Güvenlik Görevlisinin, Gıyabınızda yaptığı "beni tehdit etti, hakaret etti" gibi İddiaları
Sayın Üyeler;
Bir otogar veya tren istasyonunda görevli özel güvenlik görevlisiyle tartışıyorsunuz. Güvenlik görevlisinden geçmeden araca binmeniz mümkün değil tabiki. Bir süre ağız dalaşından sonra otobüs ya da tren vb toplu taşıma aracına binip gidiyorsunuz. Sonra bu görevliler 2-3 kişi arkanızdan gidip sizi karakola şikayet ediyor. Bana hakaret etti, tehdit etti vb iddialarla.
Sizce bu durum ne kadar mantıklıdır ve adli süreçte değer bulur mu?
Bilindiği üzere özel güvenlik görevlileri; görev alanlarında herhangi bir suç işlendiği zaman, sizi orada bekleterek kolluk görevlilerine haber vermek ve teslim etmek zorundadır. Önleyici görevlerinin yanında, kendilerine karşı da herhangi bir adli/idari suç işlendiği zaman sizin otobüs/tren/vapur vb binmenizi önlemek de, yine yetkileri arasında.
Şimdi bu arkadaşlar, siz otobüs/tren/vapura binip gittikten sonra "bize saldırdı, tehdit etti" vb iddialarda bulunurlarsa ne yapılabilir?
Böyle bir olayla karşılaşan varmı, emsal herhangi bir karar söz konusu mudur?
Saygılarımla
Hukuki NET Güncel Haber
Konu c_han06 tarafından (18-03-2016 Saat 02:28:27 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Güvenlik Görevlisinin, Gıyabınızda yaptığı "beni tehdit etti, hakaret etti" gibi İddiaları
Hakkıında böyle bir iddia bulunan kişinin olay yerini terketmiş olmasının sonuca etkisi yoktur.
Eğer güvenlik görevlisi kendisinin tehdit edildiğini belirtir bu konuda tanık ta gösterir, bunları yapanın kimliği de belli ise yapan kişi yargılanır ve ceza alır.
Cevap: Güvenlik Görevlisinin, Gıyabınızda yaptığı "beni tehdit etti, hakaret etti" gibi İddiaları
Tehdit yada hakarette bulunan kişi olay yerini terk ettiğine göre tehdit veya hakaret olmamıştır mantığı nedir orayı anlamadım.Böyle bir şikayet elbette olabilir ve olay yerinden gidilmesiyle ilgisi yoktur.Özel güvenlik görevlileri görev alanları içerisinde kamu görevlisi pozisyonundadır ve ifadeleri şahitle de destekleniyorsa sıkıntı.Ceza çıkması yüksek ihtimal bir durum.
Cevap: Güvenlik Görevlisinin, Gıyabınızda yaptığı "beni tehdit etti, hakaret etti" gibi İddiaları
Yer hızlı tren istasyonu. Trene binebilmek için güvenlik görevlisi kontrolünden geçmek zorunlu. Bu noktada güvenlik görevlileri, kişilere üst araması yapıyor, şüpheli veya herhangi bir sorunla karşılaştıklarında (suç oluşturabilecek adli veya idari) o kişnin trene binmesine müsaade etmiyor. Bu kurallar oldukça net. Yani sıradan bir yer değil ve tehdit etti gitti denilebilecek bir nokta değil. Kişiyi alıkoyup tutanakla kolluğa teslim etmek zorundalar.
Türkiye´de önce havaalanı sonra da yht istasyonları bu konuda oldukça titiz ve hassas.
Sıradan bir avm, çarşı, giriş-çıkışın serbest olduğu gar olsa haklısınız. Şimdi savcı veya hakim sormayacakmı, madem bir olay oldu neden trene binmesine müsaade ettiniz diye
Cevap: Güvenlik Görevlisinin, Gıyabınızda yaptığı "beni tehdit etti, hakaret etti" gibi İddiaları
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Hayır. Savcı da hakim de sormayacaktır. Onların ilgilendikleri konu sizin tehdit ve hakarette bulunup bulunmadığınız olacaktır.
O zaman herkes herkesten, asılsız iddialarla şikayetçi olup ceza alabilecek öyle mi? madem öyle bir olay oldu da neden kolluk görevlilerine haber vermedin, neden tutanak tutmadın, neden geçip gitmesine izin verdin (geçişe sadece sen izin verebilecekken) ...
Belki de o anda güvenlik görevlisi 1 kişiydi ve sözde şüpheli geçip gittikten sonra, yanına birini daha alıp birlikte yazdılar ve oynadılar....
Bunları önlemek için değil midir ki, kolluğa haber vermek ve olay tutanağı tanzim etmek?
Cevap: Güvenlik Görevlisinin, Gıyabınızda yaptığı "beni tehdit etti, hakaret etti" gibi İddiaları
Evet işleyiş dediğiniz şekilde. Eğer güvenlik görevlisi, siz tehdit ve hakarette bulundumadığınız halde bulunduğunuz konusunda iftira ediyor ve bunu da yalancı tanıklar dinletmek sureti ile sözde ispat ediyorsa ceza verilir.
Cevap: Güvenlik Görevlisinin, Gıyabınızda yaptığı "beni tehdit etti, hakaret etti" gibi İddiaları
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Evet işleyiş dediğiniz şekilde. Eğer güvenlik görevlisi, siz tehdit ve hakarette bulundumadığınız halde bulunduğunuz konusunda iftira ediyor ve bunu da yalancı tanıklar dinletmek sureti ile sözde ispat ediyorsa ceza verilir.
Cevap: Güvenlik Görevlisinin, Gıyabınızda yaptığı "beni tehdit etti, hakaret etti" gibi İddiaları
Tabi ki, bir de şu vardır;
Oradan günde binlerce kişi geçerek trene, vapura biniyordur. Bu güvenlik görevlisi neden diğer binlerce kişiye iftira etmiyordur da özellikle size iftira ediyordur bu araştırılır. Örneğin aranızda eskiden bir husumet mi yoksa başka bir sebep mi vardır soruşturulur. Gerekirse güvenlik kamerası görüntüleri izlenerek her ne kadar ses kaydı içermese de bir sonuca varılmaya çalışılabilir.
Hayatın olağan akışı içerisinde hiç kimsenin durduk yerde bir başkasına böyle bir iftira atmayacağı kabul edilir. Sonuç olarak sizin ifadeniz güvenlik görevlisinin ve tanıklarının ifadeleri karşılaştırılır, akla mantığa, hukuka uygun bir cezalandırma gerekçesi ortaya konulabiliyorsa ceza verilir.
Cevap: Güvenlik Görevlisinin, Gıyabınızda yaptığı "beni tehdit etti, hakaret etti" gibi İddiaları
Size benim davadan örnek vereyim: Facebook/Mail ile hakaret davası. Karşı taraf benim ismimle mail adresi açıp kendine mail atmış. Yapan kişi üniversiteden benim sınıfımda kendisini tanımam etmem iftira etme sebebi ise kendisine sınavlarda kopya vermeyişim.
Olay üniversiteyi bitirdikten 1 yıl sonra oluyor. İftiracı üniversitenin bulunduğu memlekette çünkü hala üiversiteyi bitirememiş muhtemelen kopya vermediğim için bana kini bilenmiş ben kendi memleketime geri gelmişim okulu bitirmişim kafam rahat. Ta ki..
Şimdi gelelim İDDİANAME safhasına: Savcı benim adresimi dahi araştırmadan okuldan aldığı eski adresimi kopyala yapıştır diyerek iddianameye yapıştırıyor. Suçu bu işledi diyor. İddianamede ne ip adresi ne mailin kime ait olduğunu soruşturmamış bile. Tanık bile yok. Sırf tahminen savcının yeğeni diye.
MAHKEME SAFHASI: Benim içim hala rahat maili ben atmadım diye ama biraz da tedirginlik başladı tabi "lan bunlar bir kanıt mı uydurdu" diye... neyse o ara mahkemeyi de savcı tutup o ilde açmış "zorla getirme kararı" çıkmış, gittim ifade verdim.
"Hakim bey bu olay dedikodu o onu dedi ile aydınlanmaz mail varsa ip adresi olmalı" dedim.
Hakim sinir küpüne döndü "bana işimi mi öğretiyorsun bre adam" filan... sonra ben özür dileyinec sakinleşti "tamam" dedi "bunları savunmana yaz avukatına gönder bakalım"
yazdım gönderdim, ip numarası tak diye bulundu. Dadam neresi mi? İftiracının evinin altındaki internet kafe çıkmış.
Gel gör ki savcı benim adresi de o ilde gösterdiği için hakim emin olamıyor.
İnternet kafe sahibi çağrıldı... e internet kafe sahibi ile bu iftiracıyla aynı apartmanda komşu zaten muhtemelen araları da iyi. hayatta o kişinin kafeye geldiğini kabul eder mi? "İkisi de gelmiş olabilir , güvenlik kamera kayıtları da silindi" dedi.
Bak sen, adam kendi oturduğu binanın altındaki internet kafeye gitmiş mi internet kafe sahibi hatırlamıyor???????
Buna rağmen hakim tuttu "delil yetersizliği" dedi çünkü avukatım olacak kişi "delil yetersizliğinden beraat" diye değiştirmiş benim savunmamı bana bile sormadan.
Hasılı, git gel uçak parası filan falan 3 yıl önce 7200 lira param gitti. Durduk yere iftiradan dolayı. Dahası iftira davası açmak için verdiğim dilekçeyi de savcı "delil yetrsizliğinden beraat almışsınız iftira davası açılamaz" diye reddetti bir de ititraz ettim diye 30 tl daha pul masrafını bana ödettiler.
Umarım aydınlatıcı olmuştur.
Konu borsaci_b tarafından (19-03-2016 Saat 21:03:27 ) de değiştirilmiştir.
Danıştay, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün, içkili yer bölgesi tespiti yapılırken uyulması gereken esasları belirleyen 14 Ekim...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku