merhaba, kayınpederim vefat etti. 97 yılında %35 hisse ile bir benzinlik işletmeye açtı. Geri kalan %65 hisse tek aileye ait. 98 yılında hisse artırımı yapılarak kayınpederin hisse değeri %1 lere, daha sonraki hisse artırımlarında da %0.1 larin altına düşürmüş durumdalar. gereken tüm ticari prosüdürler illaki uygulanmıştır sanırım, ancak kayınpederin yazılı herhangi bir itiraz belgesi yok. biz mirascılar olarak geriye dönük hak davası acabilirmiyiz, ya da olan olmuş mu diyelim? nasıl hareket etmemi onerirsiniz, gerekirse yüzyüze de konusabilmek isterim.
1. Kayinpederim nisan 2006 da vefat etti
2. Vefatından sonra hisse durumunda bir değişiklik yok. ancak zaten varolan hisse değeri (2004 hisse artırımından sonra) şu an %0.05 lerde.
3. Diğer hissedarlar arasında herhangi bir akrabalık yok. (ancak diğer hissedarların hepsi aynı aileden)
Notu aslında kayınpederimin sanırım A.Ş bazında ilk iş denemesiydi. Dolayısıyla bir sirkette tcari prosüdürler nasıl olabilir ve nasıl hareket edilmelidir konusunda pek de bir bilgisi olabileceğini sanmıyorum. Asıl mesleği çiftçilik
Ticaret odasından aldığım dosyada imzaların (kayınpederin) sahte olduğundan kuşkulandık. karakteristik form farklılıkları var, ayrıca el titremesinden kaynaklanan doğal hareketler kimi imzalarda yok. Mali musavir bu durumun sadece bu imzayı atanlarla ilgili bir sorun olduğunu, bunun %35 kaybolan hisseyi geri alabilmek adına mahkemeye başvurmak için bir neden olamayacağını söyledi.
1. Kayınpederiniz vefat ettiğinde kaç yaşındaydı ve akli durumu nasıldı?
2. Hisselerdeki azalma, ne kadar aralıkla, kaç işlemle, ne kadarsğrede ve tam olarak ne zamanlarda vuku bulmuş?
NOT: Lütefn, mali müşavirinize; hukuki konularda görüş bildirmenin yalnızca avukatlara ait bir hak olduğunu; aksi davranışla, kendisini küçük düşürdüğü gibi, suç da teşkil ettiğini ve kendi işine bakmasını iletiniz.
Kayınpeder 60 yaşında vefat etti, akli durumu iyi. ancak son 3 yıldır hasta ve yatağa mahkumdu. kanser tedavisi görüyordu
Hisse durumu şöyle
Kuruluş 97 yılında A.Ş, 5 milyar tl sermaye toplam 200 hisse, bu 200 hissenin 70 hissesi yani 1.750 milyon TL kayınpedere ait. 98 yılında yani kurulusundan yaklasık 1 yıl sonra 5 milyar olan şirket değeri hisse artırımı yoluyla 100 milyara çıkarılır. yani hisse sayısı 4000 olur ama kayınpederin hisse sayısı hala 70 te kalır. 2. hisse artırımı 2004 yılında yapılır 100 milyar olan değer 1 trilyona çıkarılır, hisse sayısı hala 70 kayınpederin. yalnız 2004 te yapılan 2. hisse artırımı operasyonuna kayınpeder sözlü karşı çıkar ve bu toplantı tutanağına da geçer.
Mali müşavir konusunda sanırım haklısınız, söyleyecek birseyim yok, aslında sorun biraz bende ve yanlış adreslere gitmemden kaynaklanıyor. Ancak şunu söylemek istiyorum, gerçekten sizlerin bu sitenize hayran kaldım ve bir başka güzel yanı hiç alakası olmayan bir arkadaş hukuki.net'i soyledi. Bir reklamcı olarak şunu söyleyebilirim, en iyi reklam yöntemi"kulaktan kulağa", bir ürün veya hizmet kendi reklamını bu kadar iyi yapabilir.
Sorularıma aldığım yanıtlardan, bir dava hakkınız olabileceğini düşünüyorum. Ancak; bunun için, ayrıntılı bir araştırma ve çalışma yapılması gerekli. Bunu ise; bulunduğunuz yerdeki avukat meslekdaşlarıma yaptırmanızı, onlarla görüşmenizi ve sadece onlardan yardım almanızı tavsiye ederim. Konunun hukuki boyutu, hukukçu olmayan birisine, bu yolla anlatılamayacak kadar karışık.
sevgli meslektaşımın belirttiği hususlara ek olarak söylemek gerekirse Sanırım sermaye artışlarına ilişkin genel kurullardan hissedarın haberi olmamış, Başka bir deyişle usulune uygun yapılmamış genel kurul kararları gereğince yapılmış sermaye artışları var genel kurul kararlarının iptali mümkün olabilir. Ancak burda dava açma süreleri ile ilgili sıkıntılar yaşanabilir.
Sonuç olarak Sayın beşir, mali müşavirlere mali konularda başvurup hukuki konularda ise üstelik böyle bir teknik bilgi ve uzmanlık gerektiren konuda bir meslektaşımız ile anlaşarak bilgi ve destek alın
98 yılındaki hisse artırımı noter kanalıyla bildirilmiş ve hisse oranına denk gelen para (yaklaşık 33 milyar TL)resmen istenmiş ve odenmesi için 1 ay süre tanınmış, tabiki tahminen kayınpeder bunu diğer eş dost borçları gibi görüp sanırım üstüne yatmayı tercih etti. tabiki süre de dolunca bu hisseler otomatik olarak buyuk ortak tarafından alındı. fakat 2004 teki 2.hisse artırımı kurul toplantısına katılıyor ve alınan kararları kabul etmediğini toplantı sonuc belgesine yazdırıyor.
dava açma süresi konusunda sıkıntı var derken tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım Tayfun Bey, rica etsem açıklayabilirmisiniz?
Afedersiniz Tayfun Bey, soylemeyi unttum, aslında avukat görüşmesi yaptım, ancak sizlerden alabildiğim cevaplar kadar kendimi güven içinde hissetmedim açıkçası.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku