Merhabalar ;
Özel bir okulda Bilgi işlem personeli olarak işe başladım.Yalnız işe başlarken bana seni derslerde usta öğretici olarak göstereceğiz ama derslere girmeyeceksin dediler normalde okulda ben şu an Bilişim teknolojileri ve Yazılım usta öğreticisi olarak görünüyorum ama iş olarak Bilgi işlem personeli olarak görev alıyorum.Bana derslere girdiğime dair defter ve sınav sorusu hazırlatıyorlar ve prosedürü gerçekleştiriyorlar.Sorun ise şu ben buraya işe başlarken hem belirsiz iş sözleşmesi hemde bu özel okulda öğretmenlere imzalatılan sözleşmeden imzalattılar.

Sözleşmede şöyle bir madde var;

- Taraflardan biri işbu sözleşmenin tanzim tarihinden ,sözleşmenin (görevin) bitim tarihinine kadar geçen süre içerisinde ,sözleşme süresi dolmadan herhangi bir sebepten dolayı akdin feshi yoluna giderse 1 yıllık brüt maaş tutarını cezai şart olarak öder.4857 sayılı iş kanununun 24 ve 25 maddelerinde düzenlenen ve taraflara haklı nedenle derhal fesih hakkı tanıyan nedenler ile iş bu sözleşme kapsamında işverene derhal fesih hakkı tanıyan nedenler bu kapsama dahil değildir.

hatta sözleşmenin bir bölümü resmi bu linkte ; http://i.hizliresim.com/0n3ZP9.jpg

Ben işten tam olarak memnun değilim ve ayrılmak istiyorum bu bana sözleşmede geçen herhangi bir maddeyi uygulayabilirler mi yoksa nasıl bir yol izlemem lazım

Yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar...