Merhaba ;

Siteye yeni üye oldum. Diğer forum siteleri gibi kendini tanıtma bölümü varsa ve ben göremediysem öncelikle affola. Başımdan geçen olayı anlatmak ve sizlerden bildiğiniz kadarıyla bilinçlendirilmek isterim. 1 ay öncesi çok büyük bir kaza atlattım ve alkolluydum. Karşı araç kırmızı ışıkta geçip benim aracıma çarptı %100 karşı araç suçlu bulundu. Olay yerine polis geldiği için alkolmetre üfletildi ve 1.99 promil çıkarak 6 aylığına ehliyetime el konuldu 844 Tl cezai işlem uygulandı. İlginç olan kısmı burdan sonra başlıyor. Yaklaşık 2 yıl önce ehliyetime yine alkolden dolayı 6 ay süreliğine el konuldu. Araştırmalarım sonucu da 2 yıl süreliğince ehliyetime el konulması gerekirken 6 ay süreliğine el konuldu ceza makbuzu ve sürücü belgemi geri alma makbuzunda da 6 ay olarak yazmaktadır. Dersimi bu kez aldım. Fakat bundan sonra nasıl bir yol izleyebilirim 6 aylık süre dolduğunda gerekli merciye gidip ehliyetimi geri almak için başvurayım mı yoksa hiç sesimi çıkarmadan 2 yıl bekleyeyim mi. Başımdan geçen olay budur. Başından geçen veya bu durumla ilgili bilgisi olan bana yardım edebilir mi. Sözümü şu sözlerle tamamlamak istiyorum. Dersimi alıp alkole tövbe ettim o gün bugündür ağzıma sürmüyorum.