Arkadaşlar merhaba,

1 ay önce bir araç kiraladım ve aracı sorunsuz teslim ettim. Aracı teslim ederken teslim tutanağını imazaladık. Bu tutanakta aracı sorunsuz teslim ettiğim yazıyordu ve bende rahatlıkla imzaladım. Ben tutanağı imzaladıktan sonra teslim alan adam, aracın tamponunda çizik olduğunu bu tutanağa ekledi ve bunu imzamın üzerine yapabileceği boş alan vardı. Şuan tutanağa göre ben bu çizikleri kabul etmiş görünüyorum. Bahsi geçen çizik, tamponun altında ve çok dikkatli bakmadıkça görülemeyecek derecede ve kesinlike yapmadığıma eminim.

Sormak istediğim; kiralarken imzaladığım sözleşmede (Buarada, sözleşmeyi dikkatli okumama hatasını yatığımı belirtmek isterim, adamların sözüne güvendim) araç park anında çizilirse, oluşan hasarı sigorta karşılasın veya karşılamasın, kiralayan muafiyet bedelini öder maddesi var. Muafiyet bedeli 5000 tl. Bu madde ile bu parayı gerçekten alma hakkı var mı? Bu durum haksız kazanç demek değil mi? Bu bedeli ödemem gerektiğini ama konuşup anlaşabileceğimizi söylediler. Ayrıca adamlara 500 tl depozito vermiştim.

Bu arada; aracın rent a car sigortası yok. Bana kiralarken var dediler, alkollü değilsem ve trafik cezası almadıysam, herhangi bir sorun olduğunda bir ödeme ile karşılaşmayacağımı söylediler. Ben 500 TL depozitoyu almaya çalışırken şimdi 5000 tl ile karşıma çıktılar.

Şirket ismi başka, sözleşmede yazan şirket ismi başka ayrıca kredi kartından çektiklerinde ekstrede yazan isim başka. Bu firmanın herhangi bir açığı olduğu anlamına gelir mi?

Hepimiz haksız kazanç tabirini duyarız, bu örnek bununla ilişkilendirilebilir mi?

Tavsiye ve fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.