bakım ve eğitim giderlerine katılmak zorundadır. Bu durun değişirse hakimin yine takdir hakkı vardır. Anne babanın evlenmesi , başka bir yere gitmesi veya ölmesi gibi yeni olguların zorunlu olması halinde hakim re#8217;sen veya ana babadan birinin istemi üzerine gerekli önlemleri alır. ( M.K 183)
M.K #8216;da kısaca çocuk ile ilişkiler evlilik ve boşanma halinde çocukla ilgili münasebet ve haklara değindikten sonra şahsi münasebet yani çocukla velayeti olmayan anne veya babanın ilişkisi ve onunla görüşemediği takdirde İcra İflas Kanunu Hükümlerine göre ne yapılması gerektiği İ.İ.K 25. Maddede belirtilmektedir.
Çocuk teslimine dair 24. Maddede yazılı şekilde bir icra emri karşı tarafa gönderilmek suretiyle borçluya 7 gün içinde çocuğun teslimini emreder. Borçlu bu emri tutmazsa çocuk nerede bulunursa bulunsun ilam yani karar zorla icra olunur. Bu durum icra müdürü tarafından çocuğu göstermeyen tarafa yani borçluya tebliğ edilir. Ayrıca aykırı bir hareketin 341. Maddeye göre cezalandırılacağı ihtar olunur. İİK. 25. Maddeye göre icra müdürü ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından görevlendirilen sosyal çalışmacı , pedegog, psikolog veya çocuk gelişimcisi gibi bir uzmanın bunların olmadığı yerde bir eğitimcinin hazır bulunması suretiyle çocuk teslimi gerçekleştirilir.
İcra emrinde olması gerekenler şunlardır ;
- Çocuğun 7 gün içinde teslimi,
- Teslim edilmediği takdirde ,İİK 341 gereği cezalandırılacağı yazılır
Borçlu bu emri tutmazsa çocuk nerede olursa olsun ilam hükmü zorla icra edilir. Çocuk teslimi emrinde icra sırasında çocuğu gizleyen tekrar kaçıran borçlu ile bu fiillere iştirak edenler şikayet üzerine tetkik mercii tarafından 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Yeni TCK. nun 8. Bölümün #8220;aile düzenine karşı suçlar#8221; başlığı altında aile hukukundan kaynaklana yükümlülüğün ihlali 233. Maddede düzenlenmiştir. TCK 233. Maddeye göre aile hukukundan doğan bakım, eğitim ve destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişi şikayet üzerine 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. TCK. 234. Maddenin 1. fıkrasında da çocuğun kaçırılması ve alıkonulması ile ilgili olarak velayet yetkisi elinden alınmış olan ana veya babanın yada 3. Derece dahil kan hısmının 16 yaşını bitirmemiş bir çocuğu veli, vasi veya bakım ve gözetimi altında bulunan kimsenin yanında cebir veya tehdit kullanmaksızın kaçırması veya alıkoyması halinde 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
2. Fıkrada fiil cebir ve tehdit kullanarak işlenmişse yada çocuk henüz 12 yaşını bitirmemiş ise ceza bir kat oranında arttırılır.
Sonuç olarak tüm yasa maddelerinde çocuk teslimlerinde yaşanan olaylarla ilgili hukuki ve cezai durum açıklanmıştır. Ancak uygun olan şey çocuğun velayetini alan veli ile çocukla şahsi ilişkisi mahkeme tarafından düzenlenen anne veya baba arasındaki diyaloğun olumlu devam etmesi ve çocuğun menfaatinin herşeyin üstünde tutularak anlaşmazlıkları çocukların yanında çözmeye çalışmadan huzurlu bir ortamda çocukların ilişkilerini düzenlemektir. Anlaşarak bu konuları çözmek ve çocuğun üstün menfaatini her anlaşmazlığın üstünde tutmak gerekir.
boşandım ve dosyam yargıtaya gitti mahkeme temmuz 2009 da cocuğumu bir ay alacağeme ımısöyledi ancak dosya yargıtaya gittiği için çocuğumun 1 ay alınmasının zor olduğunu söylediler .şimdi soruyorum sayın hukukçular dosyamın yargıtaya gitmesi benim çocuğumla şahsi münasebetimi neden engellesin bu benim hakkımı gasp değilde nedir .ben çocuğumu mahke me derken yargıtay derken 4 sene göremeyeceğim görsemde sadece hafta sonları
görüyorum ama toplu birgörüşüm olmadı 3 senedirde mahkeme kararların kesinleşme tarihleriyle uğraşmaktan hiç bi şekilde çocuğumu alıp ben bir tatile bile gidemedim . bu kanunların kendi içerisinde bir çelişkisi var bence .bi yerlerde bir yanlışlık var . yok sa çocukla neden bir tatil yapamadım .varsa neden düzeltilmiyor ?
hep babalar çekiyor bunun acısını mahkemelerde sanki katilmiş gibi ayda 4 gün veriliyor babaya hep babalar horlanıyor mahkemelerde küçük düşürülüyor bir ay bile görülmesi yok kararmış yok ara kararıymış kesinleşmemiş kararmış engelleniyor bumudur r insan hakları bumudur eşitlik bumudur hakkaniyet ?
kibfeyzo biraderim maalesef seni benden iyi anlayan olamaz. Aynı kaderi yaşıyoruz suçumuz çocuklarımızla ilgilenmek onların peşi sıra gitmek sanırım bu yolda en büyük meşakkat mevcut kanunların suistimale açık olması diye düşünüyorum ve isyan ediyorum ve yüce ALLAH a yakarıyor ve havale ediyorum başka bişey gelmiyor elden ızgın:
kibfeyzo biraderim maalesef seni benden iyi anlayan olamaz. Aynı kaderi yi daaşıyoruz suçumuz çocuklarımızla ilgilenmek onların peşi sıra gitmek sanırım bu yolda en büyük meşakkat mevcut kanunların suistimale açık olması diye düşünüyorum ve isyan ediyorum ve yüce ALLAH a yakarıyor ve havale ediyorum başka bişey gelmiyor elden ızgın:
böyle bir insanın hakkı kadın hakları çocuk hakları diye diye elinden alındıkça alınmaya çalışılıyor madem çocu k hakları varsa bir çocuğun babasını doya doya görmesi babasını tanımaya hakkı yokmudur ?kimi kandırmaya çalışıyorsunuz bu hükümleri kanunları kim yapıyorsa bir daha gözden geçirsin derim ben .adalet derken adaletin kurbanı yapılan yapılmaya çalışılan babalar hakkını aramıyor . yarın 10 sene sonra bu çocuğun psikolojik dengesini bozacak bu kanunlar nerde kalacak ?yine aynı şekilde yeni yeni kurbanlar seçmeye devam edecek yeni yeni babasını sırf annesi istemiyor diye göremeyen yeterice tanıy amayan baba sevgisinden mahrum kalan babalarına düşman nesillerde yetişecek.psikolojisi bozuk çocuklar yetişecek . eyyy hukukçular artık bu velayet konusunu yeniden gözden geçirmenin vakti gelmedimi yoksa hala enson 1926 daçıkan bu kanunun arkasındamısınız
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku