Ben işi bilen arkadaşlara yaşadığım garip bir boşanma davasını sormak istiyorum, zira hakim de şaşırdı ne yapacağını ve mahkemede şaşkınlık yaşadı.
Eşimle görücü usülü evlendik ve evlenmeden önce psikolojik sorunları varmış ve ilaç kullanıyormuş, bunları benden gizledi ve ben evlendikten sonra öğrendim. İlk günümüzden itibaren herhangi bir cicim ayımız bile olmadı diyebilirim. Çünkü eşim ilaç kullanıyordu ve sürekli uyuyordu. Uyudugu için iş yapmıyor , bu olay ise sürekli tartısmamıza neden oluyordu. Evliliğimizin 2 buçuk senesinde bir kızımız oldu.''Çocuk olursa düzelir'' telkinlerine uydum , çünkü ben evlenirken kafamda asla boşanmak felan yoktu. Sürekli sorunları çözme eğilimindeydim.
Lakin bu boş telkinlere uymak evliliği daha beter hale getirdi ve zaten eve bakamayan eşim , çocuğa hiç bakamaz oldu, artık tam anlamıyla rezil bir hayat yaşıyor, sürekli tartısıyorduk. Tabi aile apartmanında kaldığımız için (evimiz 3 katlı , bizim evimiz orta kat, altta ablam , üstte annem babam oturuyordu) annem ve ablam da bu durumdan rahatsız oluyor ve onunla sürekli tartışıyorlardı. Beni sevmelerine ragmen onu sevmıyorlardı. Çocuk daha 4 aylık iken anneme hakaret ettiği birgün kendisine bir tokat attım ve evden cıkıp gitti. Darp raporu alıp, şikayetçi oldu. Bu sürede çocugu da bırakıp gitti. Aradan 4 ay geçti ben gidip kendisi ile konusup geri getirdim, eve geldikten sonra darp davası görüldü ve o sıkayetcı olmamasına ragmen bana 3000 lıra para cezası verıp erteledıler.
Aradan iyi kötü 2 sene geçti ama nasıl geçti, artık gık cıkaramıyordum,en ufak bır sey desem evden cıkıp gıdıyor ve cocugu da bırakıyordu bılerek. Ama ılk olaydan agzımız yandıgı ıcın sıddet kesınlıkle uygulamıyor ama abısıne kendısını tartaklattırıp rapor alır dıye de korkmuyor degıldım. Çünkü psikolojısı bozuk, ne yapacagı bellı olmazdı, cocuguna acımayan kocasına acırmıydı hiç? Ama yine de kafamda ılerde duzelecek umıdı oldugundan boylece 2 sene gectı.
2015'in Agustos ayında eşim bulasık yıkamıyor , ev musaıt olmamasına ragmen camasır makınasına antrede ortada kalmasına ragmen yer yapıp kendısıne bulasık makınası aldım. Cunku camasır makınasının yerine bulasık makınası koymam gerektı. Ekim ayında da yine kendısı bır cep telefonu almamı ıstedı ve gıdıp kendısıne 1000 lıraya cep telefonu aldım. Bunları neden soyluyorum cunku 1 ay sonra olacakları duyunca 1 ay oncesı durumla kıyaslamanız gerekecek. Evlılıgım ıste bu sekılde tamamen benım ınsıyatıf ve cabalarımla ılerlıyordu.
Lakin Aralık ayında esımın bana karsı tavır ve tutumu degıstı. Sureklı kavga ıster gıbı hareket edıyor, gıdecem dıyor, gıdıyor zorla getırıyorum sokak ortasından, en ufak bır tartısmayı alevlendırıyordu. Hatta bu konuda anneme ''anne benım basımı belaya sokacak cok ustume gelıyor neden anlamıyorum'' demıstım, kadıncagız bılmesıne ragmen olayı, basım belaya gırer dıye soylememıs.
Benı tahrık etme cabaları bosa cıkan esım, bırgun gunduz vaktı haber dahı vermeden cekıp gıttı. Cocugu da bırakmıs oylece yemek masasında. Ben ıcerde cay ıcıyordum , baktım yok, aradım taradım, kendısını aradım telı acmadı, sonra kapattı . Cocugu ucagıma alıp yukarı cıktım, annem kızın babasını aradı ve olayı anlattı, kalakaldım yıne cocukla hemde hıcbır sucum yokken.
Annem ertesı gun benı yukarı cagırdı ve Kasım ayında ben işteyken eve 2 polis arabasının gelip karımı ve cocugumu götürdüğünü , daha sonra tekrar gelıp evı arayıp bı cuval elbıseyı goturduklerını , sonra gece 12 de esımın ve cocugumun eve geldıgını ama bunu bana soyleyemedıklerını, cunku esımın yakınlardakı bır tuhafıyeden farklı zamanlarda defalarca kez hırsızlık yaptıgını,en son ısınde de yakalandıgını, bunu senın duymandan cok korktugu ıcın gıttıgını soyledıklerınde, ben de son aylarda neden bana boyle davrandıgını anlamıs oldum.Hatta esım adlıyede calısan kuzenımı olaydan sonra defalarca arayıp, ''Erdal bunu duyarsa benı kapının onune koyar nolur yardım et'' dıye de aramıs ama tabı kımse bana soylemıyor.
Uzatmayalım bu evden gıdınce ben kendısıne ulastım ve anlasmalı bosanma teklıf ettım. Kendısıne ''benım aldıklarım da dahıl'' ne varsa esyalarıyla bırlıkte verecektım, cocugu zaten ıstemıyordu ve anlasmalı bosanacaktık. Aksı takdırde bosanma davası acacagımı soyledım anlasmayı kabul ettı.
Ben bır avukat tuttum ve esım gıdıp butun bu anlasmayı ımzaladı. Hıcbır talep yok sadece esya ve takılar ancak ''benım aldıklarım da dahıl''. Avukat hanım davayı actı ama esım ılk durusmaya hastaneye psıkolojı servısıne yattıgı ıcın gelmedı. Ikıncı durusmaya gelen esım, evlenmeden once hasta oldugundan tut, ev ıslerı yapmadıgına kadar , hacı hoca buyu ıslerını felan hepsını anlattı. Sonra hakım cocugu sordu ıstemıyorum dedı. O durusmada karar cıkacaktı ama hakım ılerde sorun cıkmasın dıye, hastaneden yenı cıktıgı ıcın akıl saglıgı raporu ıstedı ve bende o durusmada mahkeme onunde kayıt ettırerek altınları teker teker verdım.
Megerse esım bu durumu uyanıklık olarak kullanmak nıyetındeymıs ve son durusmada akıl saglıgı yerınde raporo gelmesıne ragmen esım dılekce vermıs ve 2 sene oncekı darp raporunu gerekce gostererek 50000 lıra tazmınat ıstemıs. Mehkemede de bunu tekrar ettı. Hakım ''haydaa nabacaz sımdı dedı'' bana soz verdı, bende hakıme bu mahkemeye anlasmalı oldugumuz ıcın basvurduk, esım altınları alabılmek ıcın uyanıklık yaptı, mahkeme onunde bu kadar ınsanı ve zamanı kendı cıkarlarına kullandı, ımzalı dılekcesı olmasaydı yada ımzalamasaydı, normal mahkemeye gıderdık, kabul ettıgı anlasmaya ragmen bu sekılde konusması art nıyetlıdır hakım bey, cekısmelı ıstıyorsa altınları versın o zaman ben onları alabılmek ıcın yuksek faızle kredı cektım , 2 3 sene surecek cekısmelı davada neden bosyere faız odeyım kı dedım'' dedım.
Hakim biraz düşündükten sonra sanırım bana guvendı ve ''tazmınatın reddine karar vererek bızı bosadı''.
Avukatım mahkemeden sonra hakımın rısk aldıgını felan soyledı, esımde bu arada ''sadece tazmınat kısmını ısaret ederek'' temyıze verdı. Sımdı dosya yargıtaya gıdecek .
1- 2014 te yasadıgımız bu darp olayı, o olaydan sonra hırsızlıga kadar gecen 2 beraber senemıze ragmen tazmınat gerekcesı sayılır mı
2- Ayrılmadan once yapmıs oldugu hırsızlıktan ben de tazmınat davası acarmıyım
3- Yargıtay hakımın kararını onar mı bozar mı
4- Bozarsa eger ben o altınları kendısıne anlasmalı bosanacagız dıye vermıstım, bırcogu benım hedıyem onları gerı alabılırmıyım yada hepsını
5- Yapmıs oldugumuz sozlesmeyı ve mahkeme suresınce esımın itiraflarını yargıtay hakımı de dıkkate alır mı
6- Altınları aldıktan sonra tazmınat ıstemesı veya altınları protekole gore almasına dıkkat edılır mı
7- olaydan 1 ay once hedıye olarak aldıgım cep telefonunu ve bulasık makınasını aramızda hırsızlık olayına kadar bır problem olmadıgına daır delıl olarak sunabılırmıyım
8- Anlasarak gıttıgımız ıcın onun ıtırazı sonucu bozulursa mahkeme masraflarını ona odetırmıyım
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Daywalker26 tarafından (27-04-2016 Saat 02:27:23 ) de değiştirilmiştir.
4- Bozarsa eger ben o altınları kendısıne anlasmalı bosanacagız dıye vermıstım, bırcogu benım hedıyem onları gerı alabılırmıyım yada hepsını
Altınların bir kısmı düğünde eşinize takılan , bir kısmı da evlilik sürecinde sizin kendisine hediye ettiğiniz altınlardı sanırım, onları geri almayı unutun. Tazminat konusunda şansınız olabilir, 2 yıl önceki darp raporu nedeniyle tazminat alabilmesi mümkün görünmemekle birlikte, bu konuda kesin bir şey söyleyebilmek mümkün değil elbette.
Ben 3 gün önce barların bulunduğu bir sokakta çapraz masada oturan şahısların tehtidine maruz kaldım ... önce gözle taciz sonra... el kol hareketleri...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku