Merhaba!
Annemle babam arasında şiddetli geçimsizlik var. Boşanma aşamasındalar. Annem memur babamsa işsiz. Evliliklerinin 28. yılındalar. Bu güne kadar ki dönemde babamın 200 küsur günlük sigortası var. Yani pek çalışkan biri değildi. Evi annem geçindirdi. Anneme yıllardır hakaret ve şiddet içeren davranışlarda bulunuyor. Şimdilerde ise başka bir kadına aşık olduğunu ve boşanmak istediğini söylüyor. Bir kooparatif dairemiz vardı ve şu an tapusu annemin üzerine. Kooparatifin tüm masraflarını annem yaptı. Babam dairenin satılıp bedelinin yarısını istiyor ve bunun için anneme çok büyük baskı yapıyor. 2001 yılından sonrada aralarında mal rejimi ayrılığı için sözleşme yapılmadı. Dairede şimdiye kadar hiç ikamet etmedik yani ortak yaşam alanı olarak kullanmadık. Tam oraya taşınmak isterken şimdiki olaylar ortaya çıktı. Şu anda babam 60 yaşında. Babamın bir başkası tarafından yönlendiriliyor olma ihtimalini de düşünüyorum.
Sorularım;
Babam kooparatif dairesi üzerinde hak talep edebilir mi?
Babamın anneme koop. dairesinden dolayı baskı yapmasını önleyebilmek için ne yapılabilir? (şiddet ve hakaretlerle yıldırmaya çalışıyor.)
Annem daireyi bana satabilir ya da bağışlayabilir mi? Bunlardan biri olursa babam bu işlemleri bozdurabilir mi? Boşanma aşamasında satış ya da bağış sorun çıkartır mı?
Babam, annemden nafaka alabilir mi? (Şu an ben de emekli sandığına bağlıyım. İşsiz bir kardeşim var. Kardeşim, annem, babam birlikteler. Ben başka bir ilde çalışıyorum.)