Sevgili dostlar bugün üzücü bir durum yaşadığım için anlattıklarımda bir kusurum olursa öncelikle affola.: Allah rızası için bana yardım edin.
Biz eşimle yaklaşık 13-14 ay önce evlendik. küçük sorunlardan dolayı eşim boşanmak istedi ve duruşma günü davadan feragat etti.Bir süre sonra aile ve çevreninde aramıza girmesi ile ayrı yaşama kararı aldık. Evliliğimizi iki ailede onaylamadığından Sık sık gizlice görüşüp hasret giderdik birbirimize zaman verdik.çeşitli nedenlerden bu süre yaklaşık 8 ayı buldu.Sonrasında eşim boşanmak istediğini söyledi ve evlilik birliğinin temelden sarsılması çekişmeli boşanma davası açtı. Dava açıldığında evliliğimiz daha 1 yılı doldurmamıştı.Bugün ilk duruşması gerçekleşti ve mahkeme bizi tek celsede boşadı. eşimin dava başvurusunda sebep olarak ona hakaret ettiğimi öne sürdü polis şikayetini de ekleyip davayı açmıştı.Mahkemeden önce eşim bana özetle boşanmak zorunda olduğumuzu ama beni sevdiğini vs. söyledi inanın bunu hissettim.Bahse konu hakaret şikayetinden ben asliye cezada yargılandım ve ilk duruşmada beraat ettim.Boşanma duruşmasında hakime hanım eşime boşanmak istiyor musun dediğinde evet dedi bende eşimi sevdiğimi ve istemediğimi beyan ettim.eşim dilekçesinde tazminat ve nafaka istemiş ama hakim sorduğunda bundan vazgeçtiğini söyledi.Hakim bana hakaret olayını sordu bende davadan beraat ettiğimi söyledim. Eşimin İlk açtığı ve feragat ettiği boşanma davasında da eşim ona tokat attığımı söylemişti ben o zamanda asliye cezada yargılandım ve suçu kabul ettim para cezası aldım. Bu konuyu dile getirince eşim mahkemede bende doğruladım.Ama eşim ilk boşanma davasından feragat ettiği için bununla suçlanılamayacağımı ve feragat nedeniyle bu kusurun af sayılacağını duymuştum çevremden.Hakim tekrar taraflara boşanma beyanlarını sordu ve aynı cevapları aldı. Asıl olay tam burada başladı.hakim bana karın senden boşanmak istiyor barışmayı düşünmüyor neden uzatıyorsun dediğinde ben eşimi sevdiğimi daha öncede benzer durumu yaşadığımızı boşanmaktan vazgeçip barıştığımızı anlattım. Ve eşimi bu kararından döndürebileceğimi inandığımı belirttim.Mahkeme salonunda içer de oturup bizi seyreden bizden başka hakim ve yardımcıları hariç tanımadığımız 2 evli çift ve avukatlarıyla beraber 6 kişi vardı. Hakim eşime kocan uzatmaya niyetli diyip bana dönüp eşin boşanmakta kararlı olduğu için uzatsanda mahkemeyi sonuç değişmez anlaşmalı bitirin işte uzatma eğer uzatırsan bak tazminat ve nakafayı tekrar eklerim dedi. Bende eşimi sevdiğimi ve önceki beyanlarımı tekrarlayıp istemediğim boşanmaya evet diyemem buna gönlümde vicdanımda müsade etmez ki hakime hanım dedim.bunla beraber hemen davanın ileri tarihe ertelenmesine tazminat ve nakafanın ekli kalmasına diye yazdırdı.Özetle hakime hanım o kadar kişinin önünde duruşmada sürekli beni davranışlarıyla rencide edici onur kırıcı davranıp tersledi.Ben zaten o psikoloji ile çok heyecanlı ve üzüntülü gözlerim dolu doluyken bide hakimin bu davranışlarından sonra benim gönlüm boşanmak istemiyor ama siz neden boşamakta ısrarcısınız boşayın o zaman bitsin dedim.Eşim tekrar tazminat vs. isteği olmadığını söyledi. Kendisi de boşanmaya karar verip daha önce söylediği tazminat ve nafakanın ekten çıkarılmasına diyip bizi boşadı.Ben istemeye istemeye baskı altında boşanmaya zorlandım.Duruşma sonunda elime kağıt verip imzalattılar. Sonrasında bana verdikleri evrakı okuduğumda olayın çok farklı yazıldığını gördüm. Evrakta sadece benim boşayın hakime hanım sözüme yer verilmiş. Duruşma boyunca inanın boşanmayı kabul ediyorum demem için resmen zorlandım. Ben bu kararı nasıl bozdurabilirim neler yapabilirim? Ben gerçekten eşimi ikna ediceğime inanıyorum. İnternette öğrenebildiğim itiraz süresi 15 günmüş ama hakim mahkemede itiraz hakkından hiç bahsetmesi bana verdikleri ifade evraklarında da geçmiyor.Maddi gücüm şuan sıfır 15 günde eşimi ikna etmeyi başaramayabilirim ve itiraz için ücretten bahsediyorlar benim bunu karşılayabilecek durumum hiç yok..Nolur bana yardım edin Allah rızası için. Hepinize çok çok teşekkür ederim. Rabbim kimsenin başına vermesin inşallah. Delirmek üzereyim inanın yaşamaktan nefret ettim.