+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 13 ileti bulundu.
    Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Forum sitesi uzerinden dolandirildim, yol gosteren var mi, delil kismi biraz sorunlu

Arkadaslar merhaba, yeni uye oldum, basima talihsiz bir olay gecti malesef ve yapmam gerekenler icin akil istiyorum sizden.

Forum.donanimhaber.com sitesi uzerinden iphone 5s telefon icin biriyle anlastik, telefonda gorustuk telefonda anlastik yani, toplam 900 tl fakat ilk etapta 500 tl gondercektim (ki gonderdim) ertesi gunde geri kalan 400 tl gondercektim (kargo da ozaman yola cikmis umidiyle lakin cikmadi tabi)
    Fakat klasik olarak ilk 500 u godnerdigim zaman telefon kapama acmama durumuyla karsilastim, bir sure forum uzerinden yazistik, yok sarjim bitti, yoksa merkez disinda isim vardi vs anlatti durdu. (ben anladim artik dolandirildigimi fakat agzindan laf almaya calisiyorum artik)

Bana kendini mus'tayim diye tanitti fakat forumdaki profilinde erzurumun yazmasinin sebebi actigi iphone 5s ilaninin daha fazla ragbet gormesi imis. Parayi yatirdigim hesap no ise bursaya ait.
    Kendisini ses kaydina aldim,neyi nasil gonderecegini dedirttim yani yurt ici kargo ile gonderdim dedi, callcenteri arayip telefon numarasi ile sorgulayabilirsin dedi (fakat oyle birsey yok aradim cunku cikmiyor), iphone 5s kutusu ve faturasi falan dedirttim, ismini aldim, soyadini alamadim.

Ek olarak 11880 den numarasini sorgulattim ve bana bu numara gizlenmis bizler gormiyoruz savciliga gitmeniz gerekiyor dendi.
    Isin kotu tarafi, cihazi kendime degil baskasina aliyordum, yani araci durumundaydim, ve ogrencilik hayatimda bu para uctu gitti, durduk yere karsi tarafa borclandim.

Delil kismi ise suan: telefon numarasi, sadece isim, banka hesap numarasi, forum sitesinde yazismalarimiz ve ses kaydi var.

Ben bukadar delil ile savciliga gitsem basim agirir mi, olan bana mi olur, veya hangi adimlari izlemeliyim? paradan vazgectim nerdeyse ama surunsun istiyorum o kisi..

Hukuki NET Güncel Haber

Forum sitesi uzerinden dolandirildim, yol gosteren var mi,  delil kismi biraz sorunlu konulu yargıtay kararı ara
    Forum sitesi uzerinden dolandirildim, yol gosteren var mi,  delil kismi biraz sorunlu konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Hakkari
    İletiler
    3.333
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Forum sitesi uzerinden dolandirildim, yol gosteren var mi, delil kismi biraz sorunlu

Ses kaydı vb gibi delilleri kullanmaya kalkıp başınızı hiç ağrıtmayın. Delil olmaz zaten. İsmi falan da kesinlikle sahtedir. Kullandığı telefon numarası da kimbilir kimin adına kayıtlıdır. Sizin elinizdeki yegane delil Bursa'daki hesap numarasıdır. Bunu asla unutmayın.

O kişi sandığınız gibi Erzurum'da Mus'da falan da değildir. Büyük ihtimalle Bursa'dadır. Derhal savcılığa bir dilekçe ile şikayette bulunun. Delil olarak banka dekontunu, banka hesap numarasını ve hesap sahibinin adını verin. Sizi dolandıran kişi kim ne derse desin bu hesabın sahibidir. Bunu da asla unutmayın.

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Forum sitesi uzerinden dolandirildim, yol gosteren var mi, delil kismi biraz sorunlu

Alıntı Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ses kaydı vb gibi delilleri kullanmaya kalkıp başınızı hiç ağrıtmayın. Delil olmaz zaten. İsmi falan da kesinlikle sahtedir. Kullandığı telefon numarası da kimbilir kimin adına kayıtlıdır. Sizin elinizdeki yegane delil Bursa'daki hesap numarasıdır. Bunu asla unutmayın.

O kişi sandığınız gibi Erzurum'da Mus'da falan da değildir. Büyük ihtimalle Bursa'dadır. Derhal savcılığa bir dilekçe ile şikayette bulunun. Delil olarak banka dekontunu, banka hesap numarasını ve hesap sahibinin adını verin. Sizi dolandıran kişi kim ne derse desin bu hesabın sahibidir. Bunu da asla unutmayın.

Hocam cok cok tesekkur ediyorum yorumunuz icin. Ki bende ayni sekilde dusunuyorum..

Fakat soyle de bir durum da var, isim var ismi yunus, hesap no ile otrusuyor.. fakat onemli kisim ise hesap no herzamanki gibi eksik, yani 4 hanesi yildizlar ile gizlenmis son 3 hanesi gorunuyor, ama yanlis hatirlamiyorsam
    o yildizli haneleri de hatirliyor gibiyim.

Yani demek istedigim hesap no gizlemis, isim soy isim gizlenmis sekilde (yildizlarla) yine de isime yarar mi bu banka dekontu delil olarak ?

arti bankayla iletisime gitsem soyle bir durum var desem, bana bilgi verirler mi hesap hakkinda.. ? tahminim vermezler

Nerede
    Hakkari
    İletiler
    3.333
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Banka size hesap sahibi hakkında bilgi veremez. Verirse kendileri ayrı bir suç işlemiş olurlar. Siz savcılığa siyayette bulununca savcılık bankaya yazı yazar ve onun kim olduğunu bulur çıkarırlar, merak etmeyin. Sonra gelişmelere göre hareket edersiniz. İfadesi alınır. Paranın neyin karşılığı olduğunu açıklayamayacaktır.

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Banka size hesap sahibi hakkında bilgi veremez. Verirse kendileri ayrı bir suç işlemiş olurlar. Siz savcılığa siyayette bulununca savcılık bankaya yazı yazar ve onun kim olduğunu bulur çıkarırlar, merak etmeyin. Sonra gelişmelere göre hareket edersiniz. İfadesi alınır. Paranın neyin karşılığı olduğunu açıklayamayacaktır.
    hocam tekrar merhaba, iyi aksamlar

sagolun yardimci oldunuz verdiginiz bilgilerle bana bu konuda, ve dilekce yazmami soylemistiniz. fakat soyle bir durum var ben eski gurbetciyim, daha 5 sene oldu turkiyeye geleli ve turkcemi henuz resmi dile kadar gelistiremedim. dilekceyi yazdim fakat rica etsem sizden bir kontrol eder misiniz yeterli mi veya hatalari var mi diye ? bana gore biraz uzun oldu gibi ama siz daha iyi bilirsiniz tabi.

---------------------

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA
    ERZURUM

17/04/2016 tarihinde internette bir forum sitesinden YUNUS diye kendin tanıtıp isimli şahıstan iphone 5s cep telefonu satın almak için görüşmeye başladım. Bir süre internet üzerinden yazıştıktan sonra ertesi gün anlaşmak üzere kendisiyle telefonlaştık. Tekrar telefon üzerinden biraz görüştükten sonra karşılıklı olarak anlaşıp, 900TL fiyatı olan cep telefonunun aynı gün içinde ilk etapta cihazı almadan 500TL sonra ki gün içinse 400TL yatıracaktım. Aynı gün saat 17:23’de kendisiyle tekrar telefonlaşıp, onun yardımı ile atm cihazı üzerinden onun hesabına, hesap numarasını (Akbank, hesap no: 0550-0050283) girerek 500TL yatırdım. Ve kendisi daha sonra aynı gün içinde telefonu yurt içi kargo firmasına bana gönderilmek üzere verdiğini belirtti.
    18/04/2016 tarihinde ise durum hakkında bilgi almak istediğimde telefonu kapalı idi. Hiçbir şekilde kendisine ulaşamıyorum telefon üzerinden (telefon kapalı). Daha önce görüştüğümüz forum sitesi üzerinden azar azar yazışmaya başladık ve yalanlar uydurmaya başladı, şarjım bitti, şehir merkezi dışında işim çıktı gibi. Aradan baya zaman geçmesine rağmen tekrar telefonla birçok kez ulaşmaya çalıştım fakat başarısız.

Elimde şahsa ait telefon numarası, banka hesap numarası, banka dekontu ve forum sitesindeki yazışma bilgileri bulunup ayrıca forum sitesindeki bahsi geçen telefon ilanının adresi ve sayfa çıktısı ekte sunulmuştur.
    Bu şahıs beni dolandırdı ve mağdur etti. Kendisinden davacı ve şikayetçiyim. YUNUS isimli şahsın cezalandırılması için gerekli işlemlerin yapılmasını saygıyla dilerim.

Muhammet YAŞAR

(imzam)

Nerede
    Hakkari
    İletiler
    3.333
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Cumhuriyet savcılıklarına yapılacak şikayetlerin dilekçe ile yapılması zorunluluğu yoktur. Şikayetçi savcılığa gider, savcıya şikayetini sözlü olarak anlatır. Savcı, şikayeti katibine yazdırır ve şikayetçiye imzalatır. Bu andan itibaren şikayet yapılmış sayılır. Yani dilekçe yazmak zorunda değilsiniz.

Dilekçe olmuş mu diye sorarsanız bence olmamış. Tarih yok adres yok suç yeri ve tarihi, dayanılan deliller, sonuç istem. Bunlar yok dilekçede. Şikayet dilekçelerinde belli bir norm vardır. Bu norma uygun olması gerekir. Ancak savcılıklar yazdığınız şekilde düz dilekçeyi de kabul etmektedirler. Önemli olan şikayetçinin ve şikayet edilenin ad ve adresleri, suçun ne olduğu, suç yeri ve tarihi, dayanılan deliller, sonuc ve istemin neler olduğunun dilekçe üzerinde bulunmasıdır. İnternette çok sayıda örnek dilekçe bulabilirsiniz.

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Cumhuriyet savcılıklarına yapılacak şikayetlerin dilekçe ile yapılması zorunluluğu yoktur. Şikayetçi savcılığa gider, savcıya şikayetini sözlü olarak anlatır. Savcı, şikayeti katibine yazdırır ve şikayetçiye imzalatır. Bu andan itibaren şikayet yapılmış sayılır. Yani dilekçe yazmak zorunda değilsiniz.

Dilekçe olmuş mu diye sorarsanız bence olmamış. Tarih yok adres yok suç yeri ve tarihi, dayanılan deliller, sonuç istem. Bunlar yok dilekçede. Şikayet dilekçelerinde belli bir norm vardır. Bu norma uygun olması gerekir. Ancak savcılıklar yazdığınız şekilde düz dilekçeyi de kabul etmektedirler. Önemli olan şikayetçinin ve şikayet edilenin ad ve adresleri, suçun ne olduğu, suç yeri ve tarihi, dayanılan deliller, sonuc ve istemin neler olduğunun dilekçe üzerinde bulunmasıdır. İnternette çok sayıda örnek dilekçe bulabilirsiniz.
    acikcasi bilmiyorum, cumhuriyet savcisi mi bas savcimi yoksa normal savcilik mi.. internette buldum yazdim oyle. arti ben yinede dilekcemi yazayim nolur nolmaz elimde hazir bulunsun.

biraz degistirdim onerileriniz uzerine.. bu sekilde tamamdir galiba, fakat yine uzun, daha kisaltamiyorum, kisaltsam olayin aciklamasi eksik olcak..

------------

ERZURUM BAŞSAVCILIĞI'NA
    ERZURUM

MÜŞTEKİ: Muhammet YAŞAR TC KİMLİK NO: 57742465000
    ADRES: Evrenpaşa mahallesi, 1. fetvacıoglu sokak, OKS apt, A-blok kat1/daire1, Yakutiye kaymakamlığı alti, Erzurum/merkez
    ŞÜPHELİ: Yunus BA**** TEL NO: 0530-791-32-62
    SUÇ: Dolandırıcılık
    SUÇ TARİHİ: 17/04/2016
    SUÇ YERİ: internet ve telefon

ACIKLAMALAR:
    1--- 17/04/2016 tarihinde internette “forum.donanimhaber.com” sitesinde kendisini soyadı vermeden tanıtan ve demesine göre Muş ta ikamet edip bir telefoncu dükkanı sahibi olan YUNUS adlı ve internetteki “-Guantanamo-“ rumuzu kullanan şahıstan iphone 5s cep telefonu satın almak için yazışarak görüşmeye başladım. Bir süre internet üzerinden yazıştıktan sonra kendisiyle telefonla görüşmeye geçtik. Telefon üzerinden biraz görüştükten sonra karşılıklı olarak anlaşıp, 900TL fiyatı olan cep telefonunun aynı gün içinde ilk etapta cihazı almadan 500TL ve 18/04/2016 tarihli bir sonra ki gün içinse 400TL yatıracaktım.
    2--- 17/04/2016 tarihli, yine aynı gün içinde saat 17:23’de kendisiyle tekrar telefonlaşıp, onun yardımı ile atm cihazı üzerinden onun hesabına, hesap numarasını (Akbank, hesap no: 0550-0050283) girerek 500TL yatırdım. Ve kendisi, parayı yatırdıktan sonra, aynı gün içinde alışveriş için anlaştığımız bahsi geçen telefonu yurt içi kargo firmasına bana gönderilmek üzere verdiğini belirtti.
    3--- 18/04/2016 tarihinde ise durum hakkında bilgi alıp kargo takip numarasını istediğimde telefonu kapalı idi. Ve şuan telefon üzerinden hiçbir şekilde kendisine ulaşamıyorum (telefonu sürekli kapalı konumda). Sonradan daha önce görüştüğümüz forum sitesi üzerinden azar azar yazışmaya başladık ve bilgi vermekten ziyade yalanlar uydurmaya başladı; şarjım bitti, şehir merkezi dışında işim çıktı, gibi. Aynı gün içinde aradan baya zaman geçmesine rağmen tekrar telefonla birçok kez ulaşmaya çalıştım fakat başarısız. Kendisi bir dolandırıcıdır.

