Merhaba;

Gittigidiyor adlı alışveriş sitesi üzerinden Playstation 4 Oyun konsolu satımı yaptım. Satışı yaptıgım gün ürünü yurtiçi kargoya teslim ettim ve gönderdim. Kargo teslim süresi 48 saatti ve ertesi sabah gittigidiyor'dan arandım ve mesaj aldım. Ürünü sattığım kişi ürünü satın alırken kullandığı kartın sahibinden izin almadan kullanmış ve dolandırıcılık girişiminde bulunmuş. Gittigidiyor bu durumu bildirdi ve benden satışı iptal etmemi ve kargomu geri çekmemi istedi. Bende satışı iptal edip takip kodun'da halen yolda yani varış şubesine daha ulaşmadan merkezlerini aradım durumu bildirdim. Merkezdeki yetkililer gönderim yaptığım şubeyle hemen irtibata geçmemi söylediler ve gönderim yaptığım şubemi aradım ve durumu anlatım kargonun teslimi iptal ettirdim ve tekrardan tarafıma yönlendirilmesini yaptırdım. Telefonda gorustugum yetkili öncelikle kargomun yolda oldugunu, varış şubesine vardıktak sonra kargonun tekrar tarafıma gonderilecegini belirtti. Hemen akabinde sağlam olsun diye, varış şubesini aradım ve durumu anlattım, onlarda gerekli mailin geldigini ve kargonun teslimatının iptal edildiğini, kargomun tekrar bana yönlendirilecegini bildirdiler. Bu işlemleri yaptıktan sonra rahatladım ve takip kodundan gonderimi takip etmeye basladım. Ertesi gün kargom subeme yonlendırıldıgını takıp kodunu gordum ve işlemimin basarılı oldugunu anladım. Ancak aksam saatlerınde takip koduyla sorgulama yaptıgımda kargomun sabah saat 10.00'da soyadı aynı ama ismi farklı bir kişiye teslim edildigiğini gordum. Hemen varış kargo subesini aradım ogün gorustugum bayan telefondaydı ve durumu anlattım. Kendisi benim subeme yonlendırmeye yaptıgını ancak yemege 5 dakika cıktıgını o esnada baska bir kargo elemanın hatasından kargonun teslim edildiğini belirtti. Sistemlerinde de gorulen iptal ve yonlendirme uyarısı oldugu halde bu elemanın bu hatayı nasıl yaptıgını sordum haklısınız dedi özür dilediler müdürleri suan yokmus gorusup arayalım dedıler ama halen bı cevap alamadım. Ayrıca konustugum bayan kargoyu alan kişiyi gormus 18-19 yaslarında bır genc dedı tanıyorum benım komsumun oglu dedi bunu yapabilecegine halen inanamıyorum dedi. Bu konusmalar telefon kayıtlarında mevcut. Ürünün gittigidiyor üzerinden satış bedeli 1499TL ve ben suan zararlı durumdayım. Gittigidiyor ile gorustum onlarda kargo firmasının hatasından olmus, bizim sorumlulugumuz yok dediler ancak yetkili mercilerce istendiğinde ellerindeki bilgi ve belgeleri paylaşacaklarını bildirdiler ve bu konuda yanınızdayız dediler. Benim sorum hem bir dolandırıcılık var, hem kargo firmasının zaafiyeti ve beni maduriyeti var. Ne yapmam gerekiyor bu konuda yardımınızı rica ediyorum.