öncelikle herkese merhabalar
sayın hukukçu arkadaşlar
benim hakkımda Görevi ihmalden bir dava açıldı ve ilk davaya girdim.
konu şu şekilde gelişti:
Tedaş ilçe müdürlüğünde kapsam dışı işçi sınıfında elektrik mühendisi olarak görevliyim .kurumda bilgisayar kullanımı konusunda benden daha iyi kimse olmadığından aynı zamanda kaçak elektrik kontrol sorumlusu olduğumdan geçici olarak hukuki yazışmalarla ilgilenme görevi bana verildi .Mart ayı civarlarında Asliye ceza mhk. gelen bir müzekkereye yasal süreç içerisinde cevap vermediğimiz için suç duyurusunda bulunuldu tabi savcılık davayı benim adıma açtı .Ancak ben gerçekte de olduğu gibi söz konusu müzekkerenin elime ulaşmamış olabileceğini çünkü resmi evrak teslim tesellümü ile ilgili ve görevli bir personel bulunmadığını ve yazıların genellikle elektrik işçileri tarafından teslim alındığını ve çoğunlukla elime geç ulaştığını, ayrıca adli müzekkere cevaplarının işletme müdürünün imzası ile çıktığını ve bu sebeple herhangi bir sorumluluğum olmadığını bildirdim. Bu arada hakim beye adli evraklarla ilgili herhangi bir eğitimim olmadığını ve kamu hizmetinde yeni olduğumu belittim.Mahkeme Asliye ceza mhk. sözkonusu dosyanın istenmesi ve işletme müdürünün tanık olarak dinlenmesi için kasım ayına atıldı. bu gelişmeler ışığında sonuç hakkında ve yapabileceğim birşeyler olup olmadığı konusunda bilgi verirseniz çok memnun olacağım.

şimdiden teşekkurler.