DELİLİER: Elimde şahsa ait telefon numarası, banka hesap numarası, banka dekontu ve forum sitesindeki yazışma bilgileri bulunup ayrıca forum sitesindeki bahsi geçen telefon ilanının internet link adresi ve sayfa çıktısı ekte sunulmuştur.
    SONUÇ VE İSTEM: Bu şahıs beni dolandırdı ve mağdur etti. Kendisinden davacı ve şikayetçiyim. Yukarı kısaca açıklandığı üzere şüphelinin cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesini saygıyla talep ederim.

Muhammet YAŞAR

imza

Nerede
    Hakkari
    İletiler
    3.333
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Şimdi biraz daha norma uygun olmuş. Kimliğinizin ön, arka fotokopisi ve dekont vb. delillerle savcılığa gidin dilekçenizi verin. Muhtemelen savcı ayrıca ifadenzi de alır ve paranın yatırıldığı banka şubesi Bursa'da olduğundan dosyayı Bursa'ya gönderir, size bir muhabere numarası verirler onunla takip edersiniz.

Suç yerine yazdığınız internet ve telefonu silip Bursa yazın. Dosya her halikarda Bursa'ya gidecek. Geçmiş olsun.

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Şimdi biraz daha norma uygun olmuş. Kimliğinizin ön, arka fotokopisi ve dekont vb. delillerle savcılığa gidin dilekçenizi verin. Muhtemelen savcı ayrıca ifadenzi de alır ve paranın yatırıldığı banka şubesi Bursa'da olduğundan dosyayı Bursa'ya gönderir, size bir muhabere numarası verirler onunla takip edersiniz.

Suç yerine yazdığınız internet ve telefonu silip Bursa yazın. Dosya her halikarda Bursa'ya gidecek. Geçmiş olsun.
    cani gonulden cok tesekkur ederim yardimlariniz ve bilgileriniz icin. Dediginiz duzeltmeyi yapacagim.

Yine de aklimi kurcalayan bir nokta var, forum sitesinde yazistigimiz mesajlari suan yedek olarak aliyorum ve delil olarak sunacagim, lakin yazili mesajlarda anlasmaya dair hic birsey yok.
    Aksine, fiyat su kadar, bu kadar olmaz mi, cihaz temiz mi, seri numarasini alabilir miyim gibi gelisti muhabbet. Sonlara dogru ise telefon acmama konusuna geldik.

Ne zaman ki telefonda gorusmeye basladik, telefonda sozlu olarak karsilikli anlastik. Ben yine de bu yazismalari delil olarak sunabilirim dimi ?

EKLEME: ben galiba cok iyi niyetliyim, suan aklima geleni paylasiyorum, hesap numarasi bursaya ait fakat bir zaman bursa da hesap acmis olup baska sehirde olabilme ihtimali de var gibi, cunku kendim de ogrenciyim ve memleket disindayim suan. Yani suc yerini bursa olarak degismek, bilemedim aklimi takildi aniden.
    Konu YasarM tarafından (19-04-2016 Saat 03:26:25 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

merhabalar hocam., nasilsiniz..
    Davamda bir "gelisme"var da, birde sizinle gorusmek istedim.

Davayi az once sorgulatmaya gittim. Durum hakkinda bilgi almak istedigimi soyledim. Uzlasma burosuna vermisler bizim davayi.. Allah allah. Ara buluculuk burosu gibi?? Niye boyle oldu anlamadim. Dava suan nerdeyse karar asamasinda imis ve iki haftayakadar karara baglanir. Karardan sonra yazili tebligat gelcekmis. Sonra nolcak bilmiyorum..

Bununla ilgili birkac soru olustu kafamda:

1-- Acaba hersey yolunda mi?
    2-- Davali ile gorusuluyor mu demek oluyor bu durum?
    3-- Neden uzlasma burosuna verdiler davami?
    4-- Peki ya uzlasma saglanamazsa?

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